01.10.2021 | 1. SFL
Gostujoči trojec ambiciozno v 4. krog

Danes se igra, nocoj je na sporedu 4. krog 1. SFL. Štiri krasne tekme: začenjamo v Zagorju, kjer domačin ŠD Mlinše gosti FK Dobrepolje. Tekma se začne ob 20. uri. Pol ure kasneje se začenja na Vrhniki in v Ljutomeru. Na Vrhniki Siliko gosti Hišo daril Ptuj, v Ljutomer k Meteorplastu Šic baru prihaja KMN Oplast iz Kobarida. Četrt pred deveto pa še začetek tekme v Kopru, kjer pri KMN Bronx Škofije gostuje FK Dobovec. V tem krogu je prosta Litija.

1.SFL, 4. krog, 1.10.
ŠD Mlinše – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – FC Hiša daril Ptuj (20.30)
KMN Meteorplast – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec (20.45)

Samozavestno v Zagorje

Če je kdo zadovoljen s štartom v sezono, je to prav gotovo ekipa Dobrepolja – tri tekme, zmaga, remi in poraz in štiri točke. Danes zasedba trenerja Danija Kaljeviča gostuje v Zagorju, kjer domujejo ŠD Mlinše.

»Današnjega tekmeca zelo dobro poznamo. To je zelo borbena ekipa, ki jo je še posebej težko premagati doma. Imajo svoje pomanjkljivosti, ki pa jih nadomestijo s fanatično borbenostjo. Tako smo tudi mi. Če bo danes napak manj, se bomo veselili treh točk,« odločno napove trener Kaljevič, ki ne skriva, da je ekipi zrasla samozavest.

»Dejansko smo konkurenčni z moštvi, ki so v našem rangu, s katerimi lahko igramo. Letos smo naredili korak naprej: tudi zato, ker smo boljše pripravljeni in ker smo prej začeli s pripravami,« še doda Kaljevič, ki ima na voljo ekipo, kot jo je imel v minulih krogih.

Zanimiv pa je pogled v statistiko medsebojnih tekmah: današnja bo 13. tekma po vrsti v vseh starostnih kategorijah. Statistika je povsem na strani Mlinš – devet zmag, dva remija in poraz. Dobrepolje je Mlinše premagalo enkrat, bilo je v 7. krogu 2. SFL v sezoni 2019/2020.

Po zmago

Tekme v Ljutomeru se še kako veselijo igralci Oplasta, ki odhajajo na gostovanje, kjer bi radi do prve zmage v sezoni! Dva remija in poraz so vknjižili.

»Imamo recept za domačina. Je pa res, da tudi najboljšimi kuharjem vsakič recept ne uspe,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki je vesel, da ima po dolgem času na voljo vso zasedbo. »Treniramo, delamo. Ker smo na začetku svoje poti, je vsak trening, vsaka tekma korak naprej in nekaj novega za nas. Tako kot domačini ciljajo na prvo zmago, imamo tudi mi iste apetite,« je jasen Kavčič, ki ne skriva, da v analizi precej pozornosti nameni svoji in tekmečevi ekipi.

»KMN Meteorplast Šic bar je zanimiva, poletna ekipa. Veliko si pomagajo s sidrašem, ki sicer ni tako kvaliteten kot Kristjan Čujec, a si z njim in to globino res zelo pomagajo. Nevarni so iz akcij iz drugega plana, odkoder utekavajo. So neugodna ekipa,« meni Kavčič.

Nihče jim ne bo nič dal

Na gostovanje danes odhaja tudi Dobovec, ki gostuje pri KMN Bronx Škofije, na tekmi v Areni Bonifika pa bodo tudi gledalci.

»Dobro smo, za nami je tudi tekma proti Litiji, ki je bila naša najboljša tekma v sezoni.  Vidi se, da se ekipa dviga v formi. Želim si, da v tem tonu in tempu nadaljujemo. Ta ekipa ima še kaj za povedati,« pred gostovanjem na Obali pove Kujtim Morina, trener Dobovca.

»Premor zaradi reprezentance smo izkoristili za mini priprave in dodaten dvig forme. Vesel sem, ker so se vsi igralci z reprezentance vrnili v dobrem stanju, naše misli pa so v Kopru, kjer gostujemo nocoj. Pristopa ne menjamo, zanima nas zmaga. Čaka pa nas zahtevna ekipa, ki je menjala trenerja, zdaj jih vodi Damir Pertič, ki ga cenim in spoštujem. Obeta se dobra tekma, kjer nam ne bo nihče nič poklonil, vzeti si bomo morali kar sami,« še pove Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA