26.05.2010 | A
Gostje na Giru

Slovenski nogometni junaki se v teh dneh potijo na Brunicu in Kronplatzu, včeraj pa jih je doletela še prav posebna čast. Bili so namreč posebni gostje na cilju etape dirke vseh kolesarskih dirk, Gira di Italia.

Fantje, ki se v Brunicu pripravljajo na nastop na Svetovnem prvenstvu, kar ne morejo prehvaliti pogojev, ki jih imajo na voljo v mondenem smučarskem letovišču. Poleg višinskih priprav na vrhu Kronplatza imajo namreč Kekovi varovanci na voljo tudi perfektno pripravljeno travnato površino, pogoji za bivanje v hotelu pa so prav tako odlični. Selektor Kek je tako s pripravami do sedaj po tej plati več kot zadovoljen, veseli pa ga tudi dejstvo, da Milivoje Novakovič, prvo orožje Slovenije v Južnoafriški republiki že trenira skupaj s soigralci.

Sicer so fantje poleg trdega treninga našli moči tudi za nekatere bolj obstranske, ampak vseeno pomembne aktivnosti. Včeraj so bili gostje na cilju etape kolesarskega Wimbledona, Gira di Italia, kjer je v njihovo čast zaigrala tudi Prešernova Zdravljica, zaključek etape pa so si Novakovič, Koren, Handanovič in kompanija ogledali iz posebne VIP lože. Najbolj oblegan s strani kolesarskih navijačev je bil seveda Samir Handanovič, ki svoj nogometni kruh služi prav v Italiji.

Danes so se fantje ponovno oblekli v Bikkembergsovo elegantno Sport Couture linijo, ter se nastavili fotografom italijansko-belgijske blagovne znamke, jutri pa jih čaka še sprejem pri županu Brunica, kateremu bodo podelili tudi podpisan dres slovenske reprezentance.

V Brunicu se je sinoči in danes na obisku mudil tudi predsednik NZS mag. Ivan Simič, ki je igralcem med napornimi pripravami namenil tudi nekaj vzpodbudnih besed, z njim pa je bil še podpredsednik NZS, Stane Oražem.

Jutri bo slovenska reprezentanca opravila dva treninga, tokrat oba na igrišču v Ricconeju, saj bo Kek intenzivno uigraval ekipo za sobotni trening obračun s Sudtirolom in junijsko generalko pred SP z Novo Zelandijo. Slednja bo na sporedu 4. junija 2010 ob 20:45 v Ljudskem vrtu.

Tekst: NZS/MaK
Foto: ronqsensn?flw-`s

SORODNE NOVICE

 • 09.06.2023 | A
  Vsaka tekma Slovenije kot praznik
  Slovenska nogometna reprezentanca nadaljuje s pripravami v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Fantje so po sredinem zboru opravili dva treninga v skoraj kompletni zasedbi, že danes pa bosta na sporedu nova dva. Vzdušje v reprezentančni bazi je odlično, k čemur sta nedvomno pripomogla tudi odličen začetek kvalifikacij in velika pričakovanja pred naslednjimi obračuni.
 • 08.06.2023 | A
  Reprezentanca pričela s pripravami
  Slovenska nogometna reprezentanca se je v sredo zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je pričela s pripravami na prihajajoči kvalifikacijski tekmi s Finsko in Dansko.
 • 07.06.2023 | A
  Kek izbral za Finsko in Dansko
  Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov za kvalifikacijski tekmi s Finsko in Dansko.
 • 06.06.2023 | A
  Reprezentanti opravili še zadnje klubske obveznosti pred nadaljevanjem kvalifikacij
  Slovenski reprezentanti so opravili še zadnje klubske obveznosti pred junijskima kvalifikacijskima tekmama. Za nekatere je bilo prvenstvo končano že pred tednom dni, pretekli vikend pa je klubsko sezono končalo še ducat reprezentantov. Tiskovna konferenca, na kateri bo selektor Matjaž Kek objavil seznam za prihodnji dve srečanji, bo v torek, 7. junija ob 14. uri s spletnim prenosom na strani NZS.
 • 30.05.2023 | A
  Reprezentanti pred zborom v strelski in podajalski formi
  Medtem ko je za osmerico klubska sezona že konačana, se je preostala četa reprezentantov pretekli konec tedna izkazala s štirimi zadetki in dvema ključnima podajama. Celar je sezono končal kot tretji strelec švicarksega prvenstva, Šeško se je na predzadnji tekmi prvenstva dokazal s podajo in zadetkom.
 • 23.05.2023 | A
  Za tekmo z Dansko na voljo le še 2.000 vstopnic
  Nogometna vročica ne popušča tudi po zaključku klubske sezone, saj se v ospredje vrača slovenska nogometna reprezentanca, ki jo čakata izjemno pomembni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka se bodo 16. junija v Helsinkih pomerili s Finsko, 19. junija ob 20.45 pa bodo v Stožicah gostili še Dansko.
 • 22.05.2023 | A
  Šeško avstrijski prvak, strelsko razpoložena trojica
  Minuli konec tedna so svoje klubske obveznosti opravljali tudi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško je z Red Bullom slavil že svoj tretji zaporedni naslov, strelsko pa so se zadnje dni izkazali tudi Balkovec, Gorenc Stankovič in Vombergar, ki je zadel dvakrat. Zajc do nove asistence.
 • 15.05.2023 | A
  Šeško ponovno zanesljiv
  Pretekli konec tedna so svoje klube ponovno zastopali slovenski reprezentanti. Medtem ko se je za slovensko četverico v Grčiji prvenstvo že zaključilo, sta Benjamin Šeško in Timi Max Elšnik oba merila v polno, Andres Vombergar pa se je tokrat izkazal z asistenco.
 • 09.05.2023 | A
  Celar stopnjuje svojo strelsko formoič in Horvat slavila v pokalu
  V zadnjih dneh so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. V švicarskem prvenstvu se je znova izkazal Žan Celar, ki je dosegel že svoj 15. prvenstveni zadetek. V vlogi podajalcev pa sta se tokrat izkazal Sandi Lovrić in Luka Zahović.
 • 01.05.2023 | A
  Gorenc Stankovič in Horvat slavila v pokalu
  V preteklem koncu tedna so svoje klubske obveznosti ponovno opravljali člani slovenske A reprezentance. Dvojica je merila v polno, Gorenc Stankovič in Horvat pa sta se svojim Sturmom veselila pokalne lovorike.

DELI NA