26.05.2010 | A
Gostje na Giru

Slovenski nogometni junaki se v teh dneh potijo na Brunicu in Kronplatzu, včeraj pa jih je doletela še prav posebna čast. Bili so namreč posebni gostje na cilju etape dirke vseh kolesarskih dirk, Gira di Italia.

Fantje, ki se v Brunicu pripravljajo na nastop na Svetovnem prvenstvu, kar ne morejo prehvaliti pogojev, ki jih imajo na voljo v mondenem smučarskem letovišču. Poleg višinskih priprav na vrhu Kronplatza imajo namreč Kekovi varovanci na voljo tudi perfektno pripravljeno travnato površino, pogoji za bivanje v hotelu pa so prav tako odlični. Selektor Kek je tako s pripravami do sedaj po tej plati več kot zadovoljen, veseli pa ga tudi dejstvo, da Milivoje Novakovič, prvo orožje Slovenije v Južnoafriški republiki že trenira skupaj s soigralci.

Sicer so fantje poleg trdega treninga našli moči tudi za nekatere bolj obstranske, ampak vseeno pomembne aktivnosti. Včeraj so bili gostje na cilju etape kolesarskega Wimbledona, Gira di Italia, kjer je v njihovo čast zaigrala tudi Prešernova Zdravljica, zaključek etape pa so si Novakovič, Koren, Handanovič in kompanija ogledali iz posebne VIP lože. Najbolj oblegan s strani kolesarskih navijačev je bil seveda Samir Handanovič, ki svoj nogometni kruh služi prav v Italiji.

Danes so se fantje ponovno oblekli v Bikkembergsovo elegantno Sport Couture linijo, ter se nastavili fotografom italijansko-belgijske blagovne znamke, jutri pa jih čaka še sprejem pri županu Brunica, kateremu bodo podelili tudi podpisan dres slovenske reprezentance.

V Brunicu se je sinoči in danes na obisku mudil tudi predsednik NZS mag. Ivan Simič, ki je igralcem med napornimi pripravami namenil tudi nekaj vzpodbudnih besed, z njim pa je bil še podpredsednik NZS, Stane Oražem.

Jutri bo slovenska reprezentanca opravila dva treninga, tokrat oba na igrišču v Ricconeju, saj bo Kek intenzivno uigraval ekipo za sobotni trening obračun s Sudtirolom in junijsko generalko pred SP z Novo Zelandijo. Slednja bo na sporedu 4. junija 2010 ob 20:45 v Ljudskem vrtu.

Tekst: NZS/MaK
Foto: ronqsensn?flw-`s

SORODNE NOVICE

 • 29.05.2024 | A
  Reprezentanco na uvodnem treningu nagovoril predsednik vlade
  Slovenska izbrana vrsta je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pričela s pripravami na Euro 2024. Uvodni trening je zaznamoval visok obisk, saj si ga je od blizu ogledal Dr. Robert Golob, predsednik vlade Republike Slovenije, ki je reprezentanci zaželel srečo na velikem tekmovanju v Nemčiji.
 • 29.05.2024 | A
  Kek: Vesel bom, če bodo imeli navijači tudi v Nemčiji razlog za zadovoljstvo
  Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju začela priprave na evropsko prvenstvo 2024, ki se bo pričelo 14. junija. Selektor Matjaž Kek bo predtem pripravljenost reprezentance preveril na tekmah z Armenijo in Bolgarijo, ki bosta 4. in 8. junija v Stožicah.
 • 21.05.2024 | A
  Selektor Kek razkril širši seznam igralcev
  Slovenska reprezentanca prihodnji teden pričenja s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.
 • 21.05.2024 | A
  Šeško klubsko sezono zaključil v svojem slogu, prvenstvo končala še sedmerica reprezentantov
  V pričakovanju evropskega prvenstva je osem slovenskih reprezentantov že zaključilo svoje klubske obveznosti. Strelsko se je znova izkazal Benjamin Šeško, v vlogi asistentov pa sta bila tokrat Žan Celar in Tomi Horvat.
 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.

DELI NA