24.04.2022 | 2. SNL
Goričani uspešni tudi v Lendavi, do zmage tudi Triglav

Vodilna Gorica je tudi na zahtevnem gostovanju v Lendavi osvojila tri točke in ostala v čvrstem vodstvu. Četa Mirana Srebrniča je v mrežo Nafte pospravila tri žoge. Triglav je na krilih trikratnega strelca Žana Vipotnika slavil v Krškem. Ptujčani so premagali Ravenčane, Beltinčani pa so prekinil niz domačih porazov.

Goričani so za prvi zadetek potrebovali manj kot tri minute igre, v polno pa je meri Alen Krajnc. Gergö Bolla je ob poskusu izbijanja zadel Žana Lebana, žoga pa je na robu kazenskega prostora končala pri Krajncu, ta pa se je veselil 12. zadetka sezone. Primorci so z golom prednosti dobili prvi polčas, znova pa so udarili ob koncu četrte minute drugega polčasa. Gostje so po slabem izbijanju vratarja Marka Galošija izpeljali hiter napad, Alen Krajnc pa je s 17 metrov natančno meril v spodnji levi kot domačega vratarja. 

Le osem minut kasneje se je lendavska mreža tresla še tretjič. Nermin Haljeta je predložek Alessandra Ahmetaja preusmeril točno na glavo Luke Vekića, ki je z bližine matiral Marka Galošija. Lendavčani so upe obudili v izdihljajih 65. minute, ko je Daniel Nemeth natančno sprožil z 20 metrov in premagal Uroša Likarja. Nogometaši Nafte so nato iskali gor priključka, ki pa so ga dosegli šele v sodniškem podaljšku. Znova je v polno meril Daniel Nemeth, tokrat po podaji Vedrana Vinka in diagonalnem strelu z desne strani kazenskega prostora. Nafta je doživela drugi zaporedni poraz, Goričani pa ostajajo trdno na vrhu lestvice.


Šestindvajseti krog 2. SNL se je nadaljeval s štirimi sobotnimi tekmami, dvoboj Krškega in Triglava ste si lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS. Gorenjci niso imeli težav z domačo zasedbo, na krilih trikratnega strelca Žana Vipotnika so slavili z 0:4, čeprav so v Posavju zaigrali brez prvega strelca Tina Matića. Vipotnik, posojeni napadalec Maribora, je prvič udaril v 24. minuti, ko je izkoristil predložek Kima pred vrata, štiri minute pred odmorom pa je po spretnem sprejemu s prsmi zadel še v nasprotni kot. Vipotnik je v 67. minuti, po prekršku nad Miho Kancilijo, izkoristil najstrožjo kazen, piko na i pa je sedem minut zatem dodal še Matej Potokar. Zimski novinec med orli je po akciji Kancilije zatresel nebranjeno mrežo Krčanov.


Le gol je zmagovalca odločil v Velenju, točk pa so se razveselili Biljenci. Domača mreža se je tresla v šesti minuti drugega polčasa, ko je v polno meril Stefan Kladar. Rudar ostaja peti, Primorci pa so se z deveto zmago sezone povzpeli na deveto mesto lestvice, pred Ravenčane, ki so tokrat ostalih praznih rok.


Ekipa Fužinarja je v sobotnem popoldnevu gostovala v najstarejšem slovenskem mestu, na Koroško pa se je vrnila z dvema žogama v svoji mreži. Ptujčane je z dvema goloma razveselil Vice Miljanić, ki je prvič zadel v 36., nato pa še v 65. minuti srečanja.Štajerci so se veselili prve zmage v nadaljevanju prvenstva, pred tem pa so zadnjo zmago vknjižili novembra, ko so na domačem igrišču premagali Krko.

Vladimir Pantelić, NK Drava: "Čestitam igralcem za zmago, za katero upam, da bo prinesla boljše vzdušje in posledično rezultate. Tokrat smo odigrali odgovorno skozi celotno srečanje in želim, da s takim pristopom nadaljujemo."


Dva zadetka sta padla tudi v Dobu, a so morali pri domačem moštvu čestitati gostom iz Ljubljane. Ilirija je do osme zmage v letošnji sezoni prišla po zaslugi Stefana Stevanovića. Nekdanji nogometaš Tabora, Kopra in Krke je dosegel oba zadetka, domačo mrežo je načel 49. minuti, točke Ljubljančanov pa so bile potrjene po golu v 71. minuti tekme. Izkušeni Srb je pred dnevi odločil tudi tekmo z lendavsko Nafto.


V nedeljo so bile odigrane še tri tekme. Spomladi še neporaženi Novomeščani so gostovali v Dekanih, a tokrat strelsko niso bili tako učinkoviti kot na zadnji tekmi z Beltinci. Dvoboj na Primorskem se je končal z začetnim izidom 0:0, Jadran je na svoj račun vpisal 24. točko sezone, Krka je z 41 osvojenimi točkami četrta.


Beltinčani so serijo domačih porazov prekinili v dvoboju z Rogaško in se pred svojimi gledalci veselili prvič po novembrskem skalpu Drave. Luka Marič je v 12. minuti prekinil strelski post Prekmurcev na domači zelenici, potem ko je izkoristil globinsko podajo Stiana Džumhurja. Sledila je pestra končnica, Slatinčani so po številnih prekinitvah izenačili v 89. minuti, ko je v polno meril Jan Kodelič. In ko je že dišalo po delitvi točk, je v tretji minuti sodniškega dodatka udaril Gal Grobelnik in po protinapadu Vita Möreca zadel za slavje "žutih". Rogaška je doživela še tretji poraz na zadnjih štirih tekmah, a ostaja šesta.


Ajdovci so v prestolnici burje pričakali Brežice, ki so po štirih zadetkih Primorcev in sobotni zmagi Ptujčanov ostali na zadnjem mestu lestvice. Rdeče-črni so se vodstva veselili v 15. minuti, po avtogolu Maria Kordić-Gružića, po pol ure igre pa je bil uspešen še Maj Šolaja. Prednost je v deveti minuti drugega polčasa povišal Anže Kuraj, v 73. minuti pa je bil uspešen še Jan Štrukelj. 

  

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA