17.09.2021 | 2. SNL
Goričani pokalne rane celijo v Rogaški Slatini, Rudar v Ajdovščino

S petkovo tekmo Drave in Triglava se pričenja osmi krog 2. SNL. Rudar bo peto zaporedno zmago pred kamerami Sportkluba napadel pri Primorju, Gorica, ki je pred pokalnim porazom nanizala pet zmag, pa bo gostovala pri Rogaški. Nedeljski dvoboj boste lahko spremljali na spletni strani NZS.

 

Petek, ob 15.30: DRAVA PTUJ - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: /

Pred Ptujčani je po treh zaporednih porazih nova zahtevna preizkušnja. V mesto ob Dravi prihaja Triglav, ki je v prejšnjem krogu vknjižil prvo ničlo sezone. Kranjčani so pokleknili pred Dobljani in tako Gorici dovolili, da se je s tekmo manj približala zgolj na točko zaostanak. Gorenjci se želijo po le točki na zadnjih dveh tekmah vrniti v tirnice z začetka sezone, ko so zabeležili kar pet zmag. Štajerci so na drugi strani precej skromnejši, doslej so se veselili zgolj dvakrat, po zmagi v Dobu pa so doma izgubili s Krškim in Primorjem, pred dobrim tednom pa so se praznih rok vrnili še iz Velenja.

 

Sobota, ob 14.45: PRIMORJE - RUDAR VELENJE
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Pred kamerami Sportkluba se bosta v sobotnem popoldnevu pomerili ekipi Primorja in Rudarja. Ajdovci so lahko zadovoljni z vstopom v novo sezono, saj so pod taktirko trenerja Borivoja Lučića nabrali že deset točk in so vsaj za zdaj daleč od mest na začelju lestvice. Sinovi burje so na sedmih tekmah izgubili zgolj z Dobom, novi ničli pa se bodo skušali izogniti tudi v dvoboju z Velenjčani. Knapi so po začetnih težavah, ko povsem prenovljena ekipa ni nabirala točk, strnili svoje vrste, po Jadranu, Nafti in Dobu pa so na kolena spravili še Dravo. Ptujčani so v Velenju dobili prvi polčas, gostitelji pa so do preobrata prišli po odmoru, ko je dvakrat zadel tudi Brian Saramago, s šestimi goli prvi strelec lige.

 

Sobota, ob 16.00: ROLTEK DOB - VITANEST BILJE
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: /

Dobljani v letošnji sezoni nadaljujejo z rezultatskim nihanjem, a so s 13 točkami za petami vodilne dvojice iz Nove Gorice in Kranja. Prav v gorenjskri prestolnici se je četa Jerneja Javornika veselila zadnje zmage, minuli petek je dvoboj s Triglavom odločil mladi rezervist Tristan Ciglar. Leta 2002 rojeni nogometaš je očitno rojen za takšne zadetke, saj je pred tedni zadel tudi za zmago modrih v Lendavi, krog kasneje pa je zatresel še mrežo Krškega. Dob se lahko ob Nafti pohvali z najučinkovitejšim napadom lige, ki ga bodo skušali zaustaviti Biljenci. Orožje Primorcev je lahko dejstvo, da se Dob ne ponaša z najbolj čvrsto obrambo, saj so več zadetkov prejeli zgolj Ptujčani in Brežičani. A podatek glede luknjaste obrambe velja tudi za Bilje, ki so v prejšnjem krogu izgubile z Nafto.

 

Sobota, ob 16.00: NAFTA 1903 - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: Erik Burai (Nafta)

Lendavčani bodo v osmem krogu 2. SNL gostili zadnjo ekipo prvenstva. Brežičani se še drugič v dveh tednih odpravljajo v Prekmurju, kjer so v šestem krogu že klonile v spopadu preobratov z Beltinčani. Posavci še čakajo na prvo zmago, brez nje so ostali tudi minulo nedeljo, ko se je obračun začelja lestvice z Jadranom končal z izidom 1:1. Lendavčani so se v Biljah veselili šele druge zmage v letošnji sezoni, s petimi zadetki pa so jezo stresli nad Primorce. Čeprav so modri na ligaški razpredelnici zgolj deveti, so s 17 goli ob Dobu najuspešnejša napadalna ekipa prvenstva. Za še boljše rezultate pa bo potrebno popraviti tudi igro v fazi branjenja. Je Dejan Dončić čarobno paličico za to težavo našel med tednom?

 

Sobota, ob 16.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ILIRIJA 1911
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: Fadhili Farquaharson (Ilirija)

V Prekmurju bo v soboto odigrano še eno srečanje. Beltinci, ki ravno tako močno nihajo v svojih rezultatih, bodo v osmem krogu 2. SNL gostili ljubljansko Ilirijo. Medtem ko se bodo domačini pobirali po porazu na Koroškem, so za Ljubljančani tri neuspešne preizkušnje. Moštvo iz prestolnice je po Gorici in Krki izgubilo še z Rogaško, Slatinčani so v Šiški zabili kar štiri zadetke. Ljubljanski drugoligaš ostaja pri štirih točkah, ekipa Damjana Gajserja pa je pri osmih. So Prekmurci tudi tokrat v vlogi favorita? Beltinčanom sta v sezoni 2018/19 pripadli obe medsebojni tekmi, na domači zelenici so Iliriji zabili kar pet zadetkov.

 

Sobota, ob 16.00: JADRAN DEKANI - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Mark Florenin Klavora (Jadran)

Bodo Dekančani svojega stratega razveselili za okrogel jubilej? Alen Šćulac je med tednom srečal "abrahama", za najlepše rojstnodnevno darilo pa bi lahko v soboto poskrbeli nogometaši. Dekančani namreč še čakajo na prvo slavje v tej sezoni, brez zmage pa so minuli konec tedna ostali tudi v derbiju dna lestvice v Brežicah. "Pesjane" muči predvsem neučinkovitost, saj z devetimi prejetimi goli ne spadajo med najbolj prepustne obrambe. Bodo Primorci učinkovitejši že v obračunu s Fužinarjem? Ravenčani zasedajo šesto mesto, nazadnje pa so v Črni na Koroškem s preobratom v drugem polčasu premagali Beltince. Ravenčani so trenutno pri 12 točkah, velja pa omeniti, da so v sedmih krogih izgubili zgolj enkrat.

 

Nedelja, ob 16.00: KRŠKO - KRKA
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Na zelenici Stadiona Matija Gubec bomo priča dvoboju, ki bi ga marsikdo označil za lokalni spopad. Krčani bodo po rezultatsko uspešnih dveh gostovanjih gostili novomeško Krko, za katero sta precej manj uspešni epizodi na tujem. Dolenjci so v petek klonili v Novi Gorici, za nameček pa so med tednom, po porazu z Radomljami, izpadli še iz pokalnega tekmovanja. Novomeščani lahko objokujejo neizkoririščene priložnosti, Posavci pa bodo skušali po zmagi na Ptuju in remiju v Ajdovščini podoben rezultate prenesti še na domače igrišče. To sezono doma še niso slavili, je pa res, da so ob tekmi manj gostili zgolj dve tekmi. Obenem pa drži, da so se Krčani v devetih drugoligaških obračunih s Krko veselili zgolj enkrat, pa še to v sezoni 2007/08.

 

Nedelja, ob 16.00: ROGAŠKA - GORICA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Ob istem terminu se bo v nedeljo pričel še obračun, ki ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani NZS. Prerojeni Slatinčani bodo gostili Gorico, ki bo v Rogaški Slatini celila rane po pokalnem porazu. Ljubljanski Bravo je v pokalnem tekmovanju prekinil novogoriško serijo zmag, ki so se je Primorci veselili tudi po dveh golih v končnici petkovega obračunu s Krko. Goričani so v 2. SNL nanizali že pet zaporednih zmag, zavidanja vreden pa je tudi niz nedeljskih gostiteljev. Zasedba Franca Fridla je v zadnjih štirih krogih osvojila deset od 12 točk, s skupno 13 pa zavzema visoko četrto mesto. Goričani bodo morali paziti predvsem na poletnega novinca Alena Krajnca, ki je dosegel štiri od desetih zadetkov Rogaške, prebudil pa tudi soigralce v napadu.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA