06.05.2022 | 2. SNL
Goričani na Ptuju potrjujejo povratek med prvoligaše

Drugoligaši v tem tednu igrajo dvojni spored preizkušenj, v soboto in nedeljo bo odigran 28. krog. Prvouvrščeni Goričani bodo na Ptuju lovili potrditev povratka med prvoligaše, kamere Sportkluba bodo pospremile dvoboj Rudarja in Fužinarja, na spletni strani NZS pa si boste ogledali tekmo Nafte in Rogaške.

Sobota, ob 16.00: RUDAR VELENJE - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Žiga Pesjak in Matevž Turkuš (Fužinar)
Neposredni prenos: Sportklub 3

Osemindvajseti krog 2. SNL bosta s sosedskim dvobojem odprli ekipi Rudarja in Fužinarja. Obračun Velenjčanov in Ravenčanov si boste lahko ogledali pred malimi ekrani, na tretjem programu Sportkluba, eni in drugi pa se v dvoboj podajajo s popotnico zmage. Nace Koprivnik in Sandro Jovanović sta v Brežicah zadela za tesno slavje Rudarja, Korošci pa so z goli Matea Verunice, Miloša Jovičića in Jakova Katuše premagali Primorje. Na lestvici bolje kaže Velenjčanom, ki ostajajo v lovu na tretje mesto, a velja dodati, da je oktobrski obračun pripadel Korošcem.

 

Sobota, ob 17.00: PRIMORJE - ILIRIJA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Kristjan Vodopivec Cvijanović (Primorje)

Ajdovci so se v sredo z zahtevnega gostovanja na Koroškem vrnili brez točk. Sinovi burje so na Ravnah klonili trikrat, po zaostanku treh zadetkov pa so se z enajstmetrovkama Reneja Šolaje povsem približali. Rdeče-črnim je na koncu zmanjkalo časa, vtis pa bodo skušali popraviti na domači zelenici. V soboto na Primorsko prihaja ljubljanska Ilirija, ki v zadnjih tednih beleži dobre rezultate. Varovanci trenerja Marka Babića so si z nizom petih tekem neporaženosti priigrali miren zaključek sezone. Ljubljančani so se v dvoboju z Dravo razveselili tretje zaporedne zmage, s katero so se povzpeli na 11. mesto lestvice. Se bodo v Ajdovščini oddolžili za minimalen jesenski poraz?

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Rok Jakomin (Jadran)

V sobotnem popoldnevu se bodo za nove točke udarili tudi sosedje na lestvici, Dekančani bodo na svojem igrišču gostili Beltinčane. Prekmurci se na najdaljše gostovanje sezone podajajo po bledi domači predstavi, med tednom so, potem ko so krog prej premagali Rogaško, izgubili s Krškim. Če bodo Beltinčani v Dekanih ostali neporaženi, je jasno, da sezone ne bodo zaključili nižje od 12. mesta, a si v taboru rumeno-modrih pred prekmurskim spopadom želijo dobre popotnice. Svoje želje imajo tudi v zasedbi Jadrana, saj Primorci v nadaljevanju prvenstva še niso slavili zmage. Je pa primorska četa med 20. in 24. krogom nanizala kar pet remijev, s točko pa se je jeseni vrnila tudi iz Beltincev.

 

Sobota, ob 18.00: TRIGLAV KRANJ - BREŽICE 1919 TERME ČATEŽ
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Zmagovalni pohod Kranjčanov se je v sredo zaključil v Biljah, orli so se domov vrnili s točko. Čeprav imajo Kranjčani za Lendavčani drugi najuspešnejši napad lige, so Primorci uspešno odbili vse napade gostovo, ki so z osvojeno točko povečali zaostanek za vodilno Gorico. Novogoriški klub ima tri kroge pred koncem sezone osem točk naskoka, več ali manj pa je že jasno, da se bodo Gorenjci za povratek med prvoligaše borili v dodatnih kvalifikacijah. Od razpleta prihajajočih tekem bo odvisno, če se bo ekipa Boštjana Mikliča pomerila z Aluminijem ali Taborom. Kranjčani bodo povratek v zmagovalne tirnice iskali na domači zelenici, v gorenjsko prestolnico pa prihajajo zadnji Brežičani. Posavci so nazadnje izgubili z Rudarjem, s šestimi točkami zaostanka za rešilnimi mesti pa so v vse večjih težavah.

 

Nedelja, ob 17.00: KRŠKO - VITANEST BILJE
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Sandro Zukić (Krško)

Medtem ko lahko Goričani konec tedna potrdijo vrnitev med najboljše klube v državi, bo v soboto in nedeljo izjemno zanimivo tudi v boju za obstanek. Ptujčani in Brežičani se bodo pomerili z vodilnima kluboma 2. SNL, Krčanom pa se ponuja odlična priložnost, da potrdijo novo sezono v 2. SNL. Zeleni iz Krškega imajo tri tekme pred koncem sezone štiri točke naskoka pred Dravo in šest pred sosedi iz Brežic. Moštvo, ki domuje na Stadiona Matija Gubec, se je v sredo razveselilo krvavo potrebne zmage, Matteo Pinelli je svoji ekipi priigral prvi komplet točk po novembrski zmagi na Koroškem. Tekmec Posavcev bodo Biljenci, ki so med tednom ustavili nalet Triglava, pred tem pa so dobili kar tri od štirih ligaških preizkušenj.

 

Nedelja, ob 17.00: DRAVA PTUJ - GORICA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Goriški stroj melje dalje, v sredo je po potrpežljivi igri Primorcev padel tudi Dob. Kot že nekajkrat to sezono, so varovanci Mirana Srebrniča po prvem zadetku hitro dosegli še drugega, Luka Vekić in Žan Leban sta mrežo Dobljanov zatresla v razmaku dobre minute. Ker je Triglav ob pomoči sosedov Biljencev le remiziral, so modro-beli tri kroge pred zaključkom prvenstva tik pred tem, da potrdijo vrnitev v Prvo ligo Telemach. To se lahko zgodi že v nedeljo, ko bodo Primorci gostovali na Ptuju. Recept je enostaven, Gorici zadostuje enak izplen, kot ga bodo v soboto iztržili Kranjčani. A pozor, nekdanji državni prvaki so se konec jeseni že opekli z Dravo. Štajerci se krčevito borijo za to, da bi splezali iz cone, ki ne prinaša obstanka, a so se po sredini zmagi Krčanov znašli v zahtevnem položaju.

 

Nedelja, ob 17.00: ROLTEK DOB - KRKA
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

Novomeščani se ne zaustavljajo, med tednom so na kolena spravili tudi Nafto in Lendavčane z novo zmago ujeli na tretjem mestu ligaške razpredelnice. Dolenjci bi bili, če bi takšne rezultate nizali tudi jeseni, v igri za najvišja mesta, a so pravo formulo našli šele pozimi. Predvsem prihod že nekajkrat omenjenega Josipa Majića se je izkazal glavni dobitek na zimski loteriji prestopov, saj je Dalmatinec potreboval le devet tekem, da je dosegel že dvomestno število zadetkov. Majić je z dvema goloma potrdil tudi zmago nad Lendavčani, v nedeljo pa bo nevaren tudi za vrata Dobljanov. Mlada ekipa Jerneja Javornika v slogu celotne sezone niha tudi spomladi, dvema zmagama sta namreč sledila dva poraza. Oktobra so točke ostale na Portovalu, Krka pa je doslej dobila tudi polovico od osmih tekem v Dobu.

 

Nedelja, ob 17.00: NAFTA 1903 - ROGAŠKA
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Thalisson (Rogaška)
Neposredni prenos: NZS.si

Lendavčani bi se lahko z nekaj sreče spomladi vključili v borbo za drugo mesto, a v Kranju niso uspeli priti do zmage, v zadnjih tednih pa je lestvica rezultatov šla povsem navzdol. Modri so doživeli že tri zaporedne poraze, po Iliriji in Gorici pa je Prekmurce premagala še Krka. Res je, Nafta ni imela najlažjega razporeda, a so Lendavčani jeseni na tekmah z istimi nasprotniki osvojili štiri točke. Bodo ekipa Gaborja Boera uspešnejša v nedeljo? Lendavčani se bodo v zaključnem obračunu 28. kroga 2. SNL pomerili s Slatinčani, ki so v minulem krogu dočakali prvo zmago pod taktirko Oskarja Drobneta. V Rogaški Slatini so nasedli Dekančani, v primorski mreži pa so končale tri žoge. Dvakrat je v polno meril izkušeni Alen Neskić. Kdo se bo veselil pred kamero NZS?

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA