26.09.2019 | 2. SNL
Gorica prvič na domači zelenici

Drugoligaši so v sredo odigrali tekme desetega kroga, konec tedna pa vstopajo v drugo tretjino prvenstva. Vodilne Radomlje gostujejo v Vipolžah, Gorica pa bo po skoku na drugo mesto odigrala prvo srečanje na domači zelenici. V Novo Gorico prihajajo Novomeščani, dvoboj boste lahko spremljali tudi na Sportklubu 1, na spletni strani NZS pa si bo moč ogledati obračun Kopra in Bilj.

Sobota, ob 15.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Bojan Mertik

Zadnji septembrski vikend bo ponudil sedem preizkušenj, Ptujčani in Dobljani se bodo zaradi zasedenosti igrišča v najstarejšem slovenskem mestu pomerili 9. oktobra. V soboto bodo odigrane tri tekme, Brežičani bodo na svojem igrišču gostili nogometaše Fužinarje, ki so med tednom remizirali z Nafto. S Korošci v Posavje prihaja tudi drugi strelec prvenstva, Žan Medved z osmimi goli zaostaja zgolj za Lovrom Čirjakom. Medved je s svojim strelskim izkupičkom že pred tedni presegel število zadetkov, ki so jih na devetih tekmah dosegli Posavci. Brežičani so s petimi goli najskromnejše moštvo lige, s praznimi naboji so v sredo streljali tudi v Rogaški Slatini in doživeli tesen, a boleč poraz.

 

Sobota, ob 15.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ROGAŠKA
Sodnik: Martin Matoša

Beltinčani so v izdihljajih dvoboja na krškem Gubcu prekinili serijo porazov. Prekmurci so v Krškem zapravili nekaj lepih priložnosti, zastreljali tudi najstrožjo kazen, odrešitev pa je prišla v sodniškem dodatku, ko je po kotu zadel Alan Hočevar. Rumeno-modri so se po štirih zaporednih porazih veselili sedme točke, prve na gostujočih tleh, v soboto pa bodo gostili Rogaško. Gre za dvoboj sosedov na lestvici, Slatinčani so z enakim točkovnim izkupičkom na 14. mestu. Črno-beli so vseh sedem točk osvojili pred svojimi navijači, s treh gostovanj pa še niso prineseli točk. Za nameček je obramba Rogaške na treh tekmah klonila kar 13-krat. Bo slatinska zadnja vrsta trdnejša na prekmurski ravnici?

 

Sobota, ob 15.30: KOROŠKA DRAVOGRAD - KRŠKO
Sodnik: Božo Kondić

Nogometaši Krškega so bili v spopadu z Beltinci tik pred tem, da na svoj račun vpišejo četrto zmago v nizu, a so Prekmurci napade kronali v 94. minuti. Enajsti gol Lovra Čirjaka je bil na koncu dovolj zgolj za točko, s katero so zeleni izgubili tretje mesto, a moštvo Iztoka Kapušina ostaja za petami Gorice in Kopra. Krčani imajo že v soboto novo priložnost za zmago, saj se bodo udarili z Dravogradom, ki v zadnjih tednih zaman išče recept za izhod iz krize. Dravograjčani so sredi serije šestih porazov, v sredo so se s praznimi žepi vrnili tudi iz Bilj. Mladi Korošci so, potem ko so Slatinčani premagali Brežice, za nameček zdrsnili še na zadnje mesto lestvice. Se ga lahko znebijo v 11. krogu 2. SNL?

 

Nedelja, ob 15.30: BRDA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Mihael Antić

Večina moštev, ki zasedajo mesta v zgornji polovici lestvice, bo svoje tekme odigrala v nedeljo. Vodilne Radomlje se odpravljajo na vselej neugodno gostovanje v Goriška Brda, k Bricem, ki so se prve domače zmage razveselili v četrtem poizkusu. »Vinarji« so bili na svojem igrišču boljši od Dekančanov, v desetem krogu pa so klonili na novomeškem Portovalu. Radomljani so se po porazu s Koprom pobrali z dvema zmagama, po slavju na Dolenjskem so v sredo dobili tudi domače srečanje proti Dravi. Dvoboj s Ptujčani je v 85. minuti odločil Saša Varga, sicer nekdanji napadalec Bricev, »mlinarji« pa so ob pomoči Dobljanov povečali naskok pred Koprčani, ki so sicer zdrsnili na tretje mesto.

 

Nedelja, ob 15.30: NAFTA 1906 - JADRAN DEKANI
Sodnik: Roman Glažar

Lendavčani niso izkoristili spodrsljajev Krčanov in Koprčanov, ki so v desetem krogu na svoj račun dodali remi. S točko so se morali sprijazniti tudi v taboru Nafte, modri so na Ravnah remizirali s tamkajšnjim Fužinarjem. Na Koroškem se je sedmega gola v letošnjem prvenstvu razveselil Jaka Bizjak, ki bo v nedeljo nevaren tudi za vrata dekanskega Jadrana. Primorci se na dolgo gostovanje v Prekmurje odpravljajo po domačem porazu z Gorico. Sinje-modri so »pesjanom«, ki se s sedmimi točkami nahajajo na 12. mestu, zadali peti zaporedni poraz. Bodo Primorci, ki so v zadnjih dveh sezonah izgubili vse štiri spopade z Nafto, luknje v obrambi zakrpali v Lendavi?

 

Nedelja, ob 16.00: GORICA - KRKA
Sodnik: Asmir Sagrković
Neposredni prenos: Sportklub 1

Z razpletom desetega kroga so bili zadovoljni tudi v Novi Gorici. »Vrtnice« so se po golih Žige Lipuščka in Amarachija Osujija dokopale do zmage v Dekanih, za nameček pa so se opekli Koprčani in Krčani, kar so izkoristili prav Goričani in z 22 točkami skočili na drugo mesto lestvice. Četa Borivoja Lučića bo status prvega zasledovalca vodilnih Radomelj branila v nedeljo, ko bodo Goričani prvič po izpadu iz prvoligaške elite zaigrali v Novi Gorici. V slovenskem »Las Vegasu« bo gostovala Krka, ki jo je do poletja vodil sedanji goriški strateg. Dolenjci še vedno močno niha v svojih rezultatih, v letošnjem prvenstvu še niso povezali dveh zmag, po porazu z Radomljami pa so na Portovalu opravili z goriškimi sosedi iz Vipolž. Lahko pred kamerami Sportkluba presenetijo Gorico?

 

Nedelja, ob 18.00: KOPER - VITANEST BILJE
Sodnik: Denis Halilović
Neposredni prenos: nzs.si

Zadnja nedeljska tekma bo znova odigrana na Bonifiki, primorski spopad Koprčanov in Biljencev pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Nogometaši Bilj so dobili zadnji dve preizkušnji, po zmagi nad Dravogradom pa bodo skušali presenetiti Koprčane, ki niso najbolje reagirali po pokalnem skalpu Maribora. Rumeno-modri so v devetem krogu remizirali z Dravo, brez zmage pa so ostali tudi v Dobu. Dvoboj z »roletarji« se je končal z izidom 1:1, četa Mirana Srebrniča pa je, potem ko je prejšnji konec tedna izgubila vodstvo, iz rok izpustila še drugo mesto. Koper sicer ostaja edino neporaženo moštvo lige, a štirje remiji nakazujejo, da tudi Biljenci v nedeljo niso brez možnosti. Nenazadnje so črno-beli dobili štiri od petih poletnih gostovanj.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA