28.07.2019 | 2. SNL
Gorica odlično odprla novo sezono 2. SNL

Nogometaši v 2. SNL so začeli sezono 2019/20. Novinec v ligi in eden favoritov Koper je na gostovanju pri Krki igral 2:2. Gorica je v svoji krstni drugoligaški sezoni s 4:1 odpravila Beltince, Krško, v minuli sezoni tudi še prvoligaš, pa je igralo 3:3 proti Kalcerju iz Radomelj.

V Novem mestu je za prvi zadetek drugoligaške sezone poskrbel Dare Vršič. Okrepitev iz Maribora - v ekipi Kopra je sicer še precej izkušenih nogometašev, tudi nekdanjih prvoligašev (Igor Nenezić, Goran Galešić, Žan Žužek, Ivica Guberac, Luka Badžim in drugi) - je zadela v sedmi minuti.

Novogoričani, ki prav tako veljajo za ene favoritov, so v Ajdovščini tudi po zaslugi treh golov Etiena Velikonje, dva je dosegel z bele točke, visoko odpravili Beltince. Gol manj je v boju Krčanov in Radomljanov prispeval domačin Lorve Čirjak.

Na drugih tekmah so Bilje v gosteh premagale Rogaško z 1:0, Fužinar je bil z dvema goloma Žana Medveda z 2:1 boljši od Dobljanov, Jadran po dveh golih Luke Stepančiča s 3:1 od Drave, Nafta pa z enakim izidom od Brežic.

Edini nedeljski obračun med Brdi in Koroško Dravograd se je končal brez zmagovalca.

KRKA - KOPER 2:2 (0:1)

Novo mesto, gledalcev 200, sodniki: Tkalčič, Benc in Lahovič.
Strelci: 0:1 Vršič (7.), 0:2 Šolaja (49.), 1:2 Kim (57.), 2:2 Pavič (72.).
Rumeni kartoni: Hrka; Mišić, Cerovec.
Rdeči karton: /

Krka: Kisovec, Bedek, Judež, Dušak, Kastrevec, Pavič, Huč (od 68. Vešner Tičić), Kambič, Hrka, Kim (od 82. Škrbec), Potokar (od 90. Vranešič).
Koper: Nenezić, Galešić, Mišić (od 46. Šolaja), Guberac, Vrdoljak, Žužek, Vršič (od 73. Tomić), Baša (od 70. Gajšek), Hadžić, Cerovec, Badžim.

Zoran Zeljković, trener NK Krka: "Pričakoval sem težko tekmo, kot se je tudi izkazalo. Glede na potek tekme sem mnenja, da je končni rezultat realen. Veseli me da je ekipa pokazala karakter, saj se pri zaostanku 0:2 nismo predali. Vztrajali smo do konca in bili zato tudi nagrajeni."

KRŠKO - KALCER RADOMLJE 3:3 (1:3)

Krško, gledalcev 150, sodniki: Matković, Jonke in Sužnik.
Strelci: 1:0 Čirjak (8.), 1:1 Varga (17.), 1:2 Primc (20.), 1:3 Jakovljević (31.), 2:3 Čirjak (56.), 3:3 Srpak (68.).
Rumeni kartoni: Čirjak, Sokler, Štefanac, Marcijuš, Florajnc; Primc.
Rdeči karton: /.

Krško: Zalokar, Boras (od 62. Štefanac), Sokler, Puškarić (od 56. Regvar, od 90. Fortuna), Čirjak, Dadić, Florjanc, Srpak, Marcijuš, Zakrajšek, Žabec.
Kalcer: Lojen, Primc, Jazbec, Nuhanović, Varga, Cerar (od 72. Stariha Laban), Jakovljević (od 81. Latinčič), Trdin, Guček, Poglajen, Brolih.

Iztok Kapušin, trener NK Krško: “Moramo reči, da smo šli v tekmo zelo slabo. Prvi polčas je bil res obupen, lahko izgubljali z večjo razliko. Nekako smo se na polčasu konsultrali, imeli večjo energijo, uspeli izenačiti. Je pa res, da je nasprotnik imel veliko priložnosti, imeli smo veliko sreče, da smo osvojili to točko, ki je pa za nas velika glede na vse dogodke, ki so se dogajali v zadnjih dnevih in mesecih okoli kluba. Mislim, da je to ena dobra osnova za naprej.”

Oskar Drobne, trener NK Radomlje: “Veliko golov, zelo zanimivo za gledalce. Zelo težka tekma, Krško je lani izpadlo, mi se malo sestavljamo, imamo dosti poškodovanih igralcev. Na koncu koncev moramo biti zadovoljni  s točko, realen rezultat, imeli smo svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili in domačin nas je kaznoval. Upam, da bo bolje naslednji krog.”

FUŽINAR VZAJEMCI - ROLTEK DOB 2:1 (2:0)

Ravne na Koroškem, gledalcev 300, sodniki: Šmajc, Habuš in Jamnik.
Strelci: 1:0 Medved (24.), 2:0 Medved (41.), 2:1 Račić (79.).
Rumeni kartoni: Dodlek, Trdina, Knez, Verhovnik; Petrovič, Račić, Zenković.
Rdeči karton: /.

Fužinar: Poljanec, Rober, Dodlek, Paradiž, Plaznik, Pipuš (od 70. Obretan), Ivkič, Turkuš, Trdina (od 79. Fasvald), Knez (od 82. Verhovnik), Medved.
Roltek Dob: Čretnik, Petrovič, Gajič (od 69. Levec), Račić, Tiganj, Suljević, Kunstelj (od 55. Guberac), Femec, Jugovar, Rems, Gorenc Stankovič (od 79. Zenković).

JADRAN DEKANI - DRAVA DAKINDA PTUJ 3:1 (1:0)

Dekani, gledalcev 60, sodniki: Perić, Černe in Jug.
Strelci: 1:0 Stepančič (40.), 2:0 Stepančič (63.), 2:1 Haljeta (73.), 3:1 Verunica (80.).
Rumeni kartoni: Sredojević, Zyba, Nikolić; Grajfoner, Brest.
Rdeči karton: /.

Jadran: Cvetković, Stepančič, Angov, Vranješ, Ahmetović (od 68. Matošević), Zyba, Nikolić (od 64. Perhavec), Babič, Ovsenek (od 76. Vidaković), Verunica, Sredojević.
Drava: Hrastnik, Mate, Bajrami, Novak, Marcius, Rešek, Haljeta, Vajda (od 61. Kene), Grajfoner, Melvan, Nelson (od 73. Brest).

GORICA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK 4:1 (0:1)

Ajdovščina, gledalcev 300, sodniki: Podgoršek, Todorović in Čiča.
Strelci: 0:1 Mauko (26.), 1:1 Volarič (49.), 2:1 Velikonja (70./11 m), 3:1 Velikonja (78./11 m), 4:1 Velikonja (90.).
Rumeni kartoni: Lukač, Radugha, Hočevar, Kristl, Zorman.
Rdeči karton: Lukač (39.).

Gorica: Marjanović, Grudina (od 81. Matič), Velikonja, Osuji, Volarič, M. Kavčič, Jermol (od 61. Kolenc), Hodžić, Tomiček, Marinič (od 77. Gulič), Lipušček.
Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Hočevar, Zorman, Mauko (od 66. Koprivica), Kristl, Apatič, Raduha, Maučec, Sočič (od 75. Hartman), Lukač, Mörec (od 57. Balažic).

NAFTA 1903 - BREŽICE TERME ČATEŽ 3:1 (1:0)

Lendava, gledalcev 400, sodniki: Šabanagić, Vojska in Brezovar.
Strelci: 1:0 Ploj (37.), 2:0 Oštrek (50.), 3:0 Vinko (80.), 3:1 Ferić (95.).
Rumeni kartoni: Živko; F. Soldo, M. Soldo, Duvnjak.
Rdeči karton: /.

Nafta 1903: Raduha, Rebernik, Oštrek, Ploj, Malešević, Vinko (od 82. Toth), Živko, Zagorec (od 73. Pirtovšek), Szökrönyös (od 73. Drk), Šeruga, Leuštek.
Brežice: Kruljac, M. Soldo, Brumen, Bejdić, Turković (od 62. Ferić), Duvnjak, Filip (od 75. Hervol), Drugovič, F. Soldo, Kočar, Božič (od 63. Komljenović).

ROGAŠKA - VITANEST BILJE 0:1 (0:0)

Rogaška Slatina, gledalcev 250, sodniki: Kos, Pospeh in Kužnik.
Strelec: Doplihar 75.
Rumeni kartoni: Antonić, Hustić, Neskić; Humar
Rdeči kartoni: /

Rogaška: Vunderl, Močić, Šmigoc, Čuček, Ahec, Gorza (od 71. Petrović), Hustić, Bračko (od 88 Gobec), Neskić, Krsnik (od 78. Torra), Antonić
Bilje: Lipičar, Perko, Gomes Pires, Pušnar, Žižmond (od 60 Costa Slaviero), Oyewusi, Štrukelj (od 92 Koron), Doplihar (od 87 Simčič Zuljan), M. Žižmond, Slavec, Humar.

Damijan Romih, trener NK Rogaška: “Tekma je bila po pričakovanjih trda. Želeli smo si pozitiven rezulat ob začetku prvenstva, kar bi remi vsekakor bil, saj je ekipa praktično na novo formirana z mladimi in še neformiranimi igralci. Klub temu smo imeli nekaj situacij iz katerih bi lahko več potegnili, a zaradi neizkušenosti nismo uspeli bolje reagirati. Čestitke nasprotniku za zmago, saj je napadlni del ekipe pokazal vso svojo kvaliteto in ogrožal naša vrata. Prvenstvo bo dolgo, videli smo nekaj pozitivnih stvari, na katerih bomo gradili našo igro in verjamem, da bomo že v Krškem dosegli pozitiven rezultat.

BRDA - KOROŠKA DRAVOGRAD 1:1 (0:0)

Vipolže, gledalcev 120, sodniki: Kondić, Mežnar, Mijatović.
Strelca: 1:0 Jogan (65.), 1:1 Kogelnik (74.).
Rumena kartona: Perše, Brzin.
Rdeči karton: /.

Brda: Pintol, Celcer, Frelih, Perše (od 67. Musić), Jogan, Humar (od 73. Golob), Bužinel, Jazbar, Marinič, Curk, Jalinous (od 89. Jusufagić).
Koroška Dravograd: Kanduč, Petek, Brzin, Barič, Gluhovič, Rogina (od 64 Kogelnik), Stefanović (od 71. Vošnjak), Adomako, Vrabič, Rožej, Pečnik (od 82. Dobaj).

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2020 | 2. SNL
  V Velenju remi, Brežice že četrte
  Nogometaši Doba in Nafte so zabili kar osem zadetkov, sedem jih je padlo tekmi Bilj in Beltincev. Radomlje so v dvoboju z Brdi vknjižile sedmo zaporedno zmago, tekmo manj pa šteje uspešna serije Brežic, ki so po skalpu Primorja skočile že na četrto mesto. Krka je dobila sosedski dvoboj s Krškim, Rudar in Triglav pa sta se razšla z neodločenim izidom.
 • 24.09.2020 | 2. SNL
  V Velenju dvoboj lanskoletnih prvoligašev
  Deveti krog 2. SNL bo postregel tudi z obračunom klubov, ki sta še spomladi igrala v prvoligaški druščini. Dvoboj Rudarja in Triglava si bo moč ogledati tudi na Sportklubu. Vodilne Radomlje gostijo Brda, tretji Dob se bo meril s četrto Nafto, Krka pa pričakuje Krško.
 • 20.09.2020 | 2. SNL
  Radomlje uspešne tudi v Kranju, Brežice premagale še Nafto
  Radomlje so tudi v Kranju podaljšale zmagovalno serijo, za petami rumeno-črnih pa ostaja Krka, ki je na krilih Kaheema Parrisa slavila v Beltincih. Dobljani so se v dvoboju z Dravo, ki je izgubila zadnjih pet tekem, veselili še četrtič zapored. Brežice so slavile še v Lendavi in Nafti zadale prvi poraz.
 • 18.09.2020 | 2. SNL
  Drugoligaši pred novimi obveznostmi
  Vodilne Radomlje bodo gostovale pri Triglavu, dvoboj nekdanji prvoligašev pa si bo moč ogledati na Sportklubu. Pred kamero NZS se bosta udarila Krško in Rudar, preporojene Brežice odhajajo v Lendavo, Beltinci pa bodo četrto zaporedno zmago napadli proti neporaženi Krki.
 • 16.09.2020 | 2. SNL
  Radomlje boljše od Rudarja, Nafta napolnila mrežo Šmartnega
  Radomljani ostajajo na vrhu lestvice, "mlinarji" so bili boljši tudi od Rudarja. Lendavčani so s kar desetimi zadetki ugnali Šmartno, v taboru Beltincev pa so se po skalpu Krškega veselili tretje zaporedne zmage. Drava je pokleknila tudi v Brežicah, Krka pa je po preobratu premagala Ravenčane.
 • 15.09.2020 | 2. SNL
  Ajdovci v bližnje Bilje, vodilne Radomlje z Rudarjem
  Drugoligaško tekmovanje se bo s tekmami sedmega kroga nadaljevalo že v sredo. Vodilne Radomlje gostijo Rudar, Nafta odhaja v Šmartno ob Paki, Krka pa bo podaljšanje uspešnega niza lovila proti Fužinarja. V primorskem spopadu se bodo pomerili Biljenci in Ajdovci.
 • 12.09.2020 | 2. SNL
  Beltinci slavili na Ravnah, Dob pokvaril kranjski praznik
  Beltinčani so dobili petkovo tekmo na Ravnah na Koroškem. Radomlje so v Krškem potrdile prvo mesto, Nafta pa je bila boljša od Bilj. Dobljani so pokvarili kranjski praznik, Šmarčani pa so bili v Zavrču boljši od Drave. Krka je uspešno serijo nadaljevala tudi v Ajdovščini.
 • 09.09.2020 | 2. SNL
  Radomlje prvo mesto branijo v Krškem, v Kranju prvič pod reflektorji
  Novomeščani in Lendavčani so niz neporaženosti podaljšali tudi po medsebojnem dvoboju. So pa remi izkoristili Biljenci in Radomljani, ki so se zavihteli na vrh lestvice. Radomlje bodo vodstvo na lestvici branile v Krškem, Bilje pa gostujejo v Lendavi. V Kranju bodo prvič zaigrali pod novimi reflektorji.
 • 06.09.2020 | 2. SNL
  Na Portovalu brez zmagovalca, Bilje in Radomlje skočile na vrh
  Krka in Nafta tudi po medsebojnem obračunu ostajata neporažena. Obračun v dolenjski prestolnici ni dal zmagovalca. Remi so izkoristili Radomljani in Biljenci, ki so z zmago zavihteli na vrh lestvice. Fužinar je v dvoboju s Krškim doživel prvi poraz, Triglav je z igralcem manj klonil v Brežicah.
 • 04.09.2020 | 2. SNL
  Na Portovalu spopad vodilne Krke in Nafte
  Drugoligaši so že dodobra zakorakali v prvenstvo, konec tedna pa bodo odigrali tekme petega kroga. V uvodnem dvoboju kroga se bosta za prvo mesto udarili vodilni ekipi lige, spopad Krke in Nafte pa boste lahko spremljali tudi na Sportklubu.

DELI NA