28.07.2019 | 2. SNL
Gorica odlično odprla novo sezono 2. SNL

Nogometaši v 2. SNL so začeli sezono 2019/20. Novinec v ligi in eden favoritov Koper je na gostovanju pri Krki igral 2:2. Gorica je v svoji krstni drugoligaški sezoni s 4:1 odpravila Beltince, Krško, v minuli sezoni tudi še prvoligaš, pa je igralo 3:3 proti Kalcerju iz Radomelj.

V Novem mestu je za prvi zadetek drugoligaške sezone poskrbel Dare Vršič. Okrepitev iz Maribora - v ekipi Kopra je sicer še precej izkušenih nogometašev, tudi nekdanjih prvoligašev (Igor Nenezić, Goran Galešić, Žan Žužek, Ivica Guberac, Luka Badžim in drugi) - je zadela v sedmi minuti.

Novogoričani, ki prav tako veljajo za ene favoritov, so v Ajdovščini tudi po zaslugi treh golov Etiena Velikonje, dva je dosegel z bele točke, visoko odpravili Beltince. Gol manj je v boju Krčanov in Radomljanov prispeval domačin Lorve Čirjak.

Na drugih tekmah so Bilje v gosteh premagale Rogaško z 1:0, Fužinar je bil z dvema goloma Žana Medveda z 2:1 boljši od Dobljanov, Jadran po dveh golih Luke Stepančiča s 3:1 od Drave, Nafta pa z enakim izidom od Brežic.

Edini nedeljski obračun med Brdi in Koroško Dravograd se je končal brez zmagovalca.

KRKA - KOPER 2:2 (0:1)

Novo mesto, gledalcev 200, sodniki: Tkalčič, Benc in Lahovič.
Strelci: 0:1 Vršič (7.), 0:2 Šolaja (49.), 1:2 Kim (57.), 2:2 Pavič (72.).
Rumeni kartoni: Hrka; Mišić, Cerovec.
Rdeči karton: /

Krka: Kisovec, Bedek, Judež, Dušak, Kastrevec, Pavič, Huč (od 68. Vešner Tičić), Kambič, Hrka, Kim (od 82. Škrbec), Potokar (od 90. Vranešič).
Koper: Nenezić, Galešić, Mišić (od 46. Šolaja), Guberac, Vrdoljak, Žužek, Vršič (od 73. Tomić), Baša (od 70. Gajšek), Hadžić, Cerovec, Badžim.

Zoran Zeljković, trener NK Krka: "Pričakoval sem težko tekmo, kot se je tudi izkazalo. Glede na potek tekme sem mnenja, da je končni rezultat realen. Veseli me da je ekipa pokazala karakter, saj se pri zaostanku 0:2 nismo predali. Vztrajali smo do konca in bili zato tudi nagrajeni."

KRŠKO - KALCER RADOMLJE 3:3 (1:3)

Krško, gledalcev 150, sodniki: Matković, Jonke in Sužnik.
Strelci: 1:0 Čirjak (8.), 1:1 Varga (17.), 1:2 Primc (20.), 1:3 Jakovljević (31.), 2:3 Čirjak (56.), 3:3 Srpak (68.).
Rumeni kartoni: Čirjak, Sokler, Štefanac, Marcijuš, Florajnc; Primc.
Rdeči karton: /.

Krško: Zalokar, Boras (od 62. Štefanac), Sokler, Puškarić (od 56. Regvar, od 90. Fortuna), Čirjak, Dadić, Florjanc, Srpak, Marcijuš, Zakrajšek, Žabec.
Kalcer: Lojen, Primc, Jazbec, Nuhanović, Varga, Cerar (od 72. Stariha Laban), Jakovljević (od 81. Latinčič), Trdin, Guček, Poglajen, Brolih.

Iztok Kapušin, trener NK Krško: “Moramo reči, da smo šli v tekmo zelo slabo. Prvi polčas je bil res obupen, lahko izgubljali z večjo razliko. Nekako smo se na polčasu konsultrali, imeli večjo energijo, uspeli izenačiti. Je pa res, da je nasprotnik imel veliko priložnosti, imeli smo veliko sreče, da smo osvojili to točko, ki je pa za nas velika glede na vse dogodke, ki so se dogajali v zadnjih dnevih in mesecih okoli kluba. Mislim, da je to ena dobra osnova za naprej.”

Oskar Drobne, trener NK Radomlje: “Veliko golov, zelo zanimivo za gledalce. Zelo težka tekma, Krško je lani izpadlo, mi se malo sestavljamo, imamo dosti poškodovanih igralcev. Na koncu koncev moramo biti zadovoljni  s točko, realen rezultat, imeli smo svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili in domačin nas je kaznoval. Upam, da bo bolje naslednji krog.”

FUŽINAR VZAJEMCI - ROLTEK DOB 2:1 (2:0)

Ravne na Koroškem, gledalcev 300, sodniki: Šmajc, Habuš in Jamnik.
Strelci: 1:0 Medved (24.), 2:0 Medved (41.), 2:1 Račić (79.).
Rumeni kartoni: Dodlek, Trdina, Knez, Verhovnik; Petrovič, Račić, Zenković.
Rdeči karton: /.

Fužinar: Poljanec, Rober, Dodlek, Paradiž, Plaznik, Pipuš (od 70. Obretan), Ivkič, Turkuš, Trdina (od 79. Fasvald), Knez (od 82. Verhovnik), Medved.
Roltek Dob: Čretnik, Petrovič, Gajič (od 69. Levec), Račić, Tiganj, Suljević, Kunstelj (od 55. Guberac), Femec, Jugovar, Rems, Gorenc Stankovič (od 79. Zenković).

JADRAN DEKANI - DRAVA DAKINDA PTUJ 3:1 (1:0)

Dekani, gledalcev 60, sodniki: Perić, Černe in Jug.
Strelci: 1:0 Stepančič (40.), 2:0 Stepančič (63.), 2:1 Haljeta (73.), 3:1 Verunica (80.).
Rumeni kartoni: Sredojević, Zyba, Nikolić; Grajfoner, Brest.
Rdeči karton: /.

Jadran: Cvetković, Stepančič, Angov, Vranješ, Ahmetović (od 68. Matošević), Zyba, Nikolić (od 64. Perhavec), Babič, Ovsenek (od 76. Vidaković), Verunica, Sredojević.
Drava: Hrastnik, Mate, Bajrami, Novak, Marcius, Rešek, Haljeta, Vajda (od 61. Kene), Grajfoner, Melvan, Nelson (od 73. Brest).

GORICA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK 4:1 (0:1)

Ajdovščina, gledalcev 300, sodniki: Podgoršek, Todorović in Čiča.
Strelci: 0:1 Mauko (26.), 1:1 Volarič (49.), 2:1 Velikonja (70./11 m), 3:1 Velikonja (78./11 m), 4:1 Velikonja (90.).
Rumeni kartoni: Lukač, Radugha, Hočevar, Kristl, Zorman.
Rdeči karton: Lukač (39.).

Gorica: Marjanović, Grudina (od 81. Matič), Velikonja, Osuji, Volarič, M. Kavčič, Jermol (od 61. Kolenc), Hodžić, Tomiček, Marinič (od 77. Gulič), Lipušček.
Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Hočevar, Zorman, Mauko (od 66. Koprivica), Kristl, Apatič, Raduha, Maučec, Sočič (od 75. Hartman), Lukač, Mörec (od 57. Balažic).

NAFTA 1903 - BREŽICE TERME ČATEŽ 3:1 (1:0)

Lendava, gledalcev 400, sodniki: Šabanagić, Vojska in Brezovar.
Strelci: 1:0 Ploj (37.), 2:0 Oštrek (50.), 3:0 Vinko (80.), 3:1 Ferić (95.).
Rumeni kartoni: Živko; F. Soldo, M. Soldo, Duvnjak.
Rdeči karton: /.

Nafta 1903: Raduha, Rebernik, Oštrek, Ploj, Malešević, Vinko (od 82. Toth), Živko, Zagorec (od 73. Pirtovšek), Szökrönyös (od 73. Drk), Šeruga, Leuštek.
Brežice: Kruljac, M. Soldo, Brumen, Bejdić, Turković (od 62. Ferić), Duvnjak, Filip (od 75. Hervol), Drugovič, F. Soldo, Kočar, Božič (od 63. Komljenović).

ROGAŠKA - VITANEST BILJE 0:1 (0:0)

Rogaška Slatina, gledalcev 250, sodniki: Kos, Pospeh in Kužnik.
Strelec: Doplihar 75.
Rumeni kartoni: Antonić, Hustić, Neskić; Humar
Rdeči kartoni: /

Rogaška: Vunderl, Močić, Šmigoc, Čuček, Ahec, Gorza (od 71. Petrović), Hustić, Bračko (od 88 Gobec), Neskić, Krsnik (od 78. Torra), Antonić
Bilje: Lipičar, Perko, Gomes Pires, Pušnar, Žižmond (od 60 Costa Slaviero), Oyewusi, Štrukelj (od 92 Koron), Doplihar (od 87 Simčič Zuljan), M. Žižmond, Slavec, Humar.

Damijan Romih, trener NK Rogaška: “Tekma je bila po pričakovanjih trda. Želeli smo si pozitiven rezulat ob začetku prvenstva, kar bi remi vsekakor bil, saj je ekipa praktično na novo formirana z mladimi in še neformiranimi igralci. Klub temu smo imeli nekaj situacij iz katerih bi lahko več potegnili, a zaradi neizkušenosti nismo uspeli bolje reagirati. Čestitke nasprotniku za zmago, saj je napadlni del ekipe pokazal vso svojo kvaliteto in ogrožal naša vrata. Prvenstvo bo dolgo, videli smo nekaj pozitivnih stvari, na katerih bomo gradili našo igro in verjamem, da bomo že v Krškem dosegli pozitiven rezultat.

BRDA - KOROŠKA DRAVOGRAD 1:1 (0:0)

Vipolže, gledalcev 120, sodniki: Kondić, Mežnar, Mijatović.
Strelca: 1:0 Jogan (65.), 1:1 Kogelnik (74.).
Rumena kartona: Perše, Brzin.
Rdeči karton: /.

Brda: Pintol, Celcer, Frelih, Perše (od 67. Musić), Jogan, Humar (od 73. Golob), Bužinel, Jazbar, Marinič, Curk, Jalinous (od 89. Jusufagić).
Koroška Dravograd: Kanduč, Petek, Brzin, Barič, Gluhovič, Rogina (od 64 Kogelnik), Stefanović (od 71. Vošnjak), Adomako, Vrabič, Rožej, Pečnik (od 82. Dobaj).

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2019 | 2. SNL
  Sosedski derbi pripadel Krčanom
  Posavski derbi v Brežicah je pripadel Krčanom, ki tako ostajajo na tretjem mestu, na vrh lestvice pa so se vsaj do nedelje vrnili Radomljani. "Mlinarji" so bili uspešni v Novem mestu.
 • 19.09.2019 | 2. SNL
  Radomlje rane celijo na Portovalu
  V 2. SNL bodo konec tedna odigrali tekme devetega kroga. Vodilni Koper bo gostil ptujsko Dravo, Radomlje bodo rane po prvem porazu sezone celile v Novem mestu, vroče pa bo tudi v Brežicah. Gostitelji se bodo v sosedskem spopadu udarili s Krškim.
 • 15.09.2019 | 2. SNL
  Koper z zmago v Radomljah do prvega mesta
  Goričani so rane po dveh porazih zacelili v Rogaški Slatini, nedelja pa je postregla z dvema derbijema. V Radomljah so se zmage in skoka na vrh lestvice veselili Koprčani, Krčani pa so na domači zelenici maščevali pokalni poraz na tekmi v Lendavi.
 • 12.09.2019 | 2. SNL
  V Radomljah spopad vodilnih
  Drugoligaško tekmovanje se nadaljuje s tekmami osmega kroga, ki bo postregel tudi z derbijem vodilnih moštev lige. Koprčani bodo gostovali pri prvouvrščenih Radomljanih, spopad neporaženih moštev, ki v zadnjih tednih nizata zmage, pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu.
 • 08.09.2019 | 2. SNL
  Radomlje ostajajo na vrhu, v Ajdovščini slavje Krčanov
  Drugoligaško prvenstvo se je konec tedna nadaljevalo s tekmami sedmega kroga. Le-ta je bil odigran v okrnjeni izvedbi, saj se bodo Brežičani in Dobljani pomerili konec novembra, spopad Brd in Rogaške pa je odneslo obilno deževje.
 • 04.09.2019 | 2. SNL
  V Ajdovščini dvoboj nekdanjih prvoligašev
  Prvoligaši ta teden nimajo tekmovalnih obveznosti, v 2. SNL pa bodo v soboto in nedeljo odigrali tekme sedmega kroga. Najzanimivejši spopad vikenda bo odigran v Ajdovščini, v prestolnici burje se bosta udarila Gorica in Krško, dvoboj lanskoletnih prvoligašev boste lahko spremljali tudi na Sportklubu.
 • 31.08.2019 | 2. SNL
  Sosedski derbi pripadel Gorici
  Nogometaši v šestem krogu 2. SNL niso skoparili z zadetki, največ jih je padlo v Dobu, kar osem. Spopad Dobljanov in Lendavčanov je pripadel Nafti, ki je slavila z 1:7. Sosedski derbi Bilj in Gorice je po preobratu v drugem polčasu pripadel sinje-modrim. Na prvem mestu ostajajo Radomlje.
 • 27.08.2019 | 2. SNL
  Sosedski spopad v Biljah
  Drugoligaško prvenstvo se nadaljuje s tekmami šestega kroga, v katerem bomo priča sosedskemu spopadu Biljencev in Goričanov. Vodilne Radomlje bodo v nedeljo gostile Dravograd, dvoboj pa si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu 1.
 • 25.08.2019 | 2. SNL
  Radomlje skočile na vrh
  Sobotne nevihte so deloma krojile razplet petega kroga 2. SNL. Obilno deževje je spopad Krke in Krškega prestavilo na nedeljo, na Portovalu pa so se veselili gostitelji, ki so Krškemu zadali prvi poraz. Radomlje so se po zmagi na Koroškem zavihtele na prvo mesto.
 • 20.08.2019 | 2. SNL
  Kamere v Ajdovščini in Vipolžah
  Vodilni Krčani odhajajo v Novo mesto, drugi Radomljani bodo gostje Fužinarja. V soboto bo kamera NZS v Ajdovščini, kjer se bosta udarila Gorica in Dob, na Sportklubu pa boste lahko spremljali nedeljski obračun Brd in Bilj.

DELI NA