28.07.2019 | 2. SNL
Gorica odlično odprla novo sezono 2. SNL

Nogometaši v 2. SNL so začeli sezono 2019/20. Novinec v ligi in eden favoritov Koper je na gostovanju pri Krki igral 2:2. Gorica je v svoji krstni drugoligaški sezoni s 4:1 odpravila Beltince, Krško, v minuli sezoni tudi še prvoligaš, pa je igralo 3:3 proti Kalcerju iz Radomelj.

V Novem mestu je za prvi zadetek drugoligaške sezone poskrbel Dare Vršič. Okrepitev iz Maribora - v ekipi Kopra je sicer še precej izkušenih nogometašev, tudi nekdanjih prvoligašev (Igor Nenezić, Goran Galešić, Žan Žužek, Ivica Guberac, Luka Badžim in drugi) - je zadela v sedmi minuti.

Novogoričani, ki prav tako veljajo za ene favoritov, so v Ajdovščini tudi po zaslugi treh golov Etiena Velikonje, dva je dosegel z bele točke, visoko odpravili Beltince. Gol manj je v boju Krčanov in Radomljanov prispeval domačin Lorve Čirjak.

Na drugih tekmah so Bilje v gosteh premagale Rogaško z 1:0, Fužinar je bil z dvema goloma Žana Medveda z 2:1 boljši od Dobljanov, Jadran po dveh golih Luke Stepančiča s 3:1 od Drave, Nafta pa z enakim izidom od Brežic.

Edini nedeljski obračun med Brdi in Koroško Dravograd se je končal brez zmagovalca.

KRKA - KOPER 2:2 (0:1)

Novo mesto, gledalcev 200, sodniki: Tkalčič, Benc in Lahovič.
Strelci: 0:1 Vršič (7.), 0:2 Šolaja (49.), 1:2 Kim (57.), 2:2 Pavič (72.).
Rumeni kartoni: Hrka; Mišić, Cerovec.
Rdeči karton: /

Krka: Kisovec, Bedek, Judež, Dušak, Kastrevec, Pavič, Huč (od 68. Vešner Tičić), Kambič, Hrka, Kim (od 82. Škrbec), Potokar (od 90. Vranešič).
Koper: Nenezić, Galešić, Mišić (od 46. Šolaja), Guberac, Vrdoljak, Žužek, Vršič (od 73. Tomić), Baša (od 70. Gajšek), Hadžić, Cerovec, Badžim.

Zoran Zeljković, trener NK Krka: "Pričakoval sem težko tekmo, kot se je tudi izkazalo. Glede na potek tekme sem mnenja, da je končni rezultat realen. Veseli me da je ekipa pokazala karakter, saj se pri zaostanku 0:2 nismo predali. Vztrajali smo do konca in bili zato tudi nagrajeni."

KRŠKO - KALCER RADOMLJE 3:3 (1:3)

Krško, gledalcev 150, sodniki: Matković, Jonke in Sužnik.
Strelci: 1:0 Čirjak (8.), 1:1 Varga (17.), 1:2 Primc (20.), 1:3 Jakovljević (31.), 2:3 Čirjak (56.), 3:3 Srpak (68.).
Rumeni kartoni: Čirjak, Sokler, Štefanac, Marcijuš, Florajnc; Primc.
Rdeči karton: /.

Krško: Zalokar, Boras (od 62. Štefanac), Sokler, Puškarić (od 56. Regvar, od 90. Fortuna), Čirjak, Dadić, Florjanc, Srpak, Marcijuš, Zakrajšek, Žabec.
Kalcer: Lojen, Primc, Jazbec, Nuhanović, Varga, Cerar (od 72. Stariha Laban), Jakovljević (od 81. Latinčič), Trdin, Guček, Poglajen, Brolih.

Iztok Kapušin, trener NK Krško: “Moramo reči, da smo šli v tekmo zelo slabo. Prvi polčas je bil res obupen, lahko izgubljali z večjo razliko. Nekako smo se na polčasu konsultrali, imeli večjo energijo, uspeli izenačiti. Je pa res, da je nasprotnik imel veliko priložnosti, imeli smo veliko sreče, da smo osvojili to točko, ki je pa za nas velika glede na vse dogodke, ki so se dogajali v zadnjih dnevih in mesecih okoli kluba. Mislim, da je to ena dobra osnova za naprej.”

Oskar Drobne, trener NK Radomlje: “Veliko golov, zelo zanimivo za gledalce. Zelo težka tekma, Krško je lani izpadlo, mi se malo sestavljamo, imamo dosti poškodovanih igralcev. Na koncu koncev moramo biti zadovoljni  s točko, realen rezultat, imeli smo svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili in domačin nas je kaznoval. Upam, da bo bolje naslednji krog.”

FUŽINAR VZAJEMCI - ROLTEK DOB 2:1 (2:0)

Ravne na Koroškem, gledalcev 300, sodniki: Šmajc, Habuš in Jamnik.
Strelci: 1:0 Medved (24.), 2:0 Medved (41.), 2:1 Račić (79.).
Rumeni kartoni: Dodlek, Trdina, Knez, Verhovnik; Petrovič, Račić, Zenković.
Rdeči karton: /.

Fužinar: Poljanec, Rober, Dodlek, Paradiž, Plaznik, Pipuš (od 70. Obretan), Ivkič, Turkuš, Trdina (od 79. Fasvald), Knez (od 82. Verhovnik), Medved.
Roltek Dob: Čretnik, Petrovič, Gajič (od 69. Levec), Račić, Tiganj, Suljević, Kunstelj (od 55. Guberac), Femec, Jugovar, Rems, Gorenc Stankovič (od 79. Zenković).

JADRAN DEKANI - DRAVA DAKINDA PTUJ 3:1 (1:0)

Dekani, gledalcev 60, sodniki: Perić, Černe in Jug.
Strelci: 1:0 Stepančič (40.), 2:0 Stepančič (63.), 2:1 Haljeta (73.), 3:1 Verunica (80.).
Rumeni kartoni: Sredojević, Zyba, Nikolić; Grajfoner, Brest.
Rdeči karton: /.

Jadran: Cvetković, Stepančič, Angov, Vranješ, Ahmetović (od 68. Matošević), Zyba, Nikolić (od 64. Perhavec), Babič, Ovsenek (od 76. Vidaković), Verunica, Sredojević.
Drava: Hrastnik, Mate, Bajrami, Novak, Marcius, Rešek, Haljeta, Vajda (od 61. Kene), Grajfoner, Melvan, Nelson (od 73. Brest).

GORICA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK 4:1 (0:1)

Ajdovščina, gledalcev 300, sodniki: Podgoršek, Todorović in Čiča.
Strelci: 0:1 Mauko (26.), 1:1 Volarič (49.), 2:1 Velikonja (70./11 m), 3:1 Velikonja (78./11 m), 4:1 Velikonja (90.).
Rumeni kartoni: Lukač, Radugha, Hočevar, Kristl, Zorman.
Rdeči karton: Lukač (39.).

Gorica: Marjanović, Grudina (od 81. Matič), Velikonja, Osuji, Volarič, M. Kavčič, Jermol (od 61. Kolenc), Hodžić, Tomiček, Marinič (od 77. Gulič), Lipušček.
Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Hočevar, Zorman, Mauko (od 66. Koprivica), Kristl, Apatič, Raduha, Maučec, Sočič (od 75. Hartman), Lukač, Mörec (od 57. Balažic).

NAFTA 1903 - BREŽICE TERME ČATEŽ 3:1 (1:0)

Lendava, gledalcev 400, sodniki: Šabanagić, Vojska in Brezovar.
Strelci: 1:0 Ploj (37.), 2:0 Oštrek (50.), 3:0 Vinko (80.), 3:1 Ferić (95.).
Rumeni kartoni: Živko; F. Soldo, M. Soldo, Duvnjak.
Rdeči karton: /.

Nafta 1903: Raduha, Rebernik, Oštrek, Ploj, Malešević, Vinko (od 82. Toth), Živko, Zagorec (od 73. Pirtovšek), Szökrönyös (od 73. Drk), Šeruga, Leuštek.
Brežice: Kruljac, M. Soldo, Brumen, Bejdić, Turković (od 62. Ferić), Duvnjak, Filip (od 75. Hervol), Drugovič, F. Soldo, Kočar, Božič (od 63. Komljenović).

ROGAŠKA - VITANEST BILJE 0:1 (0:0)

Rogaška Slatina, gledalcev 250, sodniki: Kos, Pospeh in Kužnik.
Strelec: Doplihar 75.
Rumeni kartoni: Antonić, Hustić, Neskić; Humar
Rdeči kartoni: /

Rogaška: Vunderl, Močić, Šmigoc, Čuček, Ahec, Gorza (od 71. Petrović), Hustić, Bračko (od 88 Gobec), Neskić, Krsnik (od 78. Torra), Antonić
Bilje: Lipičar, Perko, Gomes Pires, Pušnar, Žižmond (od 60 Costa Slaviero), Oyewusi, Štrukelj (od 92 Koron), Doplihar (od 87 Simčič Zuljan), M. Žižmond, Slavec, Humar.

Damijan Romih, trener NK Rogaška: “Tekma je bila po pričakovanjih trda. Želeli smo si pozitiven rezulat ob začetku prvenstva, kar bi remi vsekakor bil, saj je ekipa praktično na novo formirana z mladimi in še neformiranimi igralci. Klub temu smo imeli nekaj situacij iz katerih bi lahko več potegnili, a zaradi neizkušenosti nismo uspeli bolje reagirati. Čestitke nasprotniku za zmago, saj je napadlni del ekipe pokazal vso svojo kvaliteto in ogrožal naša vrata. Prvenstvo bo dolgo, videli smo nekaj pozitivnih stvari, na katerih bomo gradili našo igro in verjamem, da bomo že v Krškem dosegli pozitiven rezultat.

BRDA - KOROŠKA DRAVOGRAD 1:1 (0:0)

Vipolže, gledalcev 120, sodniki: Kondić, Mežnar, Mijatović.
Strelca: 1:0 Jogan (65.), 1:1 Kogelnik (74.).
Rumena kartona: Perše, Brzin.
Rdeči karton: /.

Brda: Pintol, Celcer, Frelih, Perše (od 67. Musić), Jogan, Humar (od 73. Golob), Bužinel, Jazbar, Marinič, Curk, Jalinous (od 89. Jusufagić).
Koroška Dravograd: Kanduč, Petek, Brzin, Barič, Gluhovič, Rogina (od 64 Kogelnik), Stefanović (od 71. Vošnjak), Adomako, Vrabič, Rožej, Pečnik (od 82. Dobaj).

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.02.2020 | 2. SNL
  Gorica izgubila Lipuščka
  Zimskega prestopnega roka je konec, zadnji teden prestopnih dejavnosti je prinesel še nekaj sprememb. Najbolj odmeva prestop Žige Lipuščka, ki se je iz Nove Gorice odpravil v Latvijo, Krko pa je zapustil Dohyun Kim in se preselil v Domžale.
 • 10.02.2020 | 2. SNL
  Zveneče ime na Bonifiki, krepi se tudi Fužinar
  Slovenski klubi so zakorakali v zadnji teden zimskega prestopnega roka, zato tudi v 2. SNL ne manjka kadrovskih premikov. Najbolj dejavni so Ravenčani in Koprčani, ki so v svoje vrste zvabili tudi nekdanjega reprezentanta Hrvaške.
 • 05.02.2020 | 2. SNL
  Štromajer bo nadaljeval v Radomljah
  Drugoligaše do pričetka spomladanskega dela prvenstva loči še dober mesec treningov. Klubi zaključujejo kadrovsko križanko, v minulih desetih dneh smo bili vnovič priča nekaj zanimivim prihodom in odhodom.
 • 27.01.2020 | 2. SNL
  Šuler v Dravogradu, Šćulac v Dekanih
  V teh dneh je živahno tudi v klubih 2. SNL, ki se pospešeno pripravljajo na nadaljevanje sezone. Dekančane bo spomladi vodil Alen Šćulac, v Dravogradu pa bodo v klubski upravi pomagali Marko Šuler, Marijan Pušnik in Andrej Pečnik. 
 • 20.01.2020 | 2. SNL
  Fužinar in Radomlje izgubila udarna strelca
  Fužinar in Radomlje bosta v spomladanski del prvenstva krenila brez prvih strelcev. Ravenčani so izgubili Žana Medveda, Radomljani pa Sašo Vargo. Slabo novico je prejel tudi goriški strateg Borivoje Lučić, saj se je na enem od treningov poškodoval Lamin Colley.
 • 10.01.2020 | 2. SNL
  Najboljši strelec lige na Bonifiko
  Večina prvoligašev je v teh dneh zakorakala v priprave na nadaljevanje sezone, v nogometno pomlad pa počasi pogledujejo tudi v drugoligaških sredinah. V Lendavi in Novi Gorici so nogometaši že zavihali rokave, v Kopru pa so potrdili prihod prvega strelca lige Lovra Čirjaka.
 • 24.12.2019 | 2. SNL
  Nafta in Dob v pomlad z novim trenerjem
  Drugoligaški nogometaši uživajo v zasluženem tekmovalnem premoru, a to ne pomeni, da december v drugoligaških sredinah mineva brez dogajanja. V leto 2020 bodo z novim strategom zakorakali Dobljani in Lendavčani.
 • 01.12.2019 | 2. SNL
  Dob uspešen v Brežicah, Brici ugnali Rogaško
  V 2. SNL so zadnjo novembrsko soboto in prvo decembrsko nedeljo izkoristili za zaostali srečanji sedmega kroga. V Brežicah so se zmage razveselili nogometaši Doba, ki so tako prekinili posavsko serijo neporaženosti, Brici pa so bili na domačem igrišču boljši od Rogaške.
 • 27.11.2019 | 2. SNL
  Na Ptuju brez zmagovalca
  Nogometaši Drave in Brd so na Ptuju odigrali zaostalo srečanje 18. kroga 2. SNL, ki ga je pred dnevi odneslo obilno deževje. Obračun ni postregel z zmagovalcem, tekmeca sta se razšla z izidom 1:1.
 • 23.11.2019 | 2. SNL
  Na prvem mestu bo prezimil Koper
  S tekmami 19. kroga je večina drugoligašev sklenila jesenski del sezone. Koprčani so z zmago v Lendavi ostali na vrhu lestvice, Gorica je zadržala drugo, Radomlje pa tretje mesto. Po porazu Nafte so se na četrto mesto povzpeli Ravenčani.

DELI NA