Gorica iz Velenja odnaša točko

Rudar Velenje - Gorica 2:2 (0:1)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Obrenović, Pospeh in Kordež.
* Strelci: 0:1 Smajlagić (16.), 1:1 Črnčič (66.), 2:1 Škoflek (74.), 2:2 Halilović (82.).
* Rudar: Radan, Krefl, Bolha, Tomašević, Pušaver, Škoflek, Ćosić, Trifković, Tučić, Črnčič (od 89. Pišek), Radić (od 76. Kobiljar).
* Gorica: Sorčan, Celcer (od 87. Gulič), T. Kavčič, Tomiček, Halilović, Grudina, Velikonja, Šipek, Osuji (od 76. M. Kavčič), Smajlagić (od 64. Kolenc), Filipović.
* Rumeni kartoni: Krefl, Črnčič, Radić; Smajlagić.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so na prvi tekmi pod vodstvom Almirja Sulejmanovića, ki je zamenjal Marijana Pušnika, osvojili točko. Pred domačimi gledalci so brez pomoči kaznovanega Davida Arapa še v 82. minuti vodili proti Novogoričanom, a je slednjim, ki so igrali brez Žige Lipuščka, točko priboril Adel Halilović.

Knapi so po četrtem remiju ostali na predzadnjem mestu, Gorica, za katero ne bo več igral Andrej Kotnik, ki je prekinil pogodbo, pa je neodločeno igrala že osmič (v tem pogledu prednjači Celje z desetimi remiji) in ostala sedma.

Po mirnem uvodu tekme, v četrti minuti je bil nenatančen le Damjan Trifković s prostega strela, so Novogoričani povedli v 16. minuti. Halilović je z desne strani podal dolgo diagonalo na levo stran, tam je Andrija Filipović iz prve žogo vrnil na rob kazenskega prostora, od koder je z volejem zadel Semir Smajlagić.

Velenjčani so prvi resneje zagrozili v 34. minuti, ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Žiga Škoflek, a zadel le zunanji del mreže. V nadaljevanju polčasa so se Velenjčani trudili priti do izenačenja, a posebnih priložnosti si niso priigrali.

Nevarno je bilo le v 45. minuti, ko je Leon Črnčič prišel do žoge v bližini gola, a je Grega Sorčan šel iz vrat in Velenjčanu preprečil neoviran strel. Domači so tudi zahtevali najstrožjo kazen, a je niso dobili.

V 49. minuti je Črnčič poslal žogo z desne strani, ta je nato zadela prečko, a prave nevarnosti za zadetek ni bilo. Tako kot ne v 57. minuti po premalo natančnem in šibkem strelu Etiena Velikonje z glavo.

V 66. minuti pa so knapi izenačili. Najprej je poskusil Dominik Radić iz bližine, Sorčan je žogo odbil, a le do Črnčiča, ki jo je nato poslal v prazno mrežo. Domači so v vodstvo prešli v 74. minuti, ko je Milan Tučić podal z leve strani, žoga je malce zadela Halilovića, priletela pred vrata, kjer jo je v mrežo spravil Žiga Škoflek.

Toda Primorci so hitro odgovorili, Filipović je na desnem robu kazenskega prostora žogo oddal Haliloviću, ta pa je z diagonalnim strelom premagal Mateja Radana. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme, tako da sta si ekipi kar upravičeno razdelili plen.

Velenjčani bodo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Ljubljani, Novogoričani pa bodo gostili Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Gorica
    Zadnja marčevska sobota ponuja tri prvoligaške spopade, zadnji bo odigran v Velenju. Knapi se bodo prvič predstavili pod taktirko Almirja Sulejmanovića, Goričani bodo v Šaleški dolini potrjevali skalp Domžal.

DELI NA