Gorica dobila primorski derbi

Gorica - Koper 2:1 (1:0)

* Športni park, sodniki: Balažič, Mikača, Salkić.
* Strelci: 1:0 Velikonja (15.), 2:0 Begić (49.), 2:1 Spinelli (72.).
* Gorica: Marjanović, M. Kavčič, Mevlja, T. Kavčič, Širok, Grudina, Mavretič, Cvijanović (od 83. Tomiček), Begić (od 68. Paljk), Šehić (od 83. Hodžić), Velikonja (od 60. Vipotnik).
* Koper: Vargić, Jozinović (od 75. Viler), Rajčević, Žužek, Palčič, Guberac, Knežević (od 66. Dodlek), Barišić (od 55. Stevanović), Vršič (od 55. Caimacov), Krajinović (od 65. Spinelli), Mulahusejnović.
* Rumeni kartoni: Mevlja, M. Kavčič; Krajinović, Caimacov, Stevanović.
* Rdeči karton: /.

Zadnjeuvrščena Gorica je spomladanski del začela obetavno. Po remiju z Bravom v Ljubljani je tokrat gostila ambiciozni Koper in ga premagala za svojo šele tretjo zmago sezone. Koprčani, ki so jeseni slavili v Novi Gorici, pa so v tem delu sezone še drugič izgubili, med tednom so doma klonili pred Olimpijo.

Novogoričani so povedli v 15. minuti, ko je po podaji Matije Široka z desne strani v osrčju kazenskega prostora spretno zadel Etien Velikonja. V prvih 45 minutah sicer ni bilo posebej veliko priložnosti, eno redkih je v 43. minuti pri gostih zapravil Maks Barišić, ko je streljal z desne iz bližine, Darko Marjanović pa je žogo odbil v prečko in preprečil zadetek.

So pa v 49. minuti drugega dosegli Novogoričani. Til Mavretič je prodrl po desni strani, podal v sredino, kjer je Velikonja, ki je moral malce pozneje iz igre zaradi poškodbe, prepustil žogo Tjašu Begiću, ta pa je s strelom po tleh matiral Ivana Vargića. Sedemnajstletni mladenič v novogoriški vrsti je le malce zatem iz bližine zadel še vratnico.

V 59. minuti je Goran Cvijanović poskusil s prostega strela, a Vargić ni imel veliko težav, v 61. pa je Begić z glavo žogo poslal čez gol. Claudio Spinelli je v 67. minuti slabo streljal z roba kazenskega prostora in tako zapravil enega dotlej redkih koprskih poskusov.

So pa gosti z obale v 72. minuti le zmanjšali zaostanek, ko je Ivica Guberac izvedel prosti strel na desni strani, podal v kazenski prostor, z glavo pa je zadel Spinelli. V zadnjem delu tekme je Koper pričakovano pritisnil, a poti skozi strnjeno obrambno postavitev domačih ni več našel.

Gorica bo v 22. krogu prihodnjo soboto gostovala v Murski Soboti, Koper pa v Ljubljani pri Bravu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Koper
    Enaindvajseti krog Prve lige Telekom Slovenije bo otvoril primorski derbi. Bo zmaga tokrat ostala v Novi Gorici?

DELI NA