20.10.2019 | 1. SŽNL
Gorenjke želijo ponoviti vajo pred kamerami

Vse je nared za začetek 8. kroga SŽNL. Ponovimo še enkrat, da bo od 11. ure dalje na ogled prenos tekme iz Radomelj (www.nzs.si)., ostala srečanja pa so na vrsti v Bratoncih, Ajdovščini in Ljubljani.

SŽNL, 8. krog, 20.10.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Koper Obala (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Cerklje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK MB Tabor (15.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija (15.00)

Lestvica strelk po 7. krogu:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 17
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 10
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 9

Prepričljivi zmagi

Po derbiju (za nami je prva tretjina tekmovanja), ki je izstrelil Pomurke na prvo mesto, se bodo danes varovanke trenerja Sandija Bauerja pomerile s Koprčankami. V tej sezoni so se merili že dvakrat – 0:9 in 0:10 je bilo za Pomurke, ki so se prek Koprčank prebile tudi v polfinale pokala.

V domači vrsti bodo priložnost za igro dobile tudi tiste igralke, ki so do sedaj igrale manj. Med tem sodi tudi Eva Vidovič, ki je tekmo proti Olimpiji spremljala s klopi. „Zmaga bo zagotovo vplivala na nadaljevanje sezone, saj smo prvo tretjino zaključili kot edina neporažena ekipa. Mislim, da smo po zmagi samozavestnejše, saj je ekipa prikazala igro, ki je bila na pričakovanem nivoju. Seveda ne smemo ostati pri tem, pač pa graditi na še boljši igri,“ pa pred nadaljevanjem prvenstvom za klubsko spletno stran razmišlja Eva. Gostje velike upe polagajo v Evo Vamberger, nekdanjo reprezentančno vratarko, ki se je preselila na Obalo in bo zadnja ovira ob napadih Pomurk.

Dvakrat gol razlike

Podobno kot Pomurke in Primorke pa bo tudi za Krimovke in Mariborčanke tole že tretja medsebojna tekma sezone. Obe so tesno, 1:2 in 7:6, dobile Ljubljančanke. Ekipi čaka tekmo v Ljubljani na 3. oz. 6. mestu, razlike pa je pet točk.

Serija Gorenjk

V zadnjih treh tekmah Cerkljanke ne poznajo poraza – dve zmagi in remi so vknjižile varovanke trenerja Primoža Štrajharja. „Pred tednom dni smo Krim v drugem polčasu nadigrali v vseh elementih igre. Želimo si še več takih tekem, ko bi nam enostavno šlo,“ pa trener Štrajhar že pogleduje v današnje gostovanje v Radomljah, ki so v prvem krogu sezone slavile na Gorenjskem, 1:3 je bilo.

Po porazu v derbiju za vrh Olimpija odhaja v Ajdovščino.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Cerklje

SORODNE NOVICE

 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, derbi Radomljam
  Do 10. kroga je Ajdovščina čakala točko in jo dobila na regionalnem derbiju. Prenos iz Radomelj nam je postregel z dobro tekmo in zmago domačink, do treh točk še vodilni dvojec. Prvenstvo se zavoljo reprezentančne tekme članic nadaljuje 17.11.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke ne skrivajo svojih ambicij
  V dresu gostij bo veliko odvisno tudi od izkušene Urške Žganec, ki se je po epizodi v Olimpiji preselila v vrste mestnega tekmeca ŽNK Krima in postala eden od stebrov uspešne zgodbe, ki jo pišejo krimovke. Urška Žganec je danes pri 166 nastopih v SŽNL (93 golov) in 15 tekmah v pokalu (štirje zadetki).
 • 02.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, Mariborčanke brez bele zastave
  Tokratna nedelja je rezervirana za 10. krog SŽNL, ki ga bodo obeležile tekme v Bratoncih, Radomljah, Ljubljani in Ajdovščini. Obračun med ŽNK Radomlje in ŽNK Krim RollJet pa si boste lahko od 11.00 dalje ogledali v neposrednem prenosu.
 • 28.10.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 5. mesto
  Tokratni krog v SŽNL so obeležile suverene zmage ŽNK Nona Pomurje Beltinci. ŽNK Olimpije in ŽNK Krim RollJeta. Derbi sredine lestvice je pripadel Mariborčankam.
 • 27.10.2019 | 1. SŽNL
  Proti Olimpiji se ne bodo le branile
  Na Obali se piše nova nogometna zgodba, del nje pa je tudi igralka Tina Paliska. Ki danes s soigralkami v 9. krogu SŽNL gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana, tekmo pa boste od 11. ure dalje lahko spremljali v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 26.10.2019 | 1. SŽNL
  Kamere v Kopru, derbi sredine v Mariboru
  Pred nami je deveti krog SŽNL, ki ga bo obeležil prenos tekme iz Kopra, kjer domačinke gostijo ljubljansko Olimpijo. Tekmovalni program nogometne nedelje se bo začel ob 11. uri v Kopru in Cerkljah, kjer gostujejo državne prvakinje, ob 13.00 se začne tekma v Mariboru, ob 18.30 pa še v Ljubljani.
 • 21.10.2019 | 1. SŽNL
  Krim v 90. minuti, učinkovita Olimpija
  Zasedba ŽNK Nona Pomurje Beltinci je prišla do 8. zmage, za petami ji je Olimpija, ki je ugnala Ajdovke. Med krimovkami in Mariborčankami spet tesno, v Radomljah delitev točk.
 • 19.10.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, ki želijo biti vsak dan boljše
  Nedelja prinaša 8. krog SŽNL, kamere pa v Radomljah, v tamkajšnjem športnem parku, kamor prihajajo igralke ŽNK Cerklje. To bo tekma med četrto in peto ekipo lige. Kot pa smo dosedaj že vajeni, bo to ena od tekem v krogu, ki jo boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si).
 • 13.10.2019 | 1. SŽNL
  Derbi Pomurkam, presenečenje Cerkelj
  Sedmi krog SŽNL je postregel z derbijem vrha, ki je pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Treh točk so se veselili še v Cerkljah, Mariboru in v Radomljah. V četrtek, 17.10., je v Cerkljah na sporedu še zaostala tekma 6. kroga (ŽNK Cerklje – ŽNK MB Tabor, ob 15.30).

DELI NA