16.12.2019 | A
Gol Repa in Šporarja, poškodba Zajca

S tekmami zadnjega kroga se je končal skupinski del UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige. Andraž Šporar se je od mednarodnega odra poslovil z novim golom, v dvoboju z avstrijskim prvakom se je med strelce vpisal Rajko Rep, Tim Matavž se je izkazal z dvema podajama, Miho Zajca pa čaka nekajtedenski prisilni počitek.

Andraž Šporar se s Slovanom ni uspel prebiti v nadaljevanje UEFA Evropske lige. Slovaški prvak je za konec na domačem igrišču izgubil s portugalsko Brago, Ljubljančan pa se je ob porazu z 2:4 izkazal z golom in podajo. Reprezentančni napadalec je skupinski del UEFA Evropske lige sklenil s petimi zadetki, s tem dosežkom pa se uvršča na drugo mesto lestvice strelcev tega tekmovanja. Slovan je državno prvenstvo sklenil že minuli konec tedna, pred Žilino in Dunajsko Stredo ima deset točk prednosti.

Med strelce se je konec tedna vpisal tudi Rajko Rep, ki je s Hartbergom gostil zasedbo Salzburga in v dvoboju z aktualnim prvakom iztržil veliko točko. Rep, ki je bil zamenjan ob polčasu, je v 24. minuti načel mrežo solnograške zasedbe, zadnji jesenski obračun pa se je končal z delitvijo točk. Hartberg bo z enakim izkupičkom kot peti Sturm prezimil na šestem mestu, sedem točk pred prvo zasledovalko Austrio.

V nizozemskem prvenstvu smo bili v soboto priča "slovenskemu" derbiju, ki je pripadel Vitesseju Tima Matavža. Šempetrčan je v drugem polčasu podal za drugi in tretji zadetek gostov, zelenico pa je zapustil v 81. minuti. Haris Vučkić je igrl do 75. minute. Twente po osmem porazu sezone ostaja na 12. mestu lestvice, Vitesse je osmi.

Poškodovani Josip Iličić je izpustil gostovanje v Ukrajini, kjer se je Atalanta razveselila preboja v spomladanski del UEFA Lige prvakov. Atalanta je brez pomoči Kranjčana gostovala tudi v Bologni in izgubila z 2:1. SPAL Jasmina Kurtića je v Rimu dobil prvi polčas, nato pa v nadaljevanju prejel tri zadetke in izgubil tretjič zapored. Belokranjec zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ni imel pravice nastopa. Žan Majer je z Leccejem gostoval pri Brescii in izgubil s 3:0, štajerski vezist pa je igral do 62. minute. Empoli si je na gostovanju pri Entelli privoščil nov poraz, po katerem je zdrsnil na 12. mesto lestvice. Jure Balkovec je tekmo sklenil v 70. minuti, ko je prejel neposredni rdeči karton.

Podobno kot Josip Iličić, se je uvrstitve v osmino finala UEFA Lige prvakov razveselil tudi Jan Oblak, ki je v dvoboju z moskovsko Lokomotivo zaklenil svoja vrata. Atletico je slavil z 2:0, Madridčani pa so z enakim izidom dobili tudi ligaški obračun z Osasuno. Atletico, ki je zmagal prvič po treh tekmah brez slavja, ima po 17 krogih na svojem računu 29 točk, kar trenutno zadostuje pet točk.

Z domačo zmago nad Sevillo se je v izločilne boje UEFA Evropske lige prebil tudi APOEL. Vid Belec je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, v 57. minuti pa je zaustavil tudi udarec z bele točke. Romana Bezjaka ni bilo v domači ekipi, ki jo danes čaka ligaški dvoboj z Achnasom.

St. Etienne je na domači zelenici gostil PSG, ki je v domačo mrežo pospravil štiri zadetke. Roberta Berića ni bilo v domačem kadru, med tednom pa je odigral celotno tekmo z Wolfsburgom. Nemci so slavili z 1:0, Krčan pa je sredi prvega polčasa prejel rumeni karton. Francozi so sicer že pred tekmo ostali brez možnosti za napredovanje. Rene Krhin je s klopi spremljal minimalno zmago Nantesa v Nimesu. Rumeno-zeleni so z 29 točkami peti, St. Etienne je zbral štiri točke manj in je trenutno enajsti.

Benjamin Verbič je zaradi prepovedi igranja izpustil zadnjo evropsko preizkušnjo Dinama, ki je z domačim remijem proti Luganu ostal brez napredovanja. Verbič se je na igrišče vrnil včeraj, ko je Dinamo v gosteh premagal Desno, Vojničan pa je v končnici srečanja zastreljal najstrožjo kazen. Kijevčani so se z zmago vrnili na drugo mesto lestvice, na katerem bodo pričakali nogometno pomlad.

CSKA Jake Bijola se je od Evrope poslovil s prvo zmago jeseni, Rusi so bili z golom Vlašića boljši od Espanyola, Korošec pa je v Barceloni zaigral v končnici tekme. Jesenski del ruskega prvenstva se je končal pred dobrim tednom.

Brez evropske pomladi je ostal tudi Petar Stojanović. Dinamo je v Maksimirju gostil Manchester City, z golom Olma tudi povedel, a nato popustil ter izgubil srečanje in tudi tretje mesto. Stojanović je odigral celotno srečanje, na mestnem derbiju z Lokomotivo pa je v igro vstopil v 68. minuti. Dinamo je po golu Mislava Oršića slavil minimalno zmago, modre pa v sredo čaka še zaostala tekma z Rečani, ki jih vodi Simon Rožman. 

Z jesenskimi obveznostmi so v minulem tednu zaključili tudi nogometaši Ferencvaroša. Madžari so v četrtek remizirali z bolgarskim Ludogorcem, za preboj v nadaljevanje UEFA Evropske lige pa so potrebovali zmago. Le-te so se pri Ferencvarošu razveselili v ligaškem spopadu z DVTK-jem, porumeneli Blažič pa je, tako kot v četrtek, odigral celotno srečanje.

Na Poljskem bodo v zimski premor zakorakali tik pred božičnimi prazniki, saj jih čaka še en krog. Piast je v 19. krogu premagal Lodž, Uroš Korun je v domači obrambi odigral celotno tekmo. Aktualni prvak se z 31 točkami nahaja na petem mestu lestvice.

December ni razveselil Mihe Zajca, ki se je poškodoval na enem od treningov Fenerbahčeja. Prve napovedi so napovedovale daljši počitek, konec tedna pa so iz tabora Fenerbahčeja sporočili, da Primorca čaka šest do osem tednov počitka. Rumeno-modri so brez njegove pomoči izgubili v Sivasu. Brez točk je ostal tudi Rizespor Amedeja Vetriha, ki je dvoboj s Kasimpaso sklenil z menjavo v 71. minuti, potem ko je deset minut pred tem prejel rumeno opozorilo.

Adam Gnezda Čerin je ob remiju Nürnberga odigral zaključne minute dvoboja s Kielom, ki se je končal z izidom 2:2. 

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA