23.03.2022 | A
Gnezda Čerin: Smo motivirani

Slovenska nogometna reprezentanca je v torek opravila še drugi trening, tokrat z dvaindvajsetimi reprezentanti, ki so do treninga prispeli v Doho. Kekovi izbranci se v Katarju pripravljajo na sobotno pripravljalno tekmo s Hrvaško in torkovo s Katarjem. Pred bojem s Hrvaško je želja zmagati.

Slovenski tabor je kor predzadnji v torek zvečer dopolnil Domen Črnigoj, medtem ko soigralci še čakajo Petra Stojanovića, ki je imel nekaj težav z boleznijo, a ima danes predviden let v Doho.

Vse druge igralce pa ima selektor Matjaž Kek že na voljo. Med njimi tudi novinca Tomija Horvata in v zadnjem času stalnega člana zvezne vrste Adama Gnezdo Čerina.

"Res je malo neobičajen zbor, daleč od doma, toda hotel je super, pogoji za trening odlični, tako da bodo to dobre priprave in dobri pripravljalni tekmi," je na spletni novinarski konferenci povedal Gnezda Čerin.

Za igralca Rijeke bo obračun s Hrvaško še rahlo bolj poseben. "Zagotovo. Tekma s Hrvaško pač nosi neko rivalstvo. Vemo, kaj je bilo nazadnje v Splitu, tako da smo motivirani, čeprav gre za pripravljalno tekmo. Najprej pa se moramo osredotočiti nase, popraviti naše stvari, ampak kot vsaka tekma je tudi ta pomembna in gremo po zmago," je povedal vezist.

Dodal je, da so zadnje kvalifikacije za SP, ko se Sloveniji - ta je sicer na prvi tekmi Hrvate pred enim letom premagala z 1:0 - ni uspelo prebiti na mundial v Katar, že preteklost. "To je za nami, lahko se le pripravimo na nov cikel. Zato smo tukaj. Da povežemo ekipo, opravimo kakovostne treninge, se uigramo ..." je dodal Gnezda Čerin.

Novinec v članski vrsti je Murin vezist Horvat. "Fantje so me zelo dobro sprejeli. Lokacija je zanimiva, pogoji zelo dobri, igrišča odlična, tako da je vse na zelo visoki ravni," je prve vtise zbrala Murina "desetka".

"Zelo sem vesel, da sem skupaj s tako dobrimi igralci. Poskusil se bom čim bolj dokazati, mislim, da bo to dobra akcija za naprej," je dodal Horvat.

Kot je še povedal, za zdaj še ni bilo konkretnega govora o tem, kje ga selektor najbolj vidi v ekipi, takisto ne o tem, da bi se obrnili k podobnemu scenariju kot Hrvati, ki na svojih dveh tekmah načrtujejo uporabiti vse nogometaše.

Selektor Hrvaške Zlatko Dalić je namreč pojasnil, da je poklical 25 igralcev in načrtuje, da bodo vsi dobili priložnost za igro (Hrvaška se bo v torek merila še z Bolgarijo). "Naredili bomo dve ekipi," je za spletno stran hrvaške zveze pojasnil Dalić.

Slovenija se bo s Hrvaško merila v soboto ob 15. uri po slovenskem času. Hrvati med drugim na tekmi ne bodo mogli računati na z novim koronavirusom okuženega Josipa Brekala, že pred tem sta zaradi poškodb s prvotnega seznama odpadla Marcelo Brozović in Šime Vrsaljko.

Tekst: STA, NZS
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA