01.05.2019 | 2. SNL
Fužinar in Radomlje pred kamero NZS

Drugoligaško tekmovanje se počasi bliža vrlišču. Klube do konca prvenstva loči le še pet krogov, vsaka tekma bo pomembna tudi v bitki za naslov, v katero so se po skalpu Brava znova vključili tudi Radomljani. »Mlinarji« v soboto gostujejo pri ravenškem Fužinarju.

Večina tekem 26. kroga 2. SNL, kar sedem od osmih, bo odigranih v soboto, uvodno srečanje pa bodo gostile prav Ravne na Koroškem. Na spletni strani Nogometne zveze Slovenije si boste lahko ogledali obračun Fužinarja in Radomelj, ki so v prejšnjem krogu prekinile zmagovalni niz Brava. Radomljani so vse do 72. minute zaostajali za dva zadetka, nato pa je preobrat gostitelje pričel Luka Cerar. Zatem sta bila natančna še Anel Hajrić in Gašper Trdin, Radomlje pa so prišle do popolnega preobrata in pomembne zmage, ki je spet zapletla boj za vrh lestvice.

»Mlinarji« ostajajo v igri za najmanj drugo mesto, ki ga s štirimi točkami več drži Tabor, z nekaj sreče pa se lahko vključijo tudi v boj za prvo mesto. Za takšne scenarij si rumeno-črni ne smejo privoščiti novih spodrsljajev, a jasno je, da gostovanje na Koroškem ne spada med najlažja. Fužinar je doma klonil vsega dvakrat, Korošci pa lahko v končnici prvenstva nastopajo brez rezultatskega pritiska. Ravenčani so jeseni tudi v Radomljah dokazali, da so lahko neugoden nasprotnik, saj so prav oni prekinili uspešno serijo Radomljanov. Za delitev točk je zadel Žan Medved. 

Gostitelji so neporaženi na zadnjih petih tekmah, v tem času so slavili kar štirikrat, nazadnje so z goloma Moravca in Horvata premagali Ilirijo. Ravenčani s štirimi točkami manj od Krke pa ostajajo v igri za četrto mesto, kar bi bil najlepši uspeh koroškega drugoligaša, ki med drugoligaši igra drugo leto zapored. Radomlje se lahko pohvalijo s precej daljšo drugoligaško tradicijo, za nameček so dvakrat zaigrali tudi v prvoligaški konkurenci, po slovesu Muamerja Vugdalića pa igrjao kot prerojeni. Rumeno-črni bodo na Ravnah napadali četrto zaporedno zmago.

Ob tem še zanimiv podatek. Glavni sodnik srečanja bo Miran Bukovec, ki sicer ni v sorodu Mihaelom Bukovcem, na papirju pomočnikom trenerja, Lendavčanu pa bo v vlogi sodnice pomočnice asistirala Staša Špur. Nekdaj odlična vezistka ŽNK Pomurja se ponaša z nazivom mednarodne sodnice, ob Heleni Buh pa gre za za zdaj edino sodnico s tekmo v 2. SNL.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA