20.01.2020 | 2. SNL
Fužinar in Radomlje izgubila udarna strelca

Fužinar in Radomlje bosta v spomladanski del prvenstva krenila brez prvih strelcev. Ravenčani so izgubili Žana Medveda, Radomljani pa Sašo Vargo. Slabo novico je prejel tudi goriški strateg Borivoje Lučić, saj se je na enem od treningov poškodoval Lamin Colley.

Gambijec, ki se Gorici pridružil poleti, v prvem delu 2. SNL pa je dosegel osem zadetkov, si je na enem od treningov poškodoval koleno, podrobnejši pregledi pa so pokazali, da gre za strgano križno vez. Jasno je, da robustnega napadalca čaka nekajmesečno okrevanje, Borivoju Lučić pa ga je pogrešal že na sobotni tekmi s tretjeligašem iz Grosuplja. Goričani so izgubili z izidom 2:3, pod oba zadetka pa se je podpisal Bede Amarachi Osuji. Primorci so sicer izgubili tudi prvo pripravljalno srečanje z madžarskim drugoligašem Budafokijem, ki je bil v Umagu boljši z 2:1.

Pred dobrim tednom so s pripravami pričeli Radomljani, ki bodo spomladi napadli tudi finale pokalnega tekmovanja. Oskar Drobne bo pri tem pogrešal pomembnega aduta, saj je pred dnevi izgubil prvega strelca Sašo Vargo. Srb je bil s 13 goli tretji strelec lige, več zadetkov pa sta dosegla zgolj Žan Medved in Lovre Čirjak, ki sta sta med zimsko prav tako zamenjala delodajalca. Varga se je vrnil v domovino, spomladi se bo dokazoval v dresu prvoligaša Javorja iz Ivanjice. 

Brez prvega strelca se bodo morali znajti tudi Ravenčani, ki so bili s četrtim mestom najprijetnejše presenečenje jesenskega dela prvenstva. Štajerec, ki je bil Fužinarju posojen s strani ljubljanske Olimpije, je pred dnevi postal član Slovana iz Bratislave. Korošci so s pripravami pričeli prav danes.

Za Lendavčani sta skoraj že dva tedna priprav, četa Dejana Dončića pa je v soboto odigrala prvo pripravljalno srečanje. Prekmurci so se vse do konca prvega polčasa dobro upirali napadom Celja, grofje pa so dvoboj dobili z rezultatom 3:0. Novi lendavski strateg Dončić je v knežjem mestu pogrešal Stjepana Oštreka, ki bo spomladi posojen madžarskemu prvoligašu ZTE-ju. Lendavsko slačilnico so zapustili še Samo Žalik, Zoltan Toth, Daniel Szökrönyös in David Bognar, edini potrjeni novinec pa je vezist Dominik Molnar. Mladinski reprezentant Madžarske je jeseni igral v drugi madžarski ligi.

Svoje varovance je pred dobrim tednom zbral tudi krški strateg Iztok Kapušin, ki je med zimo ravno tako ostal brez prvega strelca ekipe. Kot smo že pisali, se je Lovre Čirjak preselil na koprsko Bonifiko.

Živahno je tudi na novomeškem Portovalu, za člansko ekipo Krke pa je prva pripravjalna preizkušnja. Dolenjci so se v Čatežu pomerili z ljubljansko Olimpijo in morali priznati premoč vodilnega prvoligaša. Ljubljančani so v mrežo Novomeščanov pospravili pet žog, ob porazu s 5:1 pa je za Krko zadel Kim Dohyun. Z Olimpijo so se dan kasneje pomerili tudi Brežičani, moštvo Simona Sešlarja pa je klonilo dvakrat.

Ptujčani svojo formo pilijo na turnirju v hrvaškem Medulinu. "Kurenti" so se v hrvaški Istri doslej udarili z dvema hrvaškima prvoligašema, Inter iz Zaprešića je slavil s 6:0, zagrebška Lokomotiva je bila boljša z izidom 4:0. Ptujčani se bodo v sredo pomerili še z mongolskim Khamgaridom.

Brici so si za uvodnega tekmeca izbrali mladinsko selekcijo Kopra in jo premagali s 4:1. V Kopru je bil dvakrat uspešen litovski napadalec Darius Jalinous, domačo mrežo pa sta zatresla tudi Francesco Cotic in Tim Vodeb, ki je s trenerjem Vladom Badžimom sodeloval že v Ankaranu. Briški strateg je na uvodnem treningu pozdravil 20 nogometašev.

Nogometaši Rogaške so priprave pričeli že kmalu po vstopu v novo leto, v soboto pa so gostovali pri Aluminiju in ob polčasu vodili z 2:0. Za slatinsko prednost ob odmoru sta zadela Hasan Muzaferović in Jovan Koprivica, Kidričani pa so po menjavah v drugem polčasu prestavili v višjo prestavo in Rogaški zabili pet zadetkov.

Pravcati polom so na uvodni preizkušnji doživeli Dravograjčani, saj so jim Mariborčani v Ljudskem vrtu nasuli kar 18 zadetkov. Korošce, ki so prezimili na zadnjem mestu lestvice, bo spomladi reševal nekdanji nogometaš Dravograda Žiga Kljajić, v zadnjih letih pomočnik Marijana Pušnika v Hajduku in Rudarju. 

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA