20.01.2011 | Futsal AA
Futsal reprezentanca dvakrat s Slovaki

Slovenska futsal reprezentanca se je v sredo zbrala v Mariboru (prvotni zbor je bil 16.45 pred Nogometno zvezo Slovenije v Ljubljani), kjer so v zvečer varovanci selektorja Andreja Dobovičnika opravili trening, v četrtek zjutraj pa potujejo na Slovaško, kjer jih v petek in soboto čakata dve tekmi. Prva tekma bo v Trnavi (20.00), drugo pa v kraju Malacky (18.00).

Na Slovaško potujejo:

Kristijan Čujec (KMN Puntar), Sebastijan Drobne (KMN Dobovec Trgovine Jager), Alen Fetič (FC Litija), Benjamin Melink (KMN Puntar), Aljoša Mohorič (KMN Puntar), Rok Mordej (KMN Dobovec Trgovine Jager), Damir Pertič (FC Litija), Damir Puškar (FC Litija), Gaj Rosič (KMN Oplast), Dejan Simić (FC Litija), Jaka Sovdat (KMN Oplast), Rajko Uršič (KMN Oplast), Gašper Vrhovec (FC Litija).

Kapetan odločno

Kapetan zasedbe Benjamin Melink se zaveda pomena tekem na Slovanškem: „Moramo nadaljevati začeto v smeri, kot smo končali. Sedaj je treba nadgraditi našo igro, izboljšati uigranost, delali bomo na prekinitvah in akcijah. Rabimo težke tekem, Slovaki so primeren nasprotnik za ta hip!“

Čez dober mesec pa so tu že kvalifikacije, ko se bo Slovenija borila za nastop na Euru 2012! „Kvalifikacije so tu. Na voljo imamo 20 igralcev, 14 jih bo lahko igralo v Laškem. Konkurenca je močna. Kdor ne bo pokazal dobre forme in pripravljenosti ter poznal akcij, bo težje prišel poleg. Te tekme so filter, kdo je pripravljen in za poleg!“

152 tekem

Slovenska AA reprezentanca je od 15.9. 1995 do 06.12. 2010 odigrala 152 uradnih srečanj. Benjamin Melink je z 77 nastopi rekorder po številu nastopov za Slovenijo. Jože Gačnik je najboljši strelec slovenske reprezentance (25 zadetkov).

Neodločeno s Slovaki

Slovenija in Slovaška sta dosedaj odigrali sedem medsebojnih tekem; prvo že leta 1995, ko je Slovenija 15.9. 1995 v Košicah opravila s sploh prvo uradno tekmo v zgodovini reprezentance! Srečanje se je končalo z remijem – 1:1, zadel je Darko Daljevič, ki je igral za Branik Talce.

Potem je bilo še šest tekem, bilanca pa je poravnana – obe ekipi sta po dvakrat slavili in dvakrat izgubili, tri tekme pa so se končale z remijem. Na zadnji medsebojni preizkušnji, bilo je v Laškem leta 2008, so bili boljši gostje (3:4).

Tekst in foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 28.11.2022 | Futsal AA
  Osredkar dvakrat zadel v ligi prvakov
  Poleg Osredkarja sta se v ligi prvakov predstavila tudi Matej Fideršek in Dejan Bizjak. V Španiji po poškodbi okreva Nejc Hozjan, v Švici na vrhu ekipa Tilna Gajserja.
 • 09.11.2022 | Futsal AA
  Slovenija navdušila in zmagala
  Slovenska moška futsal reprezentanca je po torkovem porazu proti Belgiji danes v Rogaški Slatini gostom vrnila z enako mero in jih porazila s 3:1. Gole za Slovenijo so dosegli Tine Šturm, Žan Janež in Jeremy Bukovec.
 • 08.11.2022 | Futsal AA
  Belgija boljša od pomlajene Slovenije
  Slovenska moška futsal reprezentanca je v Kidričevem pred več kot 250 gledalci doživela poraz proti Belgiji, 1:3 je bilo. Edini gol je za Slovenijo prispeval kapetan Igor Osredkar. Ekipi se bosta vnovič pomerili jutri v Rogaški Slatini, tekma se bo začela ob 18. uri.
 • 08.11.2022 | Futsal AA
  Kapetan verjame v mlade, ki prihajajo
  „Dobro treniramo in čakamo tekmo,“ pred današnjim in jutrišnjim obračunom Slovenije in Belgije pove izkušeni kapetan Igor Osredkar. Reprezentanci se bosta danes ob 18. uri pomerili v Kidričevem in jutri v Rogaški Slatini.
 • 07.11.2022 | Futsal AA
  V Kidričevem in Rogaški Slatini
  V soboto se je v Podčetrtku zbrala članska futsal reprezentanca, ki jo jutri in v sredo čakata dve prijateljski pripravljalni tekmi z Belgijo. Jutri ob 18. uri se bodo pomerili s tekmeci v Kidričevem (tudi s spletnim prenosom na nzs.si), v sredo pa bo ob 18. uri še tekma v Rogaški Slatini.
 • 01.11.2022 | Futsal AA
  Selektor članov povabil tudi Luko Čopa
  Članska reprezentanca bo prihodnji teden odigrala dve pripravljalni tekmi. Doma bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata dvakrat igrali proti Belgiji. Prva tekma bo v torek, 8.11., v Kidričevem, druga pa dan za tem v Rogaški Slatini. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.
 • 31.10.2022 | Futsal AA
  Trije v TOP 16, zadela Bukovec in Totošković
  V elitni del lige prvakov ob Igorju Osredkarju in Mateju Fideršku prebil tudi nekdanji reprezentant Dejan Bizjak. Jeremy Bukovec je zabil prvi letošnji ligaški gol, Denis Totošković zadel v pokalu.
 • 28.10.2022 | Futsal AA
  Dvakrat proti Belgiji
  Članski reprezentanci je v letu 2022 ostal še en uradni Uefin termin za pripravljalne tekme pred marčevskim nadaljevanjem kvalifikacija za SP2024. Izbranci selektorja Horvata se bodo tako dvakrat pomerili z reprezentanco Belgije. Prva tekma bo v torek, 8.11., v Kidričevem, druga pa dan za tem v Rogaški Slatini.
 • 23.10.2022 | Futsal AA
  Ob koncu kvalifikacij prva točka za Slovenijo
  V drugem delu je Slovenija v 28. minuti povišala na 3:0, spet je bila uspešna Ines Ermenc. V zadnjih desetih minutah pa je prišla do izraza boljša fizična pripravljenost Belorusinj, ki so med 35. in 39. minuto dosegle tri gole.
 • 23.10.2022 | Futsal AA
  Po učnih urah odločno proti Belorusiji
  Pred žensko futsal reprezentanco je še zadnja tekma kvalifikacij. Slovenija se bo danes ob 18. uri pomerila z Belorusijo. Nobena od teh dveh držav na turnirju na Portugalskem še nima točke. Za prvo mesto in vozovnico za EP 2023 pa se bosta merili Portugalska in Italija.

DELI NA