24.05.2023 | U17
Fotogalerija: Dobro vzdušje na zadnjem treningu

Reprezentanco do 17 let čaka zadnji preizkus v skupinskem delu Evropskega prvenstva do 17 let. Varovanci Miša Brečka imajo vse v svojih rokah.

Brečkovi izbranci so se na evropsko prvenstvo uvrstili potem ko so bili najprej uspešni na prvem kvalifikacijskem turnirju, podobno pa so ponovili še v elitnem delu kvalifikacij ter se z drugim mestom v skupini uvrstili med šestnajst najboljših moštev v selekciji U17. Toda fantje, ki jim s kapetanskim trakom poveljuje Lovro Golič, se niso ustavili tu. Po zmagi nad Srbijo v prvi tekmi skupinskega dela in nesrečnim porazom proti Španiji, ima Slovenija pravzaprav vse niti pred nadaljevanjem v svojih rokah. V večini scenarijev bi Slovenci z zmago zagotovo napredovali v izločilne boje, medtem ko bi bil remi dovolj v kolikor Srbi na drugi tekmi ne premagajo Špancev. V primeru poraza Srbije proti Španiji pa bi Slovenijo v nadaljevanje peljal tudi minimalni poraz proti Italiji. Seveda se v zadnjem primeru, če Slovenci proti Italijanom ne bi osvojili nobene točke, stvari zapletejo, saj je možnih več scenarijev, o katerih pa v slovenskem taboru ne razmišljajo. 

Slovenija bo v tekmo proti Italiji krenila brez desnega bočnega igralca Reneja Hrvatina, ki je bil izključen proti Španiji in bo Brečku na voljo ponovno v četrtfinalu, v kolikor se Slovenija danes tja tudi uvrsti.

Kriteriji za napredovanje v primeru enakega števila točk:
Če imajo dve ali več reprezentanc v skupini enako število točk, o končni uvrstitvi odločajo naslednji kriteriji:

- število osvojenih točk na medsebojnih tekmah teh reprezentanc,
- razlika v zadetkih na medsebojnih tekmah teh reprezentanc,
- več doseženih zadetkov na medsebojnih tekmah teh reprezentanc.

Če so reprezentance še vedno izenačene:
- razlika v zadetkih na vseh tekmah 
- več doseženih zadetkov na vseh tekmah
- manjše število disciplinskih točk glede na prejete rumene in rdeče kartone v skupinskem delu
- višji koeficient v žrebu kvalifikacijskih skupin

Prenos tekme si lahko od 17. ure naprej ogledate na SK1.

EVROPSKO PRVENSTVO U17:

SLOVENIJA - ITALIJA

Danes, ob 17.00
Prizorišče: Telki, Madžarska
Glavni sodnik: Elchin Msiyev
Prepoved nastopa: Rene Hrvatin
TV prenos: Sportklub 1Tekst: NZS/MaK
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.11.2023 | U17
  Radosavljević izbral varovance za prijateljski tekmi z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki se je pred časom uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo bo 28. in 30. novembra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z izbrano vrsto Madžarske. Obe srečanji bosta odigrani v Telkiju.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.
 • 20.10.2023 | U17
  Kadeti danes pričenjajo kvalifikacije
  Jutri bodo slovenski reprezentanti do 17 let pričeli z uvodnim krogom kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo. V Srbiji so bodo najprej pomerili z Luksemburgom, sledil bo obračun z Azerbajdžanom, za konec pa se bodo pomerili še z gostitelji. Uvodni obračun tudi na kanalih NZS.
 • 10.10.2023 | U17
  Radosavljević izbral moštvo za kvalifikacije
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 17. in 27. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo odvilo prihodnje leto na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Aleksandar Radosavljević je objavil seznam nogometašev, ki bodo branili barve Slovenije na srečanjih proti Luksemburgu, Azerbajdžanu in Srbiji.
 • 22.09.2023 | U17
  Kadeti v drugo klonili proti Franciji
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala še drugo srečanje proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so po torkovi zmagi tokrat morali priznati premoč svojim francoskim vrstnikom.
 • 19.09.2023 | U17
  Slovenija boljša od Francije
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili od svojih francoskih vrstnikov boljši z 1:0. V drugem polčasu je edini zadetek dosegel David Pejičić.

DELI NA