24.05.2023 | U17
Fotogalerija: Dobro vzdušje na zadnjem treningu

Reprezentanco do 17 let čaka zadnji preizkus v skupinskem delu Evropskega prvenstva do 17 let. Varovanci Miša Brečka imajo vse v svojih rokah.

Brečkovi izbranci so se na evropsko prvenstvo uvrstili potem ko so bili najprej uspešni na prvem kvalifikacijskem turnirju, podobno pa so ponovili še v elitnem delu kvalifikacij ter se z drugim mestom v skupini uvrstili med šestnajst najboljših moštev v selekciji U17. Toda fantje, ki jim s kapetanskim trakom poveljuje Lovro Golič, se niso ustavili tu. Po zmagi nad Srbijo v prvi tekmi skupinskega dela in nesrečnim porazom proti Španiji, ima Slovenija pravzaprav vse niti pred nadaljevanjem v svojih rokah. V večini scenarijev bi Slovenci z zmago zagotovo napredovali v izločilne boje, medtem ko bi bil remi dovolj v kolikor Srbi na drugi tekmi ne premagajo Špancev. V primeru poraza Srbije proti Španiji pa bi Slovenijo v nadaljevanje peljal tudi minimalni poraz proti Italiji. Seveda se v zadnjem primeru, če Slovenci proti Italijanom ne bi osvojili nobene točke, stvari zapletejo, saj je možnih več scenarijev, o katerih pa v slovenskem taboru ne razmišljajo. 

Slovenija bo v tekmo proti Italiji krenila brez desnega bočnega igralca Reneja Hrvatina, ki je bil izključen proti Španiji in bo Brečku na voljo ponovno v četrtfinalu, v kolikor se Slovenija danes tja tudi uvrsti.

Kriteriji za napredovanje v primeru enakega števila točk:
Če imajo dve ali več reprezentanc v skupini enako število točk, o končni uvrstitvi odločajo naslednji kriteriji:

- število osvojenih točk na medsebojnih tekmah teh reprezentanc,
- razlika v zadetkih na medsebojnih tekmah teh reprezentanc,
- več doseženih zadetkov na medsebojnih tekmah teh reprezentanc.

Če so reprezentance še vedno izenačene:
- razlika v zadetkih na vseh tekmah 
- več doseženih zadetkov na vseh tekmah
- manjše število disciplinskih točk glede na prejete rumene in rdeče kartone v skupinskem delu
- višji koeficient v žrebu kvalifikacijskih skupin

Prenos tekme si lahko od 17. ure naprej ogledate na SK1.

EVROPSKO PRVENSTVO U17:

SLOVENIJA - ITALIJA

Danes, ob 17.00
Prizorišče: Telki, Madžarska
Glavni sodnik: Elchin Msiyev
Prepoved nastopa: Rene Hrvatin
TV prenos: Sportklub 1Tekst: NZS/MaK
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA