Foto utrinki: V Stožicah smeh, veselje, nogomet in dobrodelnost

Petkov večer na stadionu Stožice je minil v duhu nogometa in dobrodelnosti. Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije in Fundacijo Miroslava Cerarja soorganizirala dobrodelni večer »Botrstvo v športu«, na kateri so s pomočjo donacij zbirali sredstva za štipendije mladih športnikov iz socialno ogroženih okolij.

Igriv začetek večera so napovedali otroci, ki so se na stadionu, kjer sicer večino svojih tekem igra slovenska nogometna reprezentanca, predstavili na revijalni tekmi. Štiri manjša igrišča in nasmejani obrazi otrok so s pravo mero simbolike spomnili, za kakšen namen so se ta večer zbirala sredstva. 

Z donacijo se je pomoči mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij pridružila tudi Nogometna zveza Slovenije, simbolični ček je pred začetkom tekme Miroslavu Cerarju predal predsednik NZS, Radenko Mijatović. Skupni znesek, ki so ga udeleženci večera zbrali z donacijami, je na koncu krepko presegel okroglo stotico in se ustavil pri 120.000 EUR. Te bo Fundacija Miroslava Cerarja skupaj z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje v obliki štipendije namenila tistim, ki jih resnično potrebujejo.

»Vesel sem, da nas je nogomet ponovno združil v dobrodelnosti in ponosen, da smo skupaj zbrali toliko sredstev za pomoč mladim športnikom. Na NZS se zelo dobro zavedamo pomena družbene odgovornosti, s podobnimi aktivnostmi pa bomo nadaljevali tudi v prihodnje,« je povedal predsednik Mijatović in dodal. »Zahvaljujem se vsem, ki so ta dogodek omogočili, predsednik Čeferin je k nam ponovno privabil eminentna nogometna imena in lepo je bilo igrati na tekmi s slovenskimi športniki, ki so nas v zadnjih letih razveseljevali na največjih tekmovanjih. Posebna zahvala gre tudi strokovnim službam Nogometne zveze Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije, ki so izpeljale dogodek na visokem organizacijskem nivoju.«

Tekst: NZS/MaK
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2022 | Družbena odgovornost
  NZS krepi sodelovanje z Zvezo društev slepih in slabovidnih
  Nogometna zveza Slovenije že vrsto let izvaja številne družbeno-odgovorne dejavnosti, s katerimi želi deprivilegiranim osebam izboljšati življenje. Krovna nogometna organizacija je na podlagi zelo uspešnega sodelovanja z Rdečim križem Slovenije in Specialno olimpijado Slovenije in Društvom za zdravje srca in ožilja začela vzpostavljati tesen odnos tudi z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije.
 • 18.10.2021 | Družbena odgovornost
  NZS gostila finale nogometne lige SOS 2021
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli teden potekal tradicionalni Finale nogometne lige Specialne olimpiade Slovenije, ki se ga je udeležilo več kot 100 nogometašev iz celotne Slovenije.
 • 13.03.2021 | Družbena odgovornost
  Nogometne legende Slovenije in Hrvaške na pomoč prizadetim v potresu
  Potres, ki je konec minulega leta prizadel območje v siško-moslavaški županiji, z epicentrom blizu Petrinje, je združil Slovenijo in Hrvaško. V soboto bodo na pomoč prizadetim priskočile tudi nogometne legende obeh držav.
 • 06.02.2020 | Družbena odgovornost
  Europa Donna Slovenija in NZS z donacijo Onkološkemu inštitutu Ljubljana
  Združenje Europa Donna Slovenija je s simbolično predajo čeka za 20.000 evrov generalni direktorici Onkološkemu inštitutu Ljubljana Zlati Štiblar Kisić zaključila akcijo zbiranja sredstev za nakup naprave DXA.
 • 29.09.2019 | Družbena odgovornost
  Bodimo srčni junaki
  Nogometna zveza Slovenije tudi letos podpira Svetovni dan srca pod geslom “Bodimo srčni junaki.” Vsak srčni utrip je dragocen, skrbno ga varujmo. Vsak dan živimo v dobro zdravja našega srca in za zdrava srca naših najbližjih ter vseh, ki jim lahko pomagamo.
 • 23.09.2019 | Družbena odgovornost
  Na Brdu zbrali skoraj 9000 evrov za pediatrično kliniko
  Na Brdu pri Kranju sta revizijska družba PwC in Nogometna zveza Slovenije (NZS) izpeljali drugi dobrodelni poslovni nogometni turnir Nogomet za boljši svet. Udeleženci so skupno zbrali 8880 evrov, ki so jih podarili Pediatrični kliniki UKC Ljubljana.
 • 08.04.2019 | Družbena odgovornost
  Tudi letos za šport brez dopinga
  Nogometna zveza Slovenije se bo tudi letos pridružila svetovni kampanji »Play True Day«, ki jo pri nas poznamo kot Dan čistega športa. Gre za aktivnosti, ki so namenjene promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. 
 • 29.09.2018 | Družbena odgovornost
  Svetovni dan srca 2018: Moje srce, tvoje srce!
  Letos bomo svetovni dan srca obeležili že devetnajstič tudi v Sloveniji.
 • 01.09.2018 | Družbena odgovornost
  Legende v Biljah navduševale za dober namen
  Bilje so se danes spremenilo v stičišče nogometa in dobrodelnosti. Tokrat so na pomoč organizatorjem tradicionalne ekshibicijske tekme priskočili legende evropskega nogometa, ki so za dober namen pokazali, da na zelenicah zmorejo še marsikatero vrhunsko potezo.

DELI NA