Finalna prireditev RIN: Ponovno je zmagal nogomet

V Idriji se je to nedeljo zgodil epilog zimske akcije RIN. V sklepnem tekmovanju so nastopile ekipe v kategorijah U-8 in U-10, ki so se uvrstile v finale. V dodatnem programu so se predstavili tudi domačini s svojo ekipo U-8 in dekliške ekipe v igri 3:3.

Poseben aplavz so poželi mladi akrobati domačega kluba, ki so predstavili veščine skakanja na mali prožni ponjavi. Vse skupaj je bilo začinjeno tudi z glasbenimi vložki. Prireditev je povezoval neumorni Lukner Danilo ob udeležbi predstavnikov NZS in Mediašporta, soorganizatorja enega najbolj množičnih nogometnih tekmovanj v zimskem obdobju pri nas. V obeh kategorijah se je letos tekmovanja RIN udeležilo preko 4200 mladih nogometašev širom Slovenije in prav vsem gredo čestitke za udeležbo.

Z nekaj sreče in veliko znanja so se v finale uvrstile ekipe ND MURA 05, NK RUDAR, ŠD NK KOLPA, ND IDRIJA v kategoriji U-10 ter ND MURA 05, ND ČRNUČE, NK DRAGOMER, ŠD NŠ DRAVA PTUJ v kategoriji U-8. Videli smo veliko talenta in truda predvsem pa veselja do nogometa, ki so ga z odličnim vzdušjem s tribun dopolnili starši mladih nogometašev. Prav zaradi tega razloga lahko z gotovostjo trdimo, da so bile praktične nagrade, ki so jih prejeli vsi udeleženci zaključnega turnirja in pa pokali ter medalje za najboljše drugotnega pomena, kajti vsi so v en glas zatrdili, da bi se prihodnje leto ponovno želeli podobnega zaključka – ponovno je zmagal nogomet.

Tekst in foto: NZS/MR

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA