Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo

Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.

Tako kot zadnja leta so tekom leta potekali turnirji v treh skupinah. Spomladanski in jesenski ter finale. Ekipe so bile razdeljene v tri skupine in sicer glede na homogenost ekipe, v 1. skupino vzhod, 1. skupino zahod in 2. skupino. Tekmovanje je potekalo po ligaškem sistemu, kar pomeni, da je prav vsaka tekma pomembna. Vsaka ekipa je dosegla gol in kar je najpomembneje vsi so sezono zaključili z nasmehom na obrazu.

Finale nogometne lige Specialne olimpiade Slovenije se je letos odvijalo pod geslom »Nogomet je zakon!« in pod organizacijo VDC Tončke Hočevar v sklopu 50.letnice delovanja. Dogodek je sovpadal tudi s 50. letnico Special olympics, ki ga je pred 50 leti začela družina Kennedy in omogoča osebam z motnjo v duševnem in telesnem razvoju vključevanja in športnega udejstvovanja.  

Letošnjo sezono je Specialna Olimpijada Slovenije sicer nadaljevala odlično sodelovanje z Nogometno zvezo Slovenije, ki ima izjemen čut za družbeno odgovornost. Poleg koriščenja Nacionalnega nogometnega centra za finale, sestanka ter izobraževanja trenerjev, so bile uspešno izpeljane tudi nogometne priprave na Debelem Rtiču, ki so marsikateremu nogometašu omogočile, da je po dolgem času videl morje. Prav tako so nogometaši Specialne Olimpijade zvesti navijači nogometne reprezentance in so si ogledali vse tekme na domačem terenu. Prav to sodelovanje dokazuje, da je nogomet prav za vse.

Nogometna zveza Slovenije bi se ob tej priložnosti zahvalila vsem, ki so sodelovali in omogočili še eno uspešno leto izvedbe programa Nogometne lige SOS . Nogomet je za ljudi in zgodba iz NNC Brda je dokazala, da z nogometno vsebino izpopolnjujemo življenja vsem deležnikom velike nogometne družine.

Tekst: RK
Foto: MAl

SORODNE NOVICE

 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Gimnazija Šiška v polfinalu svetovnega prvenstva
  Dijaki Gimnazije Šiška so v četrtfinalu svetovnega srednješolskega prvenstva premagali Libanon z 2:0 in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Slovaške.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Podelili Pokal devetih vrednot
  Na stadionu Dragao so 23. marca podelili Pokal devetih vrednot.
 • 06.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki Gimnazije Šiška na SP v Beograd
  Dijaki nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se danes odpravili na 26. svetovno srednješolsko nogometno prvenstvo, pod okriljem ISF, ki ga bo gostila Srbija, natančneje Beograd.
 • 01.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Projekt Nogomet za prijateljstvo vstopa v sedmo sezono
  18. marca se je v Moskvi pričela že sedma sezona mednarodnega družbeno-odgovornega projekta za otroke pod nazivom Nogomet za prijateljstvo. Projekt poteka v organizaciji ruskega podjetja Gazprom, uradnega partnerja Uefa lige prvakov.
 • 27.03.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci podelili kartone staršem
  Pretekli konec tedna se je v športni dvorani Baza odvijal nogometni turnir, na katerem so se predstavile nogometna šole Boštjana Cesarja in Bojana Jokića, Marinka Galića, Roberta Korena, Mateja Mavriča Rožiča in Boštjana Krefta ter dve ekipi ONŠ Ljubljana.
 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.

DELI NA