12.09.2020 | 1. SŽNL
Favoritinjam bi rade pokvarile načrte

V ponedeljek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, pred tem pa bodo nogometašice SŽNL odigrale 6. krog rednega dela. Uvodoma bomo spremljali od 11. ure naprej tekmo v Gornji Radgoni, kjer bodo kamere, na zelenici pa ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se začenjata tekmi v Ajdovščini in Ljubljani.

SŽNL, 6. krog, 13.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (videoprenos tekme na www.nzs.si)
Ajdovščina – ŽNK Maribor Tabor (16.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Cerklje (16.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 9
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 7
Tina Paliska (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6

Preprečiti udaren uvod Pomurk

Vodilne Pomurke pripravljene in motivirane čakajo Radomljanke, ki nadaljujejo niz zahtevnih tekem. Po uvodnem remiju proti ŽNK Krim RollJetu in zmagi proti ŽNK Cerklje so klonile proti Mariboru in Olimpiji, poslovile pa so se od pokalnega tekmovanja.

„Zavedamo se, da odhajamo v Pomurje, ki igra dobro in izkoristi vsako priložnost, ki se mu ponudi. Zato bomo morali biti še toliko bolj zbranejši in odločni na gostovanju,“ pove trener Radomljank Aljaž Gornik, ki odhaja na gostovanje brez poškodovane Sare Gradišek.

Zgovorne številke

„Uvodne minute bodo zelo pomembne,“ trener Gornik, tako kot vsi njegovi predhodniki v prejšnjih krogih, opozarja na sam uvod tekme. „Pomurke so že nekaj sezon vodilna ekipa SŽNL. Njihova značilnost je tudi to, da želijo hitro povesti,“ Gornik o tem, da verjetno tudi v nedeljo ne bo nič drugače, zato od svojih deklet zahteva še toliko več zbranosti na začetku tekme.

Da so Pomurke absolutne favoritinje, je jasno tudi ob pogledu na zadnjo medsebojno tekmo – v četrtfinalu ženskega pokala NZS je bilo 8:0 za varovanke trenerja Sandija Bauerja. Statistika vseh medsebojnih tekem pa je taka: 23 tekem, 22 zmag Pomurk in en remi.

Pragmatične krimovke

Ko smo ravno pri statistiki, pa pri njej še ostanemo, ko se selimo na tekmo ŽNK Krim RollJet – ŽNK Cerklje. To bo 7. medsebojna tekma, štiri so dobile krimovke, eno Gorenjke, ena tekma pa se je končala z delitvijo točk. Varovanke trenerja Primoža Štrajharja so do edine zmage prišle pred 11 meseci v Ljubljani, kjer pa so do takrat še okrepili zasedbo, zaostrili konkurenco in povišali apetite. Predvsem pa potrdili, da znajo igrati pragmatičen nogomet, ki ima še precej rezerv ravno v igri v napadu, ko igrajo proti boljšim od sebe, kar je bilo v 5. krogu, ko so dobro parirali Pomurkam, ki pa so na koncu le odnesle tri točke iz Ljubljane.

Prvič v okrepljeni postavi

Svoje ambicije in računico pa premorejo tudi v gorenjskem prvoligašu. „Kompletirali smo ekipo, zaostrili konkurenco. Verjamem pa, da se bo to poznalo tudi v igri,“se nadeja trener Gorenjk Primož Štrajhar, ki bo po novem računal na trojec Laura Škvorc, Rebeka Bačar in Lucija Kos.

Gorenjke prihajajo na tekmo na Kodeljevo na 6. mestu, krimovke so tretje.

Dober test za Mariborčanke

Martin Cvetič, ki vodi Mariborčanke, je lahko navdušen, saj njegova ekipa dobiva tekme z neposrednimi tekmicami in ostaja v boju za 3. mesto. Pomurke in Ljubljančanke so prevelik zalogaj, tokratno gostovanje v Ajdovščini pa predvsem dober test za karakter. Trener Cvetič bo imel priložnost, da ponudi minute še kaki igralki več, za nameček pa preizkusi v praksi del taktičnih zamisli. Na zadnjih štirih medsebojnih tekmah so Mariborčanke dosegle 20 golov, prejele nobenega, tudi to pot so favoritinje ob gostovanju pri mladi zasedbi trenerja Luke Kompare.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim RollJet

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in krimovke napolnile mrežo
  ŽNK Krim RollJet je dosegel najvišjo zmago kroga (7:1), Mirjam Kastelec pa je s šestimi doseženimi goli proti ŽNK Cerklje nova vodilna strelka lige. Do treh točk sta prišli še vrsti ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor.
 • 11.09.2020 | 1. SŽNL
  Na vsaki tekmi motivirane in željne zadetkov
  V nedeljo se bo igral 6. krog SŽNL, kamere pa bodo v Gornji Radgoni, kjer domačinke ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Radomlje. V nedeljo sta na sporedu še tekmi v Ajdovščini in Ljubljani, proste so igralke ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke s popolnim izkupičkom
  Po 5. krogu je vodilna vrsta ŽNK Nona Pomurje Beltinci edina neporažena ekipa tekmovanja. Pomurke so s 4:0 porazile krimovke, Olimpija z 10:0 Ajdovke, dopoldan so tri točke ostale v Mariboru. Proste so bile nogometašice ŽNK Cerklje.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Ambiciozne Krimovke čakajo vodilne Pomurke
  Današnjo nedeljo bodo obeležile tri tekme SŽNL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Mariboru, kjer se ob 11. uri prične tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se v Ljubljani začneta obračuna ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Zaveda se, da je to ena najtežjih tekem
  Radomljanke se nadejajo novih točk, prva priložnost za to bo že nedeljska tekma, ko v 5. krogu SŽNL ob 11. uri gostujejo v Mariboru.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Odločala bo zadnja linija
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, kjer domačinke gostijo Radomljanke. To bo tekma 4. in 6. ekipe prvenstva, loči pa ju le točka.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 29.08.2020 | 1. SŽNL
  Anulirati napake ter parirati Pomurkam in Olimpiji
  Nedelja prinaša 4. krog SŽNL. Vodilna ekipa ŽNK Krim RollJet je prosta, Pomurke pred kamerami v neposrednem prenosu gostijo Mariborčanke, za primat v ljubljanski kotlini se bosta pomerila ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 28.08.2020 | 1. SŽNL
  Prenos iz Bratoncev, Bauer opozarja na Mariborčanke
  S tekmami 4. kroga se v nedeljo nadaljuje državno prvenstvo, kamere Nogometne zveze Slovenije pa bodo to pot v Bratoncih, kjer bo ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostil ŽNK Maribor Tabor.

DELI NA