12.09.2020 | 1. SŽNL
Favoritinjam bi rade pokvarile načrte

V ponedeljek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, pred tem pa bodo nogometašice SŽNL odigrale 6. krog rednega dela. Uvodoma bomo spremljali od 11. ure naprej tekmo v Gornji Radgoni, kjer bodo kamere, na zelenici pa ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se začenjata tekmi v Ajdovščini in Ljubljani.

SŽNL, 6. krog, 13.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (videoprenos tekme na www.nzs.si)
Ajdovščina – ŽNK Maribor Tabor (16.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Cerklje (16.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 9
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 7
Tina Paliska (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6

Preprečiti udaren uvod Pomurk

Vodilne Pomurke pripravljene in motivirane čakajo Radomljanke, ki nadaljujejo niz zahtevnih tekem. Po uvodnem remiju proti ŽNK Krim RollJetu in zmagi proti ŽNK Cerklje so klonile proti Mariboru in Olimpiji, poslovile pa so se od pokalnega tekmovanja.

„Zavedamo se, da odhajamo v Pomurje, ki igra dobro in izkoristi vsako priložnost, ki se mu ponudi. Zato bomo morali biti še toliko bolj zbranejši in odločni na gostovanju,“ pove trener Radomljank Aljaž Gornik, ki odhaja na gostovanje brez poškodovane Sare Gradišek.

Zgovorne številke

„Uvodne minute bodo zelo pomembne,“ trener Gornik, tako kot vsi njegovi predhodniki v prejšnjih krogih, opozarja na sam uvod tekme. „Pomurke so že nekaj sezon vodilna ekipa SŽNL. Njihova značilnost je tudi to, da želijo hitro povesti,“ Gornik o tem, da verjetno tudi v nedeljo ne bo nič drugače, zato od svojih deklet zahteva še toliko več zbranosti na začetku tekme.

Da so Pomurke absolutne favoritinje, je jasno tudi ob pogledu na zadnjo medsebojno tekmo – v četrtfinalu ženskega pokala NZS je bilo 8:0 za varovanke trenerja Sandija Bauerja. Statistika vseh medsebojnih tekem pa je taka: 23 tekem, 22 zmag Pomurk in en remi.

Pragmatične krimovke

Ko smo ravno pri statistiki, pa pri njej še ostanemo, ko se selimo na tekmo ŽNK Krim RollJet – ŽNK Cerklje. To bo 7. medsebojna tekma, štiri so dobile krimovke, eno Gorenjke, ena tekma pa se je končala z delitvijo točk. Varovanke trenerja Primoža Štrajharja so do edine zmage prišle pred 11 meseci v Ljubljani, kjer pa so do takrat še okrepili zasedbo, zaostrili konkurenco in povišali apetite. Predvsem pa potrdili, da znajo igrati pragmatičen nogomet, ki ima še precej rezerv ravno v igri v napadu, ko igrajo proti boljšim od sebe, kar je bilo v 5. krogu, ko so dobro parirali Pomurkam, ki pa so na koncu le odnesle tri točke iz Ljubljane.

Prvič v okrepljeni postavi

Svoje ambicije in računico pa premorejo tudi v gorenjskem prvoligašu. „Kompletirali smo ekipo, zaostrili konkurenco. Verjamem pa, da se bo to poznalo tudi v igri,“se nadeja trener Gorenjk Primož Štrajhar, ki bo po novem računal na trojec Laura Škvorc, Rebeka Bačar in Lucija Kos.

Gorenjke prihajajo na tekmo na Kodeljevo na 6. mestu, krimovke so tretje.

Dober test za Mariborčanke

Martin Cvetič, ki vodi Mariborčanke, je lahko navdušen, saj njegova ekipa dobiva tekme z neposrednimi tekmicami in ostaja v boju za 3. mesto. Pomurke in Ljubljančanke so prevelik zalogaj, tokratno gostovanje v Ajdovščini pa predvsem dober test za karakter. Trener Cvetič bo imel priložnost, da ponudi minute še kaki igralki več, za nameček pa preizkusi v praksi del taktičnih zamisli. Na zadnjih štirih medsebojnih tekmah so Mariborčanke dosegle 20 golov, prejele nobenega, tudi to pot so favoritinje ob gostovanju pri mladi zasedbi trenerja Luke Kompare.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim RollJet

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 09.10.2020 | 1. SŽNL
  V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami
  To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. Kot se za gre, bomo v nedeljo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke
  Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA