05.02.2012 | 1. SŽNL
FOTO + VIDEO: ŽNK Pomurje Teleing do štirih naslovov na Koroškem

ŽNK Slovenj Gradec je vzorno organiziral finalni turnir Zimske ženske lige, kjer so imele glavno besedo igralke ŽNK Pomurja Teleing, ki so se dokopale do štirih naslovov. Tekmovanje sta si ogledala tudi predsednik komisije za ženski nogomet Branko Gros ter novi selektor ženske članske reprezentance Damir Rob.

Štirje finale, štiri zmage Pomurja

V starostni kategoriji U12 so Pomurke v finalu s 4:2 odpravile novomeško Krko s 4:2. V kategoriji U14 so bile boljše v finalu s 4:2 od ŽNK Rudarja Škale. V U17 so na zadnji finalni stopnički s 5:4 ugnale Velesovo. V članski  vrsti so bile tesno s 3:2 boljše od Jevnice.

Korošci ponosni na izkazano čast

Predsednik ŽNK Slovenj Gradec Miran Zupančič je vesel, ker jim je Nogometna zveza Slovenije zaupala organizacijo turnirja. »Prvič smo v tej vlogi, upam, da smo se izkazali. Dela je bilo kar nekaj.« Sicer pa so v Slovenj Gradcu z mislimi pri spomladanskem delu, kjer ciljajo na naslov državnega prvaka, v ta namen so v svoje vrste pripeljali še Pamelo Begič.

Nogometašice potrebujejo več turnirjev

Turnir si je ogledala tudi Tina Kelenberger, selektorica reprezentančne vrste U17. »ŽKK Pomurje ima bogato tradicijo, zasluženo so slavili. Me pa veseli, da delajo z mladimi tudi ostali centri, začela je tudi ŽKK Krka. Taki turnirji so dobri za razvoj igralk, saj razbijejo monotonijo golih treningov.« Ob tem še doda, da se v novi sezoni seriji turnirjev doda še kak, vredno pa bi bilo razmisliti, da se finalni turnir organizira na umetni travi.

Naslovov sta bili veseli Tina Zadravec, kapetanka U14, in Vita Šiftar, kapetanka vrste U12.
»Trdo smo trenirali za ta turnir. V finalu je bilo težko, a smo bili dobro pripravljene, saj smo vedele, da bo konkurenca močna,« je povedala Vita, Tina, povedala je, da bi rada nekoč igrala v reprezentanci, pa je dodala: »Ta naslov prvaka nam veliko pomeni, borile smo se za to, zelo smo zadovoljne, igrale smo dobro. Do zmage smo prišle s kolektivno igro.«

Dvakrat prvak

Po koncu final U12 in U14 je največ čestitk dobil trener Gregor Zver, ki je vodil obe selekciji do naslova, v klubu ŽKK Pomurje Teleing pa deluje do leta 2008. »Dekleta so pridno trenirala, rezultati so vidni na parketu. Delamo dobro, za prihodnost se ni bati.« Zver je ob tem opozoril, da bi dekleta rabila še več takih tekem in turnirjev. Selektorica vrste do 19 let Petra Mikeln je podeljevala priznanja najboljših v kategoriji do 14 let.

Pranjić v ŽNK Rudar Škale

Nad dogajanjem v Slovenj Gradcu je bil navdušen tudi nekdanji as z nogometnih zelenic Stjepan Pranjić, igral je za Mozirje, Rudar, Publikum, Dravograd in Ptuj, od leta 2009 pa deluje v ŽNK Rudar Škale. »Veseli in ponosni smo na vse skupaj. Dobro smo trenirali ves čas, pred nami pa je še veliko dela.« Sicer pa je Pranjić pohvalil svoja dekleta, ki so precej bolj ubogljiva in pridna kot pa fantje.

ŽNK Pomurje Teleing za zgled

V Pomurju načrtno delo z mladimi ni naključje in v omenjenem klubu že vrsto let kaže ter prinaša sadove. Samo upamo in želimo si lahko, da bodo v prihodnje tudi druge sredine ubrale pot piramidnega klubskega dela oz. načrtnega dela z mladimi dekleti.

Finalni turnir Zimske ženske lige 2011/12, Slovenj Gradec, sobota, 4.2.

Kategorija U 12, finale:

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka 4:2

Kategorija U-14, finale:

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Rudar Škale 4:2

Kategorija U-17, finale:

ŽNK Teleing Pomurje – Velesovo Kamen Jerič B 5:4 (po izvajanju kazenskih strelov)

Kategorija »članice«, finale:

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Jevnica 3:2

:: Vsi rezultati in strelke finalnega turnirja

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SŽNL
  Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
  »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
 • 19.07.2024 | 1. SŽNL
  Sara Makovec okrepila Muro
  Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
  »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
  Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
 • 05.07.2024 | 1. SŽNL
  Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
  V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
 • 04.07.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
  Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
 • 17.05.2024 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

DELI NA