26.10.2013 | Ženska A
FOTO + VIDEO: Pred skoraj 2000 gledalci pravi nogometni spektakel

Po koncu kvalifikacijske tekme Slovenija – Nemčija, srečanje si je ogledalo skoraj 2000 gledalcev, so svoje misli strnili v obeh taborih, vedrejše so bile misli v nemškem, v slovenski vrsti pa so že razmišljali o obračunu z Republiko Irsko.

Damir Rob, selektor Slovenije:
»Želel bi si drugačen rezultat. A ko v tretji minuti dobiš zadetek z 11-metrovke, potem ekipa doživi šok. Moje igralke so si želele boljšega uvoda. Se pa je potrdilo, zakaj so Nemke velesila in zakaj sodijo v sam svetovni vrh. Danes smo imeli nekaj dobrih minut, a se je še enkrat več potrdila ta razlika v kvaliteti. Tudi tekalno so bile pred nami, a mojim igralkam nimam kaj zameriti. Na tem mestu hvala publiki, ki na redila izjemen ambient. Bilo je težko, zdaj pa bo bistveno, kako dekleta dvigniti in pripraviti na sredino tekmo proti Republiki Irski!«

Anja Milenkovič, kapetanka Slovenija:
»Ni dobro, če dobiš takoj hitro gol. A so tudi Nemke pokazale, zakaj so najboljše na svetu. Mi smo dale svoj maksimum, od prve do zadnje sekunde smo se borile. Lahko bi dobile kak zadetek manj. Nemke so bile tako dobre, da so izkoristile vsako našo najmanjšo napako! Treba je gledati naprej, v sredo nas čaka nova tekma, pričakujemo pa precej boljše rezultat. Presenetilo pa nas je, da se je zbralo toliko gledalcev. Lepo je imeti tako podporo s tribun, upam, da bo tudi v prihodnje temu tako!«

Tjaša Tibaut:
»Vedeli smo, da so Nemke najboljša ekipa v Evropi in da jim bomo težko parirali. V zadnjih treh dneh smo se dobro pripravile na obračun. Danes smo dale svoj maksimum, se pa je potrdilo, da so Nemke boljše igralke in prave profesionalke. Ta tekma je tudi dobra šola za povratno srečanje.«

Celia Šašić, igralka Nemčije:
»Vesela sem te zmage. Dosegle smo precej golov, to pa smo tudi želele. Prvi gol je bil odločilen, vedno rade tako začnemo, potem pa zabijamo in zabijamo. Slovenija ima nekaj dobrih igralk, rabijo pa čas, da bodo igrale še boljše.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA