17.09.2014 | Ženska A
FOTO + IZJAVE: Slovenke z odliko končale kvalifikacije

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je z zmago končala kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2015. Slovaško so v Dravogradu premagale z 2:1 (0:0). Izbranke Damirja Roba so tako osvojile peto mesto v skupini 1.

Kvalifikacije za SP 2015, 10. krog, Dravograd, 17.9.
Slovenija – Slovaška 2:1 (0:0)
1:0 Nikl (47.), 1:1 Ondrušova (74.), 2:1 Nikl (76.)
Slovenija: Mori, Jerina, Rola, Nikl (Šiljak/90.), Zver (Erman/90.), Benak, Kralj, Eržen (Rogan/56.), Žganec, Tibaut.

Nikl&Zver za zmago 

Slovenke so povedle v 47. minuti, ko je zadela Andreja Nikl. Slovakinje so preko Lucie Ondrušove izenačile v 74. minuti, že dve minuti kasneje pa je Slovenijo v vodstvo ponovno popeljala kapetanka Mateja Zver. Izid se do konca tekme ni več spremenil.

Poškodba Erženove

Rob je tekmo začel s postavo Lucija Mori, Kaja Jerina, Anisa Rola, Manja Benak, Kaja Eržen, Mateja Zver, Barbara Kralj, Urška Žganec, Tjaša Tibaut, Lucija Grad in Andreja Nikl. V drugem polčasu so v igro vstopile še Manja Rogan, Vanja Šiljak in Kristina Erman. Erženova je morala iz igre zavoljo poškodbe (udarec po nogi).

Nemke napredovale

Na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Kanadi se bodo uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale dodatne kvalifikacije. Iz "slovenske" skupine 1 so se na svetovno prvenstvo uvrstile Nemke.

Izjave po tekmi:

Damir Rob, selektor Slovenije:
»Punce so dale svoj maksimum, zato jim iskreno čestitam, pogoji za delo so bili zahtevni. Dejansko smo zmagali 3:0, en gol so nam razveljavili, slovaški pa je bil dosežen iz prepovedanega položaja. Vesel sem, ker smo dobro začeli kvalifikacije ter jih tudi tako zaključili. Dvakrat smo premagali Slovaško, ki je na Fifini lestvici 20 mest pred nami. Veseli tudi dejstvo, da smo na zadnjih treh tekmah imeli igro ter si skozi to ustvarili precej priložnosti za dosego zadetka. Danes so prišli tudi goli. Še enkrat čestitke in kapo dol dekletom!«

Mateja Zver, kapetanka reprezentance:
»V prvem polčasu smo igrale plaho in mimo dogovora, v drugem delu smo bile precej boljše. Hiter gol nam je dal novih moči. Na koncu smo uspele zabiti za 2:1. Potrebovali smo te tri točke, da smo se ognile predkvalifikacij.«

Andrej Nikl, strelka 1. zadetka:
»To je bila zelo pomembna tekma, tako pomembna pa tudi ta zmaga. Če smo hoteli obstati med državami, ki jim ni treba v dodatne predkvalifikacije, potem je bilo treba nujno zmagati. Če nam ne bi uspelo, bi bili do leta 2017 lahko brez tekem. V celotnem ciklusu bi lahko dosegli več, a nam je hrbet obrnila tudi sreča.«

Tekst: STA, D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.
 • 08.09.2021 | Ženska A
  Prašnikar, Zver in Predanič v polno
  Teden sta obeležila tudi dva slovenska derbija: v Nemčiji sta si nasproti stali Sara Agrež in Adrijana Mori, v Italiji pa Kaja Eržen in Nina Kajzba. Po poškodbi s treningi začenja Timea Rojnik.
 • 03.09.2021 | Ženska A
  Znana seznam članic za začetek kvalifikacij za SP 2023
  Slovenska ženska reprezentanca 17. septembra na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.

DELI NA