13.08.2015 | 1. SŽNL
FOTO + IZJAVE: Pomurke po trilerju pred vrata raja

Po zanesljivi visoki zmagi slovenskih nogometnih prvakinj v prvi tekmi kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj so Prekmurke danes v Lendavi lovile drugo zmago proti estonskim prvakinjam. Po preobratu v zadnjih minutah je slovenska ekipa Teleing Pomurje premagala Pärnu z 2:1 (0:1).

Do druge zmage v kvalifikacijah za ligo prvakinj je prišel tudi Twente Kristine Erman (90 minut), ki je bil s kar 10:0 boljši od luksemburškega Leunesseja.

Liga prvakinj, kvalifikacije, 2. krog, 13.8.
Pärnu – ŽNK Teleing Pomurje 1:2 (1:0)
1:0 Morkovkina (8.), 1:1 Podovac (84.), 1:2 Tibaut (87.)

ŽNK Teleing Pomurje: Gardijan (G), Čonč, Kolbl, Conjar, Rogan (K), Rozmarič (Podovac/65.), Godina (Prša/46.), Lefort, Tibaut, Bradić (Boškan/90.).

Odločajo same

Slovenke so bile v vlogi favoritinj in po novi zmagi bi se lahko uresničile napovedi, da bodo v boju z romunskimi prvakinjami same odločale o prvem mestu v tej skupni, ki pelje v prestižno lige prvakinj.

Začetek je bil hladna prha za domače. Že v osmi minuti je, po hudi napaki obrambe, hitra Anastassia Morkovkina pritekla sama pred vratarko Liljano Gardijan in zadela za vodstvo. Monika Conjar je zatem dvakrat poskušala z glavo, a brez uspeha. Izid se ni spremenil niti po silovitem strelu Biljane Bradić.

Izključitev Jančarja

V drugem polčasu so igralke Pomurja pritiskale, izenačenje je viselo v zraku, domače pa so po tekočem traku zapravljale priložnosti. To bi se jim lahko maščevalo, saj je najnevarnejša Estonka Morkovkina zapravila še dve lepi priložnosti. Za nameček so na uvodu v drugi polčas domačinke ostale še brez trenerja. Bojan Jančar se ni strinjal z eno od odločitev, ciprska sodnica pa ga je izključila.

V štirih minutah

Ko je že kazalo, da se Pomurje poslavlja od lige prvakinj, pa je v 85. minuti prišlo do izenačenja. Po prodoru Špele Kolbl je Danka Podovac zadela zgornji kot vrat. Le dve minut zatem pa je po veliki gneči v kazenskem prostoru za vodstvo in pomembno zmago poskrbela Tjaša Tibaut.

V drugi tekmi drugega kroga te skupine je v Beltincih Olimpia Cluj visoko s 6:1 (4:0) premagala ekipo Ekonomist Nikšič.

Izjave po tekmi:

Bojan Jančar, trener ŽNK Teleing Pomurje:
»Najprej bi se rad zahvalil teh čudoviti publiki. Že drugič nam je uspelo zvabiti na štadion skoraj 800 gledalcev, ki so nas nosili do zmage. Zaostajali smo, prvi polčas pa smo igrali zelo slabo. Po odmoru smo se v garderobi domenili, da se jih lotimo drugače. Žal sem bil hitro izključen, ker sem reagiral ob sodniški odločitvi. Moj pomočnik je dobro opravil svoje delo, igralke so stopile skupaj in garale do zadnje sekunde. Naša zmaga je povsem zaslužena.«

Danka Podovac:
»Po prvem polčasu je naša zmaga bila precej malo verjetna. Kljub temu se nismo predale, ampak smo vztrajale pri svoji agresivni igri. V prvem polčasu žoga ni hotela v estonski gol, v drugo pač. Čestitam soigralkam, ki so se izredno trudile. To zmago smo si zaslužile. Smo pa jih med polčasom slišale od trenerja, ki ni bil zadovoljen s prikazanim.«

Tjaša Tibaut:
»Vesele in ponosne smo. Ves čas smo napadale, čeprav so nam tekmice s protinapadi ogrožale. Prvi gol nas je malce presenetil, zmedle smo se, a vendarle do konca ostale zbrane. Hotele smo igrati, žogo smo imeli v svojih nogah. Na koncu smo pa spravili ti dve žogi v njihov gol.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA