16.08.2015 | 1. SŽNL
FOTO + IZJAVE: Brez lige prvakinj

Nogometašice Teleinga Pomurja so v tretjem krogu kvalifikacijske skupine 5 za uvrstitev v ligo prvakinj morale priznati premoč najboljši romunski ekipi Olimpii iz Cluja. Romunke so v odločilni tekmi za prvo mesto premagale Prekmurke z 2:0 (1:0) in se zasluženo uvrstile med 32 najboljših ekip v Evropi.

Bo pa v ligi prvakinj igrala naša reprezentantka Kristina Erman, ki je z nizozemskim Twentejem (igrala je od 46. minute naprej) nocoj zabeležila še tretjo zmago (7:0 proti Tel Avivu).

Kvalifikacije za ligo prvakinj, 3. krog, 16.8.
ŽNK Teleing Pomurje – Olimpija Cluj 0:2 (0:1)
0:1 Havristiuc (13.), 0:2 Voicu (52.)

ŽNK Teleing Pomurje: Gardijan (K), Čonč, Kolbl, Conjar, Rogan (K), Rozmarič (Godina/81.), Lefort(Boškan/87.), Prša, Tibaut, Bradić (Podovac/55.), Nikl.

Gardijanova na mestu

Čeprav so imele domače nogometašice v Beltincih veliko podporo s tribun, na tekmi se je zbralo 1200 gledalcev, so tekmo bolje začele gostje iz Romunije, v 7. in 11. minuti se je dvakrat izkazala vratarka Ljiljana Gardijan, ki pa je bila v 13. minuti vendarle nemočna. Po drugem zaporednem kotu je Lidia Havristiuc z glavo ukanila vratarko Pomurja in romunske prvakinje so prišle do prednosti, saj jim je za napredovanje v ligo prvakinj zadoščal že neodločen izid.

Odločne domačinke

Po prejetem golu se prekmurske nogometašice niso predale. V 29. minuti je s strelom z 20 metrov poskusila Biljana Bradić, vratarka gostij pa je odlično posredovala in žogo izbila v kot. V nadaljevanju tekme so Prekmurke še bolj odločilno krenile v boj, toda v 52. minuti so za Romunkami zaostajale že za dva gola. Po hudi napaki Manje Rogan se je Andrea Voicu sama znašla pred Gardijanovo in brez težav zadela levi spodnji kot vrat domačih.

V 75. minuti so domačinke izvedle najlepšo akcijo na tekmi, a je odličen strel Špele Kolbl le za las zgrešil cilj. Do konca tekme so nogometašice iz Beltincev skušale doseči vsaj častni gol, vendar so bili to bolj poskusi iz obupa.

Končno 2. mesto

V drugi tekmi zadnjega kroga je v Lendavi estonski Pärnu z 2:1 (2:0) premagal Ekonomist iz Nikšića. Prvo mesto so z devetimi točkami osvojile nogometašice Olimpie iz Cluja, drugi je bil Teleing Pomurje s šestimi, tretji Pärnu s tremi, brez točk pa je kvalifikacije končal Ekonomist Nikšić.

Izjave po tekmi:

Sandi Bauer, trener:
»Pričakovali smo tako tekmo. Romunke so pokazale moderen nogomet, ki ga redko vidiš na našem področju. V naši ekipi imamo še precej rezerv, predvsem pa veliko mladih igralk, od katerih včasih prehitro pričakujemo čudež.«

Manja Rogan:
»Čestitam ekipi iz Romunije, ki je bila tokrat boljša ekipa. Nam je lahko vnovič žal za vse zapravljene prilike. V ponedeljek smo proste, v torek pa se tudi za nas začenja nova sezone v ženski ligi, prihodnji vikend je že prva tekma v novem prvenstvu, kjer želimo ponovno na vrh.«

Dominika Čonč:
»Občutek ni lep, ko si tako blizu, pa spet tako daleč ligi prvakinj. Vnovič smo porabile cel prvi polčas, da smo začele igrati. Škoda, zapravile smo lepo priložnost.«

Monika Conjar:
»Hoteli smo več in boljše. Žal pa smo hitro prejele gol, ki nas je presekal. Kar prestrašile smo se. Vedele smo, da moramo zmagati, a ni šlo.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA