FOTO: ŽNK Teleing Pomurje v finalu pokala do dvojne krone

Ekipa ŽNK Teleing Pomurje je novi pokalni prvak, potem ko je v finalu s 4:0 odpravil ŽNK Rudar Škale. Pokal so igralke iz Beltincev prejele v Stožicah, kjer je nocoj na sporedu finale pokala Hervis.

Selektor in kapetanka

Pomurke so malodane nastopile v popolni zasedbi, prav tako Velenjčanke, oboje pa so imele izjemno podporo s tribun. Kar 400 gledalcev se je zbralo, med njimi pa precej znanih obrazov. Poleg predsednika Komisije za ženski nogomet Branka Grosa je obračun spremljal selektor članske vrste Damir Rob (v roke si je segel s kapetanko Anjo Milenkovič), na Kodeljevo sta prišli tudi selektorici U19 Petra Mikeln in U17 Tina Kelenberger.

Pokal, finale, Ljubljana, sreda, 23.5.
ŽNK Pomurje Teleing – ŽNK Rudar Škale 4:0 (1:0)

Zverova kronala premoč

Pomurke so bile dominantnejše, do vodstva pa so prišle v 35. minuti. Po prekršku za najstrožjo kazen je bila uspešna Mateja Zver. »Vesela sem, ker nam je uspelo. Ponosna sem na dvojno krono in ni mi žal, da sem se vrnila v klub,« je dejala po koncu obračuna reprezentantka Zverova, ki je postavila tudi končni rezultat prvega polčasa – 1:0.

Niklova za 2:0

Drugi polčas so boljše začele Pomurke. Po napaki vratarke Rudarja Škal, ki je slabo ocenila let žoge, je Andreja Nikl v 59. minuti povišala na 2:0. Trener Bojan Jančar je bil ponosen na svoje igralke: »Vesel sem, vedeli smo, da težko. Rudar Škale ni slaba ekipa. Mi nismo tokrat igrali dobro, a šteje zmaga.«

Ponosen na igralke

Po njej so na 30. rojstni dan kluba hrepenili tudi Velenjčani. »Kljub porazu sem ponosen na svoje igralke,« začne trener Dušan Uršnik, ki je obžaloval nekaj poškodb, ki bo zaznamovale tek finala.

Dež spraznil tribuno

Dobrih 20 minut pred koncem tekme je začelo deževati. Pa ne le z neba, ampak tudi zadetki v velenjski gol. Tanja Vrabel je zadela v 73. in 80 minuti. »Igrale smo borbeno, od noge do noge, a v zaključku akcij smo bili premalo zbrani. Čestitam Pomurju,« je pristavila Urška Žganec.

Novo priznanje za Pomurke

Med polčasom je predsednik Komisije za ženski nogomet podelil priznanja tudi najboljšim v kategoriji U14 – tudi tu je slavil zmago Pomurje Teleing, ki je s svojim načrtnim in sistematskim delom pokazal pot za ostale sredine. Delo, delo in še enkrat delo z mladimi in doma vzgojenimi igralkami.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Ptujčanke prvič v polfinalu
  V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
  Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
 • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Deseta jubilejna lovorika za Muro
  Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).
 • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Mura desetič ali Olimpija tretjič
  Danes se bosta ob 16.30 v Celju na štadionu Z'dežele za naslov prvakinj ženskega pokala NZS pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, vstop na tekmo pa je prost.
 • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Oboji po pokal, lovorika le ena
  Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija.
 • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Pripravljene in motivirane za sobotni pokalni finale
  V soboto bo v Celju nogometni praznik, del spektakla na celjskem štadionu Z'dežele pa bo tudi finale ženskega pokala NZS – pomerili se bosta zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
 • 03.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Vodilni ekipi lige še za pokalni naslov
  Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta na celjskem štadionu Z'dežele pomerili zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
 • 19.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Olimpija in Mura v finalu ženskega pokala
  Igralke Olimpije in Mure None so finalistke nogometnega pokala. Olimpija, ki brani pokalno lovoriko, je v polfinalu s 4:0 (4:0) premagala Ljubljano, Mura Nona pa Radomlje Medex s 4:1 (1:0). Finale bo 6. maja v Celju.
 • 18.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za finale pokala pred kamerami
  Za mesto v finalu se bosta v Ljubljani pomerili ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, v Murski Soboti pa bosta pot v finale iskali ŽNK Mura Nona in ŽNK Radomlje Medex.
 • 24.08.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Trojec suvereno v polfinale
  ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci so se z zmagami v četrtfinalu Ženskega pokala NZS pridružili v polfinalu ŽNK Olimpiji Ljubljana.

DELI NA