FOTO: V Stožicah dokazale, da imajo rade nogomet

Nogometna tekma kvalifikacij za SP 2018 v Ljubljani (med Slovenijo in Škotsko) je ponudila tudi izvrstno priložnost za promocijo. To je izredno dobro izkoristil tudi ženski nogomet, ki je med 14. in 17. uro na ploščadi ob štadionu pripravil športno – družaben dogodek v sklopu obsežne kampanje ženskega nogometa Live Your Goals/Živi svoje. 

Konec tretje sezone

To je bila letošnja tretja tovrstna akcija, ki jo je organizirala ekipa Nogometne zveze Slovenije – pred tem smo že bili v Novi Gorici in ljubljanskem parku Tivoli.

Pod okriljem Mednarodne nogometne zveze FiFA poteka akcija od leta 2011, Slovenija se ji je priključila leta 2015.

»Lepo je, da smo se vnovič pridružili dogodku članske moške reprezentance. Tu je precej ljudi, med njimi pa starši, ki so nori na nogomet. Ne manjka tudi hčerk. Zato smo to izkoristili za dobro promocijo,« je po druženju v Stožicah povedala koordinatorica projekta Petra Mikeln.

Smeli načrti

»Za nami je 3. sezona. Načrtujemo pa že akcije za naslednje leto: radi bi še izboljšali organizacijo in obiskali lokacije, kjer nas že nekaj časa ni bilo. Predvsem tu mislim na Primorsko, kjer se je ženski dekliški nogomet povsem razživel. Obisk akcije LYG naj bo nagrada za njihov trud; isto velja tudi za Prekmurje, kjer prav tako dobro delajo. Posamezniki pa se trudijo tudi na Dolenjskem,« je še dodala Petra Mikeln.

Nad dogajanjem so bile navdušene tudi mlade igralke, ki so trenirale pod strokovnim vodstvom ambasadorke Urške Žganec in Ines Špelič, ki v ŽNK Olimpija Ljubljana skrbi za podmladek.

Pomaga tudi naslov

»V Olimpiji se v zadnjih dveh letih intenzivno trudimo, da okrepimo delo v mlajših selekcijah. Lani smo imeli vrsto U13, letos tudi U17. Vsak začetek je težak, a je napredek viden. V pomoč  nam je bil naslov državnih prvakinj, ki so ga osvojile članice. Pri pridobivanju novih igralk pa nam je v pomoč tudi akcija Live Your Goals,« je povedala Špeličeva, polne ploščadi nogometa željnih deklet pa se je razveselila tudi Žgančeva.

»Treniram v ŽNK Olimpija, rada imam nogomet. Igram v obrambi, po potrebi tudi na boku. Na  moje tekme hodita oči in mami,« nam je svoje nogometne izkušnje razkrila Naja. »Navdušil me je oče, treniram trikrat na teden, nogomet imam zelo rada,« je pristavila Brina. »Nogomet mi je zanimiv, ker se igra na velikem prostoru, teče se. Za igranje me je navdušil moj prijatelj, s katerim sem bila na turnirju. Ker je manjkal en igralec, sem zaigrala tudi jaz,« pa je povedala še Marija, ki se je za nogomet navdušila predkratkim.

Dekleta so v spomin na dogodek prejela tudi lične majice, na žoge pa sta se jim podpisali Urška Žganec in nekdanja kapetanka reprezentance Anja Milenkovič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA