FOTO: Praznik ženskega nogometa na Ptuju

Nogometna zveza Slovenije nadaljuje z aktivno kampanjo in promocijo ženskega nogometa. Po lanski uspešni sezoni bo letos na sporedu pet festivalnih dni slovenskega ženskega nogometa.

Prvi je bil minuli četrtek na Ptuju, kjer je gostovala članska ženska reprezentanca. Pred kvalifikacijsko tekmo Slovenije in Hrvaške je na pomožnem igrišču skoraj 100 mladih deklet skozi igro spoznavalo skrivnosti nogometa.

Selitev v Koper

Serija festivala se nadaljuje 5.6., ko bo festival v Kopru, potem pa bo nogometna karavana obiskala še Domžale (14.6), Dravograd (19.9.), eden pa bo na sporedu med 25. in 28. avgustom, lokacija pa še ni znana.

Za mlade upe

»Menim, da je bil tokratni festivalni dan bil izredno uspešen. Osebno nisem pričakovala tako velikega števila deklet. Dogodek je bil vsekakor poseben, saj so se lahko mlade nogometašice fotografirale z reprezentantkami, pričakale pa so jih na igrišču z umetno travo z enoglasnimi vzkliki S-L-O-V-E-N-I-J-A in močnimi ploski rok. To je za mlade bodoče uspešne nogometašice izredno pohvalno,« pove Tina Kelenberger, selektorica reprezentance do 17 let.

Kar 31 mladih deklet je prišlo iz Sodražice iz kluba ŠD Extrem. Druženja se je udeležil tudi bližnji vrtec Narcisa. Vrtci pa bodo tudi v prihodnje dobrodošli na prireditvah, kot je Festivalni dan ženskega nogometa.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA