FOTO: Po prazniku ženskega nogometa v Ljubljani

»Tudi tretji dan je bil uspešen - imeli smo zanimive igralne postaje, zanimive goste, animatorke - ki jih zanima trenerstvo v nogometu, dve reprezentantki A reprezentance (Anja Milenkovič in Urška Žganec), pomagali so tudi trenerji iz klubov (ŽNK Jevnica - Nina Čebin, NK Vrhnika - dekliška sekcija Vjekoslav Ivanušec , ŽNK Krka - Boris Devetak). Prisostvoval je tudi tudi vodja tehničnega sektorja Matjaž Jaklič,« pove Vesna Vasilič, strokovna sodelavka komisije za ženski nogomet NZS, po nadaljevanju akcije Rada igram nogomet in Ti?, to pot pa se je nogometna karavana ustavila v Ljubljani v ŠC Svoboda.

Bližje klubom

»Dekleta, ki so prišla, so lahko spoznala številne skrivnosti nogometa, vsaki od njih pa smo se lahko posvetili. Beležimo soliden obisk, veliko pa je zanimanje deklet, ki jih mika trenersko delo. Želim si, da bi naredili korak bližje klubom, saj bi radi s to akcijo pomagali prav njim, da bi bili še uspešnejši pri novačenju mladih igralk,« pravi Petra Mikeln, koordinatorka akcije.

Pohvale kapetanke

Pri delu z mladimi sta to pot sodelovali članski reprezentantki in igralki avstrijskega Sturma Anja Milenkovič in Urška Žganec. Kapetanka reprezentance je bila navdušena nad sobotnimi vrvežem v Športnem parku Svoboda: »Ta akcija je odlično zastavljena in dobro organizirana. Prepričana sem, da bo dosegla svoj namen! Vsak začetek je težak, zato sem prepričana, da bo iz dneva v dan boljše. Slovenija gre po poti tujine, ki nameni precej energije tovrstnemu delu. Še lažje pa bo v Sloveniji, ko bo ta akcija še bolj povezana s klubi, saj je ta kampanja izjemna priložnost prav za njih,« sklene Anja, ki jo nogomet mika od malih nog.

Sestrski dvojec Kos

Dela na festivalnem dnevu se je udeležila tudi Evelina Kos, reprezentantka do 19 let, njena sestra Lucija pa se že danes šola za trenerko. »Taki dnevi, kot je bil sobota, so izjemni dogodki za ženski nogomet, ki v Sloveniji še ni dovolj razvit ter prepoznaven. Prepričana sem, da bomo tudi tako pridobili nova dekleta, ki bodo igrala nogomet,« pove Evelina, Lucija pa doda: »Slišala sem, da je bilo super. Želim si še takih dogodkov, da tudi mlada dekleta spoznajo, da se lahko tudi v ženskem nogometu nekaj pride.«

Tekst: D.P.
Foto: J.S., V.S./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA