FOTO: Po prazniku v Kopru festivalni dan še v Velenju

Koper je v okviru pravega praznika ženskega nogometa gostil  tudi akcijo »Rada igram nogomet. In ti?«, ki poteka pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, vse pa služi namenu, da se čim več deklic in deklet navduši za igro ter aktivno preživljanje prostega časa. 

Primerno za dekleta

»S projektom Rada igram nogomet in ti smo znova dokazali, da je ta šport povsem primeren tudi za predstavnice nežnejšega spola. Prav lepo je videti mlada dekleta, ki se brezskrbno "podijo" za nogometno žogo in ob tem neizmerno uživajo,« je po akciji v Kopru povedala Tina Kelenberger, ki bdi nad projektom. Med 13. in 15. uro se je več kot 100 deklet preizkusilo na 12 postajah, kjer so pokazale svoje veščine in nogomet spoznale v malce drugačni luči in obliki:

»Izredno sta mi v Kopru padli v oči skupinici 6, 7 in 8 letnih deklet, ki so na spretnostnih poligonih in ostalih pripravljenih aktivnostih za svojo starost kazale lepo nogometno znanje. Najlepše pa je videti iskrene nasmeške na njihovih obrazih, ki so odraz užitka ob izvedbi nogometnih veščin. Zanimivo je, da se na takšnih akcijah dobro vključijo tudi dekleta, ki do sedaj niso igrala nogomet. To pa je tudi namen projekta, da bi priključili čim več novih deklic, ki bi se soočile z nogometno igro med dekleti in bi kasneje nadaljevale nogometno pot v njim najbližji dekliški ali fantovski sredini.«

Vabljeni v Velenje

Že jutri, v sredo, 30.10., pa se tak festivalni dan obeta v Velenju: »Sedaj pa znova vabimo vse deklice od 6. do 15. leta, da se nam na tej akciji pridružijo v Velenju na mestnem štadionu z umetno travo s pričetkom ob 14.30,« še doda Kelenbergerjeva.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA