FOTO: Osmerica napredovala v Nike Premier Cupu

Minuli vikend je minil v znamenju četrtfinalnih obračunov v pokalu Nike Premier Cup. Na štirih regionalnih turnirjih (v Kidričevem, Kopru, Domžalah in Celju) si je osmerica klubov priigrala napredovanje in lov na naslov, ki ga v tej sezoni brani Aluminij. Zaključni boji bodo na sporedu spomladi 2016.

Dovolj en gol

V Kidričevem so prvo mesto zasedli domačini, drugi so bili igralci Aha Emmi Bistrica. Aluminij je zabeležil dve zmagi in remi, gola pa ekipa sploh ni prejela. Bistričanom je za napredovanje zadoščal že en dosežen zadetek, ko so z 1:0 odpravili ptujsko Dravo. Finalnega turnirja vreden gol je v 15. minuti dosegel Rok Ferčič.

Mariborčani ugnali domačina

V Celju sta si napredovanja zagotovila Maribor in Farmtech Veržej, ki sta zbrala po sedem točk. Celjani so upali napredovanje vse do zadnjega, a so bili vijoličasti v zadnji tekmi boljši z 2:0. Aljaž Džankič in Luka Verbič sta zadela za tri točke Mariborčanov.

Kopru 1. mesto

Koper in Bravo Publikum sta zasedla 1. in 2. mesto na Obali. Oboji so tekmovanje začeli z zmago, na zadnji tekmi pa sta moštvi odločali o zmagovalcu skupine. Z 2:0 so slavili zmago Koprčani. Med strelce sta se vpisala Erik Peroša in Aaron Kačinari.

Domžale boljše od Olimpije

Med udeleženci finalnega turnirja pa sta tudi Domžale in Gorica, zasedbi sta bili najboljši na regionalnem turnirju v Domžalah. Gostitelji so za napredovanje z 2:0 premagali ljubljansko Olimpijo, gola sta prispevala Tian Pantelić in Tristan Ciglar.

Selektorji in gostje

Tekme v Nike Premier Cupu so izvrstna priložnost, da stroka vidi na delu mlade upe. Tokratne obračune so si v Kidričevem pozorno ogledali Borut Jarc, Milan MiklavičTomi KostricDejan Jelnikar in Goran Sentič. V Kopru sta tekme spremljala Igor Benedejčič in Tomi Kostric, v Domžalah Agron ŠaljaDušan Kosič in Danijel Pavlin, v Celje sta odšla Borut Jarc in Milan Miklavič.

Končni vrstni red 2014/2105:

1. NK Aluminij
2. Maribor Branik
3. Domžale
4. FC Koper
5. NK Olimpija
6. Bravo Publikum
7. Rudar Velenje
8. NK Dravinja

Prvi prvak Bravo Publikum

V lanski sezoni so se naslova veselili v Aluminiju, ki je bil v Kopru v finalu s 3:0 boljši od Maribora. Predlani so v finalu Krčani z rezultatom 2:1 premagali Triglav Kranj. Pred dvema letoma so bili najboljši Domžalčani, ki so s 4:1 ugnali NK Maribor. Leta 2012 so bili prvaki Nike Premier Cupa nogometaši NK Noga Triglav, ki so z 1:0 odpravili NK Aluminij. Mariborčani so bili najboljši leta 2011, s 4:1 so premagali Interblock. Pred petimi leti so pokal v zrak dvignili igralci Brava Publikum, ki so z 2:1 porazili Koprčane.

Tekst: D.P.
Foto: M.A./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA