FOTO: Naslovi v Maribor, Črno in na Ptuj

S turnirjem na Kodeljevem se je končala sezona za nogometaše Specialne olimpijade Slovenije. Finale Nogometne lige SOS 2015 je potekalo v organizaciji Društva Sožitje Ljubljana. Ekipe so se merile v treh skupinah za naslove, ki so na koncu odšli v Črno na Koroškem, Maribor in na Ptuj.

V duhu fair playa

Igralci in igralke so pokazali zavidljiv nivo nogometa, v igri pa so se zabavali in uživali. Ob koncu so vse ekipe dobile medalje in pokale, fair play naslov pa je šel Mežiški dolini. Pri podeljevanju pokal in priznanj je pomagal tudi Stanislav Pinter, ambasador fair playa v Sloveniji.

Trenirajo ob ponedeljkih

»Tekmovanje in nogomet mi veliko pomenita,« je po koncu nogometnih tekem povedal Robi, ki je branil vrata ekipe VDC Sožitje Maribor. »Tej skupini nogomet pomeni del življena, hkrati pa je popestritev delavnica v varstveno-delovnem centru. Naši varovanci spremljajo vse nogometne lige, z vsem so seznanjeni. So prave Viole, v Mariboru pa je nogomet šport številka ena,« pa je je dodala Zlata Jelušič, pedagoginja iz VDC Sožitje Maribor, kjer so za nogometne treninge rezervirani ponedeljki.


Finale Nogometne lige SOS 2015, 22.10.

skupina 1:
1. CUDV Črna na Koroškem
2. VDC Zagorje
3. Sožitje Ljubljana
3. CUDV Radovljica

najboljši strelec: Andrej Rauh (CUDV Črna na Koroškem)
najboljši vratar: Branko Glavač (VDC Zagorje)

skupina 2:
1. VDC Sožitje Maribor
2. VDC Murska Sobota
3. CUDV Dobrna
4. Društvo Sožitje Mežiške doline

najboljši strelec: Timotej Breznik (VDC Sožitje Maribor)
najboljši vratar: Tine Čuk (VDC Murska Sobota)

skupina 3:
1. VDC Sožitje Ptuj
2. VDC Novo mesto
3. OŠ Minke Namestnik

najboljši strelec: Marko Bratušek (VDC Ptuj)
najboljši vratar: Ciril Redek (VDC Novo mesto)

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA