FOTO: NK Aluminij je najboljši v Nike Premier Cupu

NK Aluminij je zmagovalec tekmovanja Nike Premier Cup. V finalu so varovanci trenerja Boruta Kolarja s 3:0 ugnali Mariborčane. Bron je pripadel Domžalam, ki so bile z 3:0 boljše od FC Kopra.

Brez poraza

Nik Prelec (NK Aluminij) je bil izbran za najboljšega igralca turnirja, Haris Kadrić (NK Rudar Velenje) je bil prvi strelec turnirja s petimi goli. Aluminij je sezono sklenil brez poraza, na finalnem turnirju na Obali je do naslova prvaka po vrsti premagal Olimpijo, Domžale, Dravinjo in Maribor.

Priznanja, pokale in medalje najboljšim so podelili vodja tehničnega sektorja pri NZS Matjaž Jaklič, selektor kadetske reprezentance Igor Benedejčič in direktor mladinskih reprezentanc Milan Miklavič.

Na Dansko

»To je za naš klub fenomenalen uspeh. Vedel sem, da smo dobro pripravljeni. Vprašanje je le bilo, kdaj se bomo to pokazali za enem turnirju. Ponosen sem, ker nam je to uspelo ravno sedaj. Prepričan pa sem, da bomo barve slovenskega nogometa dostojno zastopali tudi na turnirju (med 7. in 11. majem v Kobenhavnu) na Danskem,« je po uspehu povedal trener prvakov Bojan Kolar.

»Aluminij je zasluženo zmagal, moji fantje pa so tokrat pokazali precej manj, kot zmorejo in znajo,« je še dodal trener NK Maribora Radovan Karanovič.

Za NK Aluminij so igrali:
Anej Milić, Aljaž Džankič, Nik Očko, Tim Kovačec, Aljaž Geršak, Aljoša Flajšman, Luka Mesarič, Alen Polanec, Nik Prelec, Vid Ovčar, Semin Mrkaljević, David Rozman, Armando Košič, Staš Petrovič, Domen Štorek, Neven Karlovčec, Jure Svenšek, Filip Jauk.

Finalni turnir Nike Premier, za mesta od 1. do 8., Koper, 12.4.

tekma za 1. mesto:
Maribor Branik – Aluminij 0:3

tekma za 3. mesto:
FC Koper – Domžale 0:3

tekma za 5. mesto:
Bravo Publikum – Olimpija 1:2

tekma za 7. mesto:
Rudar Velenje – Dravinja 6:0

:: Prvi del finalnega turnirja Nike Premier Cup (11.4. 2014, Dekani in Koper)

Končni vrstni red:

1. NK Aluminij
2. Maribor Branik
3. Domžale
4. FC Koper
5. NK Olimpija
6. Bravo Publikum
7. Rudar Velenje
8. NK Dravinja

Aluminij finalist leta 2012

Lani so v finalu Krčani z rezultatom 2:1 premagali Triglav Kranj. Pred dvema letoma so bili najboljši Domžalčani, ki so s 4:1 ugnali NK Maribor. Leta 2012 so bili prvaki Nike Premier Cupa nogometaši NK Noga Triglav, ki so z 1:0 odpravili NK Aluminij. Mariborčani so bili najboljši leta 2011, s 4:1 so premagali Interblock. Pred petimi leti so pokal v zrak dvignili igralci Brava Publikum, ki so z 2:1 porazili Koprčane.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA