FOTO: Dijaki 4. letnika zmagovalci turnirja v NNC Brdo

Z zaključnim turnirjem nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška v Nacionalnem nogometnem centru Brdo je konec šolske sezone tudi za dijakinje in dijake iz Ljubljane, kjer si učenje in nogomet podajata roke.

Prvaki tekmovanja so postali dijaki 4. letnika, ki so imeli svojih vrstah tudi Marka Klemenčiča, najboljšega igralca turnirja.

Zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, 10.6.

dijaki:

polfinale:
1. letnik – 2. letnik 6:5
3. letnik – 4. letnik 3:4

finale:
1. letnik – 4. letnik 1:5

tekma za 3. mesto:
3. letnik – 2. letnik 5:4

dijakinje – NK Velesovo 4:0

:: Predstavirev udeležencev turnirja (09.06.2016) (PPT, 3 MB)

Tudi matura ni ovira

„Ta zmaga nam veliko pomeni, saj smo zmagali sploh prvič v teh štirih letih. Prvi letniki so se v finalu dobro branili, a smo v drugem polčasu le strli njihov odpor,“ je dejal Marko Klemenčič, ki v teh dneh kot njegovi kolegi iz ekipe opravlja tudi maturo, ki pa po njegovem ni zahteven zalogaj.

Hvaležna šoli

„Prihod na Gimnazijo Šiška je bil zame najboljše, kar se mi je lahko zgodilo v moji karieri, igrala sem s fanti, gimnazija pa mi je bila v veliko pomoč,“ je delo na šoli pohvalila članska reprezentantka in nova članica nemškega kluba Turbine Potsdam Lara Prašnikar, ki se seli v Nemčijo, četrti letnik pa bo opravila v dopisni obliki.

Pozitiven projekt

Dogodke na terenu so pozorno spremljali vodja tehničnega sektorja Matjaž Jaklič, direktor reprezentanc NZS Milan Miklavič ter selektorja mlajših kategorij Igor Benedejčič in Dušan Kosič. „To je pozitiven projekt, s katerima ima Nogometna zveza Slovenije izvrstne izkušnje, precej reprezentantov se je šolalo ravno tu,“ je zgledno sodelovanje NZS-ja in Gimnazije Šiška pohvalil Milan Miklavič.

Poglobiti zgledno sodelovanje

„Pohvalil bi vse ekipe, ki so pokazale izvrsten pristop in dobro igro. Kot se za take turnirje spodobi, ni manjkalo zdravega rivalstva,“ je vse prisotne pohvalil Dejan Jelnikar, vodja trenerjev na gimnaziji. Ravnatelj gimnazije Dejan Rudolf pa si tudi v prihodnje želi zglednega sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenijo, še česteje pa bi radi igrali v NNC Brdo, nad katerim so bili tokrat navdušeni.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA