04.05.2021 | 1. SFL
Evropski Dobovec prihaja na Škofije

S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.

Tretji polfinalni tekmi sta na sporedu 14. maja (v Litiji) oz. 18. maja (v Rogaški Slatini).

1. SFL, polfinale, 2. tekma, 4.5.
FC Bronx Škofije – FK Dobovec (20.00) (0:1 v zmagah)

30.4.
Siliko Vrhnika – FC Litija 1:3
 (1:1) (1:1 v zmagah)
1:0 Ćosić (1.), 1:1 Fideršek (19.), 1:2 Lennon (32.), 1:3 Leitao (40.)

Na dveh frontah

Dobovec je minulo sredo s stilom sklenil nastop v ligi prvakov, kjer je prvič prišel na zaključni turnir, spet, že četrtič v svojem četrtem nastopu, pa je med elito. Sedaj se ekipa trenerja Kujtima Morine povsem fokusira na domač teren, 1. SFL in zaključni turnir pokala Terme Olimia, ki bo v petek, 7.5., in soboto, 8.5., v Podčetrtku.

„V tej sezoni smo že odigrali nekaj tekme z ekipo Bronx, zadnje tri smo dobili. Zelo sem bil zadovoljen, kako smo opravili delo na četrtfinalu pokala, od samega začetka smo zagospodarili na terenu,“ se Morina ozre na generalko za ligo prvakov, ko je Dobovec na Škofijah s 7:1 porazil škofjote.

„Vem, da se Bronx ne bo kar pomiril s tem, da bo dobival po sedem golov na tekmo. So mlada ekipa, ki premore energijo. Naredili bodo vse, da se pokažejo v pravi luči. Naša naloga je, da smo z glavo pri stvari, da smo disciplinirani in da skušamo do zmage in da v Rogaški Slatini sklenemo serijo,“ se nadeja Morina, ki bo nocoj spet zbral svojo ekipo.

Brez prvega strelca

„Če smo bili na 1. polfinalni tekmi v Dobovcu vsaj 25 minut v enakovrednem položaju, na pokalnem srečanju nismo bili niti blizu. V torek nas čaka še 3. tekma z evropskim Dobovcem, ki se je med tednom odlično upiral najboljši ekipi na svetu, kar jim še enkrat čestitam,“ pa napoved za jutri začne trener Bronxov Marko Hrvatin.

„Mislim, da je sezona zelo dolga in naporna. Večina fantov igra na dveh frontah, in to je v tem trenutku očitno preveč, saj nismo nikjer stoodstotni. Poleg tega je sezone najverjetneje že konec za enega naših najboljših igralcev Uroša Đurića (13 golov v tej sezoni 1. SFL; op.a.), tako da smo v ključnem trenutku sezone naleteli na velike težave. Ker pa se polfinale v domači dvorani proti tako kvalitetni ekipi ne igra vsak dan, bomo naredili vse, da se vsaj eno tekmo skušamo približati in narediti zanimivo tekmo. A bojim se, da smo z glavo že drugje,“ sklene strateg Hrvatin.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2021 | 1. SFL
  Morina, Mordej in Puškar ostajajo v Dobovcu
  S sestavljanjem ekipe so pričeli tudi v taboru aktualnega državnega in pokalnega prvaka FK Dobovca. Najprej so potrdili, da ostaja glavni trener. Hrvaški strateg Kujtim Morina bo še naprej vodil Dobovec, kamor je prišel poleti 2017.
 • 11.06.2021 | 1. SFL
  Igor Osredkar se vrača v Litijo
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar bo vnovič oblekel dres FC Litije, kjer je igral do decembra 2013, potem pa odšel na tuje. Uspešno je nastopal na Hrvaškem v dresu Makarske in Nacionala.
 • 06.06.2021 | 1. SFL
  Po naslovu že pogledujejo v novo evropsko sezono
  „Lovorik in medalj nima smisla šteti, to je le statistika, od katere pa se ne živi. Je pa prav, da se poveselimo, ko kaj osvojimo. Bili smo uigranejši, imeli smo daljšo klop, kar osem enakovrednih igralcev in še nekaj teh, ki bi lahko pomagali. Litija te širine ni imela, je pa premogla kvalitetne igralce,“ je povedal Kristjan Čujec, pred klubom FK Dobovec so novi evropski izzivi.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvak, Litiji srebro
   Državni prvak v futsalu za sezono 2020/21 je Dobovec. Na današnji četrti finalni tekmi je v gosteh s 5:0 (2:0) premagal Litijo in slavil s skupnim izidom 3:1 v zmagah.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Siliku bron, Bronx četrti
  Izkazalo se je, kar sta napovedala trenerja. Marko Hrvatin, vodi FC Bronx, je pred tekmo opozarjal na Berzelaka, ki je potem odločil boj za bron. Mile Simeunovič, ki sedi na klopi Silika, pa je povedal, da rezultat 2:2 ni nikakršna prednost Primorcev.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Ko oboji želijo konec oplemeniti z bronom
  Danes pa bo zagotovo konec tekmovalne za članski ekipi FC Bronx Škofije in Siliko Vrhnika, ki bosta od 20. uri na Škofijah odigrali še drugo od dveh tekem za končno 3. mesto v 26. sezoni 1. SFL.
 • 03.06.2021 | 1. SFL
  Litija po 5. tekmo, Dobovec po 4. naslov
  Številna ligaška tekmovanja sklepajo svojo sezono. Tudi futsal ni izjema, v petek pa sta na sporedu dve tekmi. V Litiji se igra 4. tekma finala, na Škofijah pa bosta domači FC Bronx in Siliko odločila o dobitniku brona. Tekmo iz Litije boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Futsal.si.
 • 01.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec korak do naslova
  Četrta, morda že odločilna tekma, bo v petek, 4. junija v Litiji, tudi v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 01.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec in Litija po prvo zaključno žogo
  „Ni nam bilo lahko, imeli smo dobljeno tekmo, zmago pa v žepu. Ustvarili smo si številne priložnosti, a nismo zadeli. Ni kaj dodati, ampak to tekmo dati v arhiv in vse sile usmeriti na torkovo srečanje,“ pravi trener Kujtim Morina, ki sedi na klopi Dobovca.
 • 30.05.2021 | 1. SFL
  Zmago posvetili Mateju, Morina obžaluje zadnje sekunde
  Litiji je uspelo, da je na 2. tekmi finala po streljanju 6-metrovk prišla do zmage, prve v finalu 26. sezone 1. SFL. Tretja tekma bo v torek, 1.6., v Rogaški Slatini.

DELI NA

0