21.03.2021 | U21
Euro U21: Brez strahu in z veliko želje

Slovenska mlada reprezentanca je danes popoldan opravila nov trening pred otvoritveno tekmo Uefa evropskega prvenstva do 21 let s Španijo. Tudi tokrat je pod Pohorjem prevladovala pozitivna energija, ki ni uspela zakriti dejstva, da se bliža prvi tekmovalni izziv. Visoka osredotočenost in želja po dokazovanju sta se poznala v vsaki vaji, dvoboju ali akciji.

»Na treningih se vidi velika želja po dokazovanju. Igralci smo pri stvari in že razmišljamo o prvi tekmi. Ne smemo si dovoliti strahospoštovanja pred igralci, ki jih gledamo pred televizijskimi zasloni. Jasno je, da moramo verjeti v sebe in pokazati kaj znamo. Verjamem, da lahko premagamo Španijo,« je prepričan v kakovost slovenske reprezentance Aljaž Ploj, ki je zadovoljen s potekom priprav.

»Čeprav še ni vseh igralcev, smo postorili že zelo veliko. Želimo se čim bolje pripraviti na Špance, tako da smo že opravili prve analize njihove postavitve in trenirali določene taktične zamisli selektorja. Špancem ne smemo dovoliti, da se razigrajo, saj vemo, kaj pomenijo v svetovnem nogometu. Morali bomo biti agresivni, stati ob igralcih in preprečiti razvijanje njihove igre, ob tem pa izkoristiti naše prednosti,« pravi nogometaš Aluminija.

Nad delom strokovnega štaba slovenske reprezentance in vnemo soigralcev ne skriva zadovoljstva niti Dušan Stojinović. »Vsi igralci smo prišli na reprezentančne priprave motivirani, z željo da bi igrali na tako velikem tekmovanju. Pripravljamo se zelo dobro, kljub temu da nismo kompletni. Zaenkrat smo postavili ekipno taktiko, kako delovati v obrambi oziroma v napadalnih akcijah. Zaenkrat moramo biti mirni, pred tekmo s Španijo pa si lahko privoščimo tudi malo pozitivne nervoze, ki je dobrodošla pred vsakem športniku.«

Branilec Celja spoštuje Špance, a se jih ne boji. »Nikogar se ne smemo bati, saj vemo, da smo lahko konkurenčni vsem, če dobro stojimo na igrišču. Naš cilj je napredovanje iz skupine, tako da verjamem, da bomo pravi že proti Špancem. V tekmo se bomo podali brez strahu in z veliko želje,« doda Stojinović.

<iframe width="900" height="500" src="https://www.youtube.com/embed/4y9BfB6Qjjg" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Tekst: MKo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 06.06.2021 | U21
  Euro U21: Nemčiji naslov evropskih prvakov!
  Nemška mlada nogometna reprezentanca je v ljubljanskih Stožicah osvojila naslov evropskih prvakov v starostni kategoriji do 21 let. V finalu prvenstva, ki je v dveh delih potekalo v Sloveniji in na Madžarskem, so pred nekaj manj kot 4900 gledalci ugnali Portugalsko z 1:0 (0:0). Edini gol je v 49. minuti dosegel Lukas Nmecha.
 • 06.06.2021 | U21
  Euro U21: Danes veliki finale!
  Na stadionu Stožice v Ljubljani bo drevi ob 21. uri na sporedu finale Uefa evropskega prvenstva do 21 let, ki je v dveh delih potekalo v Sloveniji in na Madžarskem. Za naslov najboljšega mladega kolektiva na stari celini se bosta pomerili reprezentanci Nemčije in Portugalske.
 • 05.06.2021 | U21
  Euro U21: Kdo bo evropski prvak?
  V nedeljo ob 21.00 bo v Ljubljani še zadnje dejanje Uefa evropskega prvenstva do 21 let 2021. Za naslov evropskih prvakov se bosta pomerili mladi reprezentanci Nemčije in Portugalske.
 • 04.06.2021 | U21
  Euro U21: Veliko povpraševanje po vstopnicah za finale
  Nedeljski finale UEFA evropskega nogometnega prvenstva do 21 let bo kot vse kaže razprodan. Na včerajšnjih polfinalnih tekmah sta si mesto v finalu, ki bo v nedeljo v ljubljanskih Stožicah ob 21. uri, zagotovili mladi reprezentanci Nemčije in Portugalske.
 • 03.06.2021 | U21
  Euro U21: Nemci z bliskovitim začetkom do finala
  Mlada nemška nogometna reprezentanca je druga finalistka Uefa evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem. V Szekesfehervarju so premagali Nizozemsko z 2:1 (2:0). V finalu pa jim bo v ljubljanskih Stožicah nasproti stala Portugalska, ki je v Mariboru ugnala Španijo z 1:0.
 • 03.06.2021 | U21
  Euro U21: Portugalci prvi finalisti
  Mlada reprezentanca Portugalske je prva finalistka UEFA evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem. V Mariboru je v Ljudskem vrtu z 1:0 (0:0) ugnala Španijo.
 • 03.06.2021 | U21
  Mlada reprezentanca ugnala Severno Makedonijo
  Nova generacija reprezentance do 21 let je pred jesenskim pričetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 dobila prijateljski obračun s Severno Makedonijo. Slovenci so z učinkovito igro trikrat zatresli mrežo tekmecev, v Krškem so bili že v prvem polčasu uspešni Aljoša Matko, Nik Prelec in Tamar Svetlin.
 • 03.06.2021 | U21
  NZS in Uefa s kolesi osrečili otroke
  Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju z Uefo Zvezi prijateljev mladine Moste Polje in URI Soča podarila 84 koles in eno dodatno kolo za deklico invalidko.
 • 03.06.2021 | U21
  Euro U21: Danes polfinalna dvoboja
  Najboljše štiri mlade reprezentance Uefa evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem danes čakata polfinalna obračuna. V Mariboru se bosta v Ljudskem vrtu ob 18. uri pomerili izbrani vrsti Španije in Portugalske, tri ure kasneje pa v Szekesfehervarju na Madžarskem še Nizozemska in Nemčija.
 • 02.06.2021 | U21
  Euro U21: Kek, Oblak in Iličić z veliko gesto
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, kapetan Jan Oblak in Josip Iličić so z nakupom vstopnic za zaključne tekme UEFA evropskega prvenstva do 21 let poskrbeli, da bo več kot 200 otrok videlo izločilne boje najboljših evropskih mladih reprezentanc.

DELI NA

0