21.03.2021 | U21
Euro U21: Brez strahu in z veliko želje

Slovenska mlada reprezentanca je danes popoldan opravila nov trening pred otvoritveno tekmo Uefa evropskega prvenstva do 21 let s Španijo. Tudi tokrat je pod Pohorjem prevladovala pozitivna energija, ki ni uspela zakriti dejstva, da se bliža prvi tekmovalni izziv. Visoka osredotočenost in želja po dokazovanju sta se poznala v vsaki vaji, dvoboju ali akciji.

»Na treningih se vidi velika želja po dokazovanju. Igralci smo pri stvari in že razmišljamo o prvi tekmi. Ne smemo si dovoliti strahospoštovanja pred igralci, ki jih gledamo pred televizijskimi zasloni. Jasno je, da moramo verjeti v sebe in pokazati kaj znamo. Verjamem, da lahko premagamo Španijo,« je prepričan v kakovost slovenske reprezentance Aljaž Ploj, ki je zadovoljen s potekom priprav.

»Čeprav še ni vseh igralcev, smo postorili že zelo veliko. Želimo se čim bolje pripraviti na Špance, tako da smo že opravili prve analize njihove postavitve in trenirali določene taktične zamisli selektorja. Špancem ne smemo dovoliti, da se razigrajo, saj vemo, kaj pomenijo v svetovnem nogometu. Morali bomo biti agresivni, stati ob igralcih in preprečiti razvijanje njihove igre, ob tem pa izkoristiti naše prednosti,« pravi nogometaš Aluminija.

Nad delom strokovnega štaba slovenske reprezentance in vnemo soigralcev ne skriva zadovoljstva niti Dušan Stojinović. »Vsi igralci smo prišli na reprezentančne priprave motivirani, z željo da bi igrali na tako velikem tekmovanju. Pripravljamo se zelo dobro, kljub temu da nismo kompletni. Zaenkrat smo postavili ekipno taktiko, kako delovati v obrambi oziroma v napadalnih akcijah. Zaenkrat moramo biti mirni, pred tekmo s Španijo pa si lahko privoščimo tudi malo pozitivne nervoze, ki je dobrodošla pred vsakem športniku.«

Branilec Celja spoštuje Špance, a se jih ne boji. »Nikogar se ne smemo bati, saj vemo, da smo lahko konkurenčni vsem, če dobro stojimo na igrišču. Naš cilj je napredovanje iz skupine, tako da verjamem, da bomo pravi že proti Špancem. V tekmo se bomo podali brez strahu in z veliko želje,« doda Stojinović.

<iframe width="900" height="500" src="https://www.youtube.com/embed/4y9BfB6Qjjg" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Tekst: MKo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.04.2021 | U21
  Euro U21: Znani termini izločilnih bojev
  Po skupinskem delu Uefa Evropskega prvenstva do 21 let 2021 so postali znani uradni termini sklepne faze turnirja, ki bo potekala med 31. majem in 6. junijem.
 • 30.03.2021 | U21
  EURO U21: Slovenci s porazom zaključili evropsko prvenstvo
  Mlada reprezentanca Slovenije je izgubila tretji obračun evropskega prvenstva do 21 let. Italija je v Ljudskem vrtu vknjižila zmago z izidom 4:0. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića so v skupinskem delu tekmovanja so zasedli zadnje, četrto mesto in s tem končali nastope na evropskem prvenstvu.
 • 30.03.2021 | U21
  Uefa ob EP do 21 let predstavila kampanjo Čistejši zrak, boljša igra
  Evropska nogometna zveza Uefa je v sklopu evropskega prvenstva do 21 let, ki ga gostita Madžarska in Slovenija, začela kampanjo javnega osveščanja Čistejši zrak, boljša igra (Cleaner Air, Better Game).
 • 29.03.2021 | U21
  EURO U21: Jutri za zgodovino
  Mlada reprezentanca Slovenije jutri napada zgodovinski dosežek. Izbranci selektorja Milenka Aćimovića se bodo ob 21. uri v Ljudskem vrtu udarili z zahodnimi sosedi Italijani. Slovence v četrtfinale prvenstva pelje zmaga.
 • 27.03.2021 | U21
  EURO U21: V končnici dvoboja s Čehi ob zmago
  Slovenija je v 2. krogu predtekmovanja evropskega nogometnega prvenstva do 21 let danes v Celju na tekmi skupine B proti Češki igrala neodločeno z 1:1 (1:0). Slovenci bodo zadnjo tekmo skupinskega dela odigrali v torek proti Italijanom.
 • 26.03.2021 | U21
  EURO U21: V tekmi generacije po zmago
  Mlada reprezentanca Slovenije bo jutri odigrala drugo tekmo UEFA Evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let. Slovence po Španiji čaka spopad s Češko, ki je v prvem krogu remizirala z Italijo. V slovenski zasedbi so dvoboj s Čehi označili kot tekmo generacije, ki jo pričakujejo z optimizmom.
 • 24.03.2021 | U21
  EURO U21: Otvoritveni dvoboj pripadel Španiji
  Slovenska mlada nogometna reprezentanca je z 0:3 (0:0) izgubila prvi obračun evropskega prvenstva do 21 let v skupini B proti Španiji.
 • 23.03.2021 | U21
  EURO U21: Pripravljeni na spopad s Španci
  Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja UEFA Evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let. Mlada reprezentanca Slovenije prvenstvo odpira v Ljudskem vrtu, s tekmo proti Španiji, ki na zaključnem turnirju nastopa kot branilka evropskega naslova. 
 • 22.03.2021 | U21
  Prvič v popolni zasedbi ob obisku vodstva NZS
  Mlada reprezentanca Slovenije je zakorakala v peti dan priprav na evropsko prvenstvo. Selektor Milenko Aćimović je pozdravil še zadnje novince v reprezentančni bazi, ki so jo obiskali tudi predstavniki vodstva Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA