26.03.2021 | U21
EURO U21: V tekmi generacije po zmago

Mlada reprezentanca Slovenije bo jutri odigrala drugo tekmo UEFA Evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let. Slovence po Španiji čaka spopad s Češko, ki je v prvem krogu remizirala z Italijo. V slovenski zasedbi so dvoboj s Čehi označili kot tekmo generacije, ki jo pričakujejo z optimizmom.

Za Slovenijo jutri v Celju šteje zgolj zmaga. S tremi točkami bi ostali v boju za napredovanje v izločilne boje. "Zavedamo se pomembnosti tekme. Vemo, kaj prinaša zmaga in kaj tekma pomeni za to generacijo. Fantje razmišljajo pozitivno. Igro Češke smo analizirali, danes pa nas čaka še en trening, jutri pa bomo v miru počakali na tekmo," dan pred tekmo generacije pravi Milenko Aćimović.

Uvodni obračun s Španijo se ni razpletel po željah Slovenije, točke so pripadle aktualnim prvakom. V slovenskem taboru so čas po tekmi izkoristili predvsem za regeneracijo, pravi selektor: "Igralce smo morali dobro spočiti, saj so se na tekmi s Španijo zelo izstrošili. Tekma je bila energetsko zelo zahtevna, vendar so se v dveh dneh dobro spočili. Verjamem, da so pripravljeni na jutrišnjo tekmo."

Češka igra je drugačna kot španska, vendar imajo tudi Čehi svoja orožja. "Gre za disciplinirano, čvrsto, agresivno in kompaktno ekipo. V njihovi igri ni veliko tveganja, močni pa so iz prekinitev. Biti moramo pazljivi pri odbitih žogah, vendar smo se dobro pripravlili na srečanje in lahko odigramo pravo moško tekmo," opozarja, a hkrati hrabri selektor Slovenije.

"Slovenija ima ekipo, ki je tehnično bolje podkovana od Češke, morajo pa fantje na igrišču pokazati pravi pristop. Prevzeti moramo posest žoge, na češki polovici pa si moramo upati več, da pridemo do gola in dvoboj obrnemo v našo korist," načrt za uspešen razplet srečanja razkriva Aćimović.

S selektorjem se je strinjal tudi Aljoša Matko, eden od slovenskih adutov v fazi napada. "Vsi vemo, kaj prinaša jutrišnja tekma. Potrebujemo dober rezultat, gremo po zmago, tako kot proti Španiji. Na obračun smo se že pripravljali, danes bomo opravili še trening. Mirno pričakujemo tekmo," uvodoma pove nogometaš Maribora.

Slovenci so ob analizi igre naslednjega tekmeca pogledali tudi tekmo s Španijo. Kakšna so bila spoznanja Belokranjca? "Rezultat je bil visok, vendar smo oddelali tisto, kar smo se dogovorili. Če bi nekaj malenkosti izvedli bolje, bi se morda obrnilo v našo korist. Nimamo si kaj očitati, odigrali smo dobro tekmo in se borili do zadnjih moči. Pozitivno gremo naprej, v tekmo s Češko," pravi krilni napadalec.

Tudi Matko napoveduje čvrsto srečanje in tekmeca, ki bo v spopad krenil z agresivnim pristopom: "Pričakujem moško tekmo, z veliko dvoboji. Odločala bo 'druga žoga'. Tekma verjetno ne bo ponudila veliko zadetkov, srečanje lahko odloči en gol. Biti moramo pravi v vsaki minuti srečanja."

"Nimamo kaj skrivati, to je odločilna tekma. Če dobro odigrano tekmo in jo dobimo, imamo možnosti v nadaljevanju turnirja," je zaključil mladi reprezentant Slovenije. Matko in soigralci jutrišnji spopad na celjski zelenici pričenjajo ob 18. uri.

Tekst: PDo
Foto: UEFA

SORODNE NOVICE

 • 12.04.2021 | U21
  Euro U21: Znani termini izločilnih bojev
  Po skupinskem delu Uefa Evropskega prvenstva do 21 let 2021 so postali znani uradni termini sklepne faze turnirja, ki bo potekala med 31. majem in 6. junijem.
 • 30.03.2021 | U21
  EURO U21: Slovenci s porazom zaključili evropsko prvenstvo
  Mlada reprezentanca Slovenije je izgubila tretji obračun evropskega prvenstva do 21 let. Italija je v Ljudskem vrtu vknjižila zmago z izidom 4:0. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića so v skupinskem delu tekmovanja so zasedli zadnje, četrto mesto in s tem končali nastope na evropskem prvenstvu.
 • 30.03.2021 | U21
  Uefa ob EP do 21 let predstavila kampanjo Čistejši zrak, boljša igra
  Evropska nogometna zveza Uefa je v sklopu evropskega prvenstva do 21 let, ki ga gostita Madžarska in Slovenija, začela kampanjo javnega osveščanja Čistejši zrak, boljša igra (Cleaner Air, Better Game).
 • 29.03.2021 | U21
  EURO U21: Jutri za zgodovino
  Mlada reprezentanca Slovenije jutri napada zgodovinski dosežek. Izbranci selektorja Milenka Aćimovića se bodo ob 21. uri v Ljudskem vrtu udarili z zahodnimi sosedi Italijani. Slovence v četrtfinale prvenstva pelje zmaga.
 • 27.03.2021 | U21
  EURO U21: V končnici dvoboja s Čehi ob zmago
  Slovenija je v 2. krogu predtekmovanja evropskega nogometnega prvenstva do 21 let danes v Celju na tekmi skupine B proti Češki igrala neodločeno z 1:1 (1:0). Slovenci bodo zadnjo tekmo skupinskega dela odigrali v torek proti Italijanom.
 • 24.03.2021 | U21
  EURO U21: Otvoritveni dvoboj pripadel Španiji
  Slovenska mlada nogometna reprezentanca je z 0:3 (0:0) izgubila prvi obračun evropskega prvenstva do 21 let v skupini B proti Španiji.
 • 23.03.2021 | U21
  EURO U21: Pripravljeni na spopad s Španci
  Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja UEFA Evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let. Mlada reprezentanca Slovenije prvenstvo odpira v Ljudskem vrtu, s tekmo proti Španiji, ki na zaključnem turnirju nastopa kot branilka evropskega naslova. 
 • 22.03.2021 | U21
  Prvič v popolni zasedbi ob obisku vodstva NZS
  Mlada reprezentanca Slovenije je zakorakala v peti dan priprav na evropsko prvenstvo. Selektor Milenko Aćimović je pozdravil še zadnje novince v reprezentančni bazi, ki so jo obiskali tudi predstavniki vodstva Nogometne zveze Slovenije.
 • 21.03.2021 | U21
  Euro U21: Brez strahu in z veliko želje
  Slovenska mlada reprezentanca je danes popoldan opravila nov trening pred otvoritveno tekmo Uefa evropskega prvenstva do 21 let s Španijo. Tudi tokrat je pod Pohorjem prevladovala pozitivna energija, ki ni uspela zakriti dejstva, da se bliža prvi tekmovalni izziv.

DELI NA