23.05.2023 | U17
EURO U17: Jutri odločilna tekma z Italijo

Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na letošnjem evropskem prvenstvu odigrala že dve srečanji. Sprva so se kadeti v četrtek pomerili s Srbijo in slavili s 4:2, za Slovenijo so se med strelce vpisali Pejičić, Topalović, Jakupović ter Hrvatin. Nato so varovanci Miša Brečka v nedeljo klonili proti Španiji, ki velja za enega od glavnih favoritov na tem prvenstvu. Končni izid nedeljskega srečanja je bil 3:1 za ”La Rojo”, edini zadetek za Slovenijo je dosegel Topalović. ”Na srečanju s Španijo smo nasprotniku v začetku tekme pokazali nekoliko preveč spoštovanja. Nato smo se zbrali in tekmo nadaljevali kot prava ekipa. Tudi pri zaostanku s 3:0 in z igralcem manj smo vseeno uspeli zadeti in tekma bi se lahko končala tudi nam v prid,” je nedeljski obračun komentiral napadalec Luka Mlakar.

Jutri se bo slovenska kadetska reprezentanca na zadnjem srečanju v skupini B pomerila z Italijo, ki je do sedaj izgubila obe odigrani srečanji in je na dnu lestvice brez točk. Mlakar je nadaljeval in dodal, da Slovenija še vedno sama odloča o svoji usodi: ”Vse imamo še vedno v svojih rokah. Možnosti za napredovanje v četrfinale so lepe in s fanti se bomo potrudili ter dali vse od sebe, da dosežemo cilj.” Njegov soigralec Mark Tomšič proti Italiji pričakuje težko tekmo: ”Na Italijo smo se dobro pripravili in srečanje bo zagotovo težko. Italijani se bodo borili, da osvojijo tri točke, saj se lahko tudi oni z nekaj sreče uvrstijo naprej. Mi smo dobro pripravljeni in verjamem, da bomo Italijo premagali ter se veselili napredovanja iz skupine.” Sloveniji bi lahko za napredovanje v zadostoval tudi že remi, o možnosti napredka v četrfinale pa je spregovoril tudi Mark Kerin: ”Španija je dokazala, da je bila boljši nasprotnik. Naredili smo preveč napak in kljub dobremu branjenju to ni zadostovalo za osvojitev točk. Na tekmi z Italijo bomo dali vse od sebe, saj nam lahko uspe Slovenijo prvič v zgodovini popeljati v četrfinalne dvoboje. To bi bil zagotov velik uspeh. Italija je zelo neuugoden nasprotnik, ki ima svoje kvalitete in igrajo zelo hitro. Treba pa je poudariti, da imamo kvalitete tudi mi. Vkolikor bomo proti Italiji pokazali igro, kakršno smo uprizorili na prvem srečanju, bomo imeli zagotovo lepe možnosti za zmago.” 

Tekmo med Slovenijo in Italijo bo vodil sodnik Elchin Masiyev iz Azerbajdžana, pomagala mu bosta njegov rojak Elsah Abdullayev ter Severnoirec Adam Jeffrey. V vlogi četrtega sodnika bo Jamie Robinson s Severne irske.

EVROPSKO PRVENSTVO U17:

SLOVENIJA - ITALIJA

Jutri, ob 17.00
Prizorišče: Telki, Madžarska
Glavni sodnik: Elchin Msiyev
TV prenos: Sportklub 1

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj izgubila proti Italiji
  Slovenija je odigrala še zadnje skupinsko srečanje na evropskem prvenstvu do 17 let. V Telkiju je bila z 0:3 boljša Italija, ki je že od devetnajste minute igrala z igralcem več. Slovenija se od evropskega prvenstva poslavlja s tremi osvojenimi točkami v skupinskem delu.
 • 24.05.2023 | U17
  Fotogalerija: Dobro vzdušje na zadnjem treningu
  Reprezentanco do 17 let čaka zadnji preizkus v skupinskem delu Evropskega prvenstva do 17 let. Varovanci Miša Brečka imajo vse v svojih rokah.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj klonila proti Španiji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v Budimpešti odigrala drugo srečanje evropskega prvenstva U17. Na tekmi proti Španiji so varovanci Miša Brečka klonili s 3:1. V sredo se bodo pomerili še z Italijo.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Pred tekmo s Španijo
  Slovenska kadetska reprezentanca (U17), ki jo vodi Mišo Brečko, bo v nedeljo odigrala drugo srečanje na UEFA Evropskem prvenstvu do 17 let na Madžarskem. Slovenija se bo ob 16:30 na stadionu Hidegkuti pomerila s Španijo. Tekma bo v neposrednem prenosu na Sportklub 1.
 • 21.05.2023 | U17
  Fotogalerija Euro U17: Srbija - Slovenija 2:4
  Slovenska reprezentanca do 17 let je zabeležila zgodovinsko zmago na evropskem prvenstvu do 17 let, trenutke in veselje po tekmi pa smo ujeli v spodnji fotogaleriji.
 • 19.05.2023 | U17
  VIDEO: Vrhunci tekme in izjave akterjev po zmagi Slovenije na EP U17
  Slovenska reprezentanca je na evropvskem prvenstvu do 17 let zabeležila prepričljivo zmago proti Srbiji s 4:2. Po tekmi so pred mikrofon stopili Mišo Brečko, Luka Topalović in Kristjan Bendra.
 • 18.05.2023 | U17
  Slovenija do prve zmage na evropskem prvenstvu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo na evropskem prvenstvu do 17 let na Madžarskem. V Telkiju se je pomerila z izbrano vrsto Srbije in po odlični predstavi slavila z 2:4.  V nedeljo bodo varovanci Brečka pričakali Španijo.
 • 18.05.2023 | U17
  EURO U17: Danes za uvod s Srbijo
  Slovenska kadetska reprezentanca (U17), ki jo vodi Mišo Brečko, danes pričenja z UEFA Evropskim prvenstvom do 17 let na Madžarskem. Slovenija se bo ob 17. uri na stadionu Telki pomerila s Srbijo. Tekma bo v neposrednem prenosu na Sportklub 1.
 • 17.05.2023 | U17
  Euro U17: Borba za grb in eden za drugega
  Dan pred prvo tekmo na Evropskem prvenstvu do 17 let je Slovenija opravila edini trening pred začetkom v Budimpešti, v mešani coni pa sta cilje Slovenije predstavila selektor Mišo Brečko in kapetan Lovro Golič.

DELI NA