23.05.2023 | U17
EURO U17: Jutri odločilna tekma z Italijo

Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na letošnjem evropskem prvenstvu odigrala že dve srečanji. Sprva so se kadeti v četrtek pomerili s Srbijo in slavili s 4:2, za Slovenijo so se med strelce vpisali Pejičić, Topalović, Jakupović ter Hrvatin. Nato so varovanci Miša Brečka v nedeljo klonili proti Španiji, ki velja za enega od glavnih favoritov na tem prvenstvu. Končni izid nedeljskega srečanja je bil 3:1 za ”La Rojo”, edini zadetek za Slovenijo je dosegel Topalović. ”Na srečanju s Španijo smo nasprotniku v začetku tekme pokazali nekoliko preveč spoštovanja. Nato smo se zbrali in tekmo nadaljevali kot prava ekipa. Tudi pri zaostanku s 3:0 in z igralcem manj smo vseeno uspeli zadeti in tekma bi se lahko končala tudi nam v prid,” je nedeljski obračun komentiral napadalec Luka Mlakar.

Jutri se bo slovenska kadetska reprezentanca na zadnjem srečanju v skupini B pomerila z Italijo, ki je do sedaj izgubila obe odigrani srečanji in je na dnu lestvice brez točk. Mlakar je nadaljeval in dodal, da Slovenija še vedno sama odloča o svoji usodi: ”Vse imamo še vedno v svojih rokah. Možnosti za napredovanje v četrfinale so lepe in s fanti se bomo potrudili ter dali vse od sebe, da dosežemo cilj.” Njegov soigralec Mark Tomšič proti Italiji pričakuje težko tekmo: ”Na Italijo smo se dobro pripravili in srečanje bo zagotovo težko. Italijani se bodo borili, da osvojijo tri točke, saj se lahko tudi oni z nekaj sreče uvrstijo naprej. Mi smo dobro pripravljeni in verjamem, da bomo Italijo premagali ter se veselili napredovanja iz skupine.” Sloveniji bi lahko za napredovanje v zadostoval tudi že remi, o možnosti napredka v četrfinale pa je spregovoril tudi Mark Kerin: ”Španija je dokazala, da je bila boljši nasprotnik. Naredili smo preveč napak in kljub dobremu branjenju to ni zadostovalo za osvojitev točk. Na tekmi z Italijo bomo dali vse od sebe, saj nam lahko uspe Slovenijo prvič v zgodovini popeljati v četrfinalne dvoboje. To bi bil zagotov velik uspeh. Italija je zelo neuugoden nasprotnik, ki ima svoje kvalitete in igrajo zelo hitro. Treba pa je poudariti, da imamo kvalitete tudi mi. Vkolikor bomo proti Italiji pokazali igro, kakršno smo uprizorili na prvem srečanju, bomo imeli zagotovo lepe možnosti za zmago.” 

Tekmo med Slovenijo in Italijo bo vodil sodnik Elchin Masiyev iz Azerbajdžana, pomagala mu bosta njegov rojak Elsah Abdullayev ter Severnoirec Adam Jeffrey. V vlogi četrtega sodnika bo Jamie Robinson s Severne irske.

EVROPSKO PRVENSTVO U17:

SLOVENIJA - ITALIJA

Jutri, ob 17.00
Prizorišče: Telki, Madžarska
Glavni sodnik: Elchin Msiyev
TV prenos: Sportklub 1

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 22.09.2023 | U17
  Kadeti v drugo klonili proti Franciji
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala še drugo srečanje proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so po torkovi zmagi tokrat morali priznati premoč svojim francoskim vrstnikom.
 • 19.09.2023 | U17
  Slovenija boljša od Francije
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili od svojih francoskih vrstnikov boljši z 1:0. V drugem polčasu je edini zadetek dosegel David Pejičić.
 • 13.09.2023 | U17
  Kadeti dvakrat s Francijo
  Reprezentanca Slovenije do 17 let bo v tem mesecu odigrala dve mednarodni prijateljski srečanji proti izbrani vrsti Francije. Selektor slovenske kadetske izbrane vrste Aleksandar Radosavljević je v ta namen vpoklical 22 igralcev, ki bodo branili državni grb proti galskim petelinom.
 • 24.08.2023 | U17
  Kadeti klonili proti Italiji, selektor kljub porazu opazi napredek
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še drugo srečanje proti izbrani vrsti Italije. Prijateljski obračun v Ajdovščini se je končal z zmago gostov (0:3).
 • 23.08.2023 | U17
  Slovenija v prvo remizirala z Italijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti Italiji. Obračun v Gradišču ob Soči se je končal z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je zadel Šabotić.
 • 15.08.2023 | U17
  Kadeti dvakrat z Italijo
  Reprezentanca Slovenije do 17 let bo konec avgusta odigrala dve mednarodni prijateljski srečanji proti izbrani vrsti Italije. Drugo srečanje bo tudi v spletnem prenosu NZS.
 • 24.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj izgubila proti Italiji
  Slovenija je odigrala še zadnje skupinsko srečanje na evropskem prvenstvu do 17 let. V Telkiju je bila z 0:3 boljša Italija, ki je že od devetnajste minute igrala z igralcem več. Slovenija se od evropskega prvenstva poslavlja s tremi osvojenimi točkami v skupinskem delu.
 • 24.05.2023 | U17
  Fotogalerija: Dobro vzdušje na zadnjem treningu
  Reprezentanco do 17 let čaka zadnji preizkus v skupinskem delu Evropskega prvenstva do 17 let. Varovanci Miša Brečka imajo vse v svojih rokah.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj klonila proti Španiji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v Budimpešti odigrala drugo srečanje evropskega prvenstva U17. Na tekmi proti Španiji so varovanci Miša Brečka klonili s 3:1. V sredo se bodo pomerili še z Italijo.

DELI NA