30.11.2023 | A
EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu

Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.

Prva faza prodaje bo potekala med 1. in 12 decembrom izključno preko spletnega portala Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je pristojna za trženje vstopnic. Nogometna zveza Slovenije vsem navijačem priporoča, da z registracijo na omenjenem portalu počakajo do dokončnega žreba skupin in umestitve razporeda v portal za prodajo vstopnic, saj trenutek izražene namere za nakup znotraj opredeljenega časovnega okna ne prinaša hitrejše obravnave oziroma prednosti pri nakupu vstopnic. (Vsi navijači, ki boste izkazali interes za nakup vstopnice med 1. in 12. decembrom, boste imeli enake možnosti za nakup.) V kolikor bo interes presegel 10.000 vstopnic na posamično tekmo, bo o pravici do nakupa odločal žreb, ki ga bo opravila Uefa.

Nakup turističnih aranžmajev, ki bi vključevali vstopnice za tekme evropskega prvenstva, ne bo mogoč. Dolgoletni partner slovenske nogometne reprezentance, turistična agencija Kompas, pa bo za slovenske navijače pripravil različne aranžmaje (brez možnosti nakupa vstopnic), ki jih bomo na naši spletni strani objavili predvidoma 3.12.2023.

ČASOVNICA PRODAJE VSTOPNIC:

Prijava in 1. faza prodaje: 1.12.-12.12.2023:

Slovenski navijači bodo lahko med 1. in 12. decembrom oddali prošnjo za nakup vstopnic za tekme slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu. V sklopu faze prijave za nakup, bo na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo skupinskega dela. V kolikor bo zanimanje za posamično tekmo večje, bo o možnostih nakupa vstopnic odločal žreb (zato ni pomembno kdaj v tem časovnem oknu oddate vlogo). Prosilci za nakup vstopnic bodo po uspešno oddani vlogi obveščeni o žrebu in pogojih / načinu plačila vstopnic (Predvidoma v januarju 2024). Prijava je omogočena na spletni strani Evropske nogometne zveze (Uefa).

Preprodaja: Februar – Marec

Med februarjem in marcem 2024 bo stekla faza preprodaje vstopnic po nakupnih cenah. Tudi faza preprodaje bo potekala preko spletnih platform evropske nogometne zveze (Uefa), kjer bodo uporabniki ustrezno obveščeni o vseh ključnih terminih. Posamičen kupec bo imel možnost prodati svoje vstopnice za določeno tekmo po nakupni ceni drugemu kupcu.

Nakup v zadnjem hipu: Maj – Junij

Vse vstopnice, ki ne bodo pošle v prvih dveh fazah prodaje, bodo ponovno sproščene za nakup v fazi prodaje v »zadnjem hipu«, ki pa bodo na voljo za nakup celotni nogometni javnosti in ne bodo več rezervirane izključno za slovenske navijače.


CENOVNE KATEGORIJE VSTOPNIC:

Vstopnice za Euro 2024 bodo na voljo za nakup v štirih cenovnih kategorijah. Najcenejše vstopnice za tekme skupinskega dela prvenstva bodo v prodaji od 30€ naprej, vsak posameznik pa bo imel možnost nakupa največ 4 vstopnic.

Aplikacija za nakup vstopnic bo uporabnikom nudila tudi možnost nakupa sedežev za večje skupine ljudi preko možnosti »Seat with« (Sedi z). Kupec bo imel možnost posredovati številko naročila prijatelju in na ta način povezati sedišča. Možnost »Seat with« je vezana zgolj na nakup vstopnic znotraj iste cenovne kategorije. Organizator bo preko opcije »Seat with« skušal zadostiti željam kupcev, vendar to še ne pomeni, da bo v vseh primerih storitev tudi realizirana.


MOBILNA APLIKACIJA IN REGISTRACIJA:

 • Postopek prijave vstopnic bo omogočen preko uradne spletne strani Evropske nogometne zveze (Uefa), medtem ko boste vstopnice prejeli v uardno mobilno aplikacijo Uefe, ki si jo boste morali predhodno naložiti na vaš telefon
 • Vsak imetnik vstopnic bo moral opraviti postopek registracije in zagotoviti osebne podatke. Postopek registracije bo potekal preko elektronskega naslova.
 • Vstopnice za Euro 2024 bodo na voljo izključno v elektronski obliki, pri čemer bodo vezane na elektronski naslov in osebne podatke kupca.
 • Vsak kupec vstopnic bo preko elektronske pošte obveščen o možnostih prenosa vstopnic in splošnih pogojih uporabe.
 • Kupec vstopnice bo približno 5 dni pred posamično tekmo prejel vstopnice v mobilno aplikacijo.
 • Vstop na posamično tekmo bo omogočen zgolj ob predložitvi vstopnice, osebnega dokumenta in QR kode, ki bo v aplikaciji na voljo / aktivirana 3 ure pred tekmo.


PODROBNE INFORMACIJE:

Podrobne informacije na vstopnicah so navedene na Uradni spletni strani Evropske nogometne zveze Uefa.


Tekst: NZS
Foto: Domen Jančič

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | A
  Letne vstopnice od četrtka, posamične 7. marca
  Slovenska nogometna reprezentanca marca pričenja s pripravami na evropsko prvenstvo 2024 s tekmama proti Malti in Portugalski. Prodaja letnih vstopnic bo stekla 29. februarja, prodaja posamičnih za tekmo s Portugalsko pa 7. marca.
 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.

DELI NA