22.04.2019 | 1. SŽNL
Dvojni program: v ponedeljek in četrtek

Tokratni ponedeljek prinaša tekme 16. kroga SŽNL. Vodilne Pomurke so na Obali, Krimovke po pokalnem uspehu gostijo Radomljanke, Maribor Ajdovščino, ŽNK Cerklje pa Olimpijo. V tem tednu pa bodo igralke na delu še v četrtek, ki prinaša 17. krog.

SŽNL, 16. krog, 22.4.
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Maribor – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci (17.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)

Po pokalu na Gorenjsko

Gorenjke nadaljujejo s sistematičnim delom, ki na dolgi rok prinaša rezultate. Pred tednom dni so bile varovanke trenerja Primoža Štrajharja korak do točke proti Radomljam. Če Ljubljančanke po porazu v pokalu ne bodo pri stvari, se jim slabo piše na Gorenjskem. Čeprav je individualna kvaliteta krepko na strani gostij.

Mariborčanke še niso opustile misli na 3. mesto. Pred tednom dni so varovanke Semirja Šabotiča porazile Krimovke, danes želijo opraviti še z Ajdovkami, ki še čakajo na svojo sploh prvo letošnjo ligaško tekmo.

Nuditi odpor vodilni ekipi

Manj od pričakovanega je dala sezona tudi obalnemu prvoligašu, ki se bo skušal danes po najboljših močeh upirati vodilni ekipi lige ŽNK Telemach GMT Beltinci. „Čaka nas zahteven izziv, spet pa bo na tapeti obramba. Videli bomo, ali so spremembe dale želeno. Še vedno pa ostaja isti cilji: prejeti čim manj zadetkov,“ pred tekmo s Pomurkami pove Miha Gaberc, pomočnik glavnega trenerja.

„S soigralkami se ne obremenjujemo s preračunavanjem točk. Vemo, da nas do konca prvenstva čaka še pet ligaških preizkušenj in finale pokala, ki ga bomo odigrale v Celju. Na vsaki tekmi želimo dokazati, da si zaslužimo naslov državnih prvakinj ter se ga nato razveseliti na zadnji tekmi v domačem okolju,“ za klubsko spletno stran vodilne ekipe lige pove Nika Nemec.

Fekonja bo premešal minutažo

Med tednom so krimovke prišle do največjega klubskega uspeha – finala ženskega pokala. Na zadnji stopnici so ugnale ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 4:1 je bilo v Ljubljani. „Danes nas čaka nova težka tekma, časa za počitek je bilo bolj malo. Verjetno bodo zato več minut minut dobile spočite igralke, saj nas v četrtek čaka še ena težka tekma. Dodatnih poškodb si pred finalom pokala ne moremo več privoščiti,“ v napovedi tekme pove David Fekonja, trener ŽNK Krim Rolljet.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 25.08.2019 | 1. SŽNL
  Ob 11.00 prenos iz Bratoncev, Primorke okrepljene
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, 3. krog pa bo zavoljo reprezentančnih obveznosti na sporedu 8.9. Danes so na sporedu tekme v Ajdovščini, Radomljah, Bratoncih in Ljubljani.
 • 24.08.2019 | 1. SŽNL
  Bauer bo debitiral pred kamerami
  Tudi 2. krog SŽNL prinaša neposredni spletni prenos, tokrat bodo kamere Nogometne zveze Slovenije v Bratoncih, kjer se bo na klopi Pomurk predstavil novi stari trener Sandi Bauer, v goste pa mu prihaja zasedba ŽNK Cerklje.
 • 23.08.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Bratoncev, Maribor okrepljen
  V 2. krogu so na sporedu še obračuni Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet, ŽNK Olimpija – Koper Obala ter ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje. Obračun iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo Gorenjke, boste lahko od 11.00 spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 22.08.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje dobile novega trenerja
   “Večino deklet poznam že od prej, zato ne bom imel preglavic z uvajanjem, tudi z novinkami ne bo težav. Res je, da je Nuša Ladinek ekipo vodila skoraj tri leta, vsak trener pa ima drugačen način dela, zato dekleta najprej čaka nekaj prilagajanja na nove zahteve in metode dela, a je to del nogometa,” poudarja Bauer v pogovoru za klubsko spletno stran.
 • 19.08.2019 | 1. SŽNL
  Ljubljančanke in Pomurke napovedale boj za vrh
  S tekmami 1. kroga se je začelo državno prvenstvo članic. Uvodni krog sta obeležili visoki zmagi ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Osem zadetkov na eni tekmi je dosegla Ana Milović.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Začenja se 28. sezona SŽNL, uvodoma prenos iz Cerkelj
  Uvodoma se bo igralo v Ljubljani, Kopru, Mariboru in Cerkljah. Z željo po še dodatni popularizaciji ženskega nogometa pa nas že v uvodu v prvenstvu čaka prenos tekme. Kamere Nogometne zveze bodo v Cerkljah na Gorenjskem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Radomlje.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje na Bonifiko z novim trenerjem
  Aktualne državne in pokalne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci 28. sezono SŽNL začenjajo na koprski Bonifiki. A brez dosedanje trenerke Nuše Ladinek, ki je po nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakinj odstopila.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Tudi na Obali ambiciozno v novo sezono
  V novi sezoni SŽNL, državnega prvenstva članic, bo v ligi nastopala tudi zasedba Koper Obala, ki 1. krog SŽNL jutri začenja s tekmo proti pokalnim in državnim prvakinjam ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 16.08.2019 | 1. SŽNL
  Pred kamerami NZS želijo tri točke
  Članice so začele z državnim prvenstvom v sezoni 1992/1993. Prva prvakinje so postale igralke Krima, v nedeljo, 18. avgusta, pa se začenja 28. sezona. V tekmovanju bo nastopilo osem ekip, naslov prvakinj branijo Pomurke.
 • 11.08.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija cilja na obe domači lovoriki
  Začetek tekmovanja v SŽNLK z velikimi pričakovanji in upi pričakujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki je v lanski sezoni po dveh naslovih državnih prvakinj prvenstvo sklenila na 2. mestu.

DELI NA