22.04.2019 | 1. SŽNL
Dvojni program: v ponedeljek in četrtek

Tokratni ponedeljek prinaša tekme 16. kroga SŽNL. Vodilne Pomurke so na Obali, Krimovke po pokalnem uspehu gostijo Radomljanke, Maribor Ajdovščino, ŽNK Cerklje pa Olimpijo. V tem tednu pa bodo igralke na delu še v četrtek, ki prinaša 17. krog.

SŽNL, 16. krog, 22.4.
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Maribor – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci (17.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)

Po pokalu na Gorenjsko

Gorenjke nadaljujejo s sistematičnim delom, ki na dolgi rok prinaša rezultate. Pred tednom dni so bile varovanke trenerja Primoža Štrajharja korak do točke proti Radomljam. Če Ljubljančanke po porazu v pokalu ne bodo pri stvari, se jim slabo piše na Gorenjskem. Čeprav je individualna kvaliteta krepko na strani gostij.

Mariborčanke še niso opustile misli na 3. mesto. Pred tednom dni so varovanke Semirja Šabotiča porazile Krimovke, danes želijo opraviti še z Ajdovkami, ki še čakajo na svojo sploh prvo letošnjo ligaško tekmo.

Nuditi odpor vodilni ekipi

Manj od pričakovanega je dala sezona tudi obalnemu prvoligašu, ki se bo skušal danes po najboljših močeh upirati vodilni ekipi lige ŽNK Telemach GMT Beltinci. „Čaka nas zahteven izziv, spet pa bo na tapeti obramba. Videli bomo, ali so spremembe dale želeno. Še vedno pa ostaja isti cilji: prejeti čim manj zadetkov,“ pred tekmo s Pomurkami pove Miha Gaberc, pomočnik glavnega trenerja.

„S soigralkami se ne obremenjujemo s preračunavanjem točk. Vemo, da nas do konca prvenstva čaka še pet ligaških preizkušenj in finale pokala, ki ga bomo odigrale v Celju. Na vsaki tekmi želimo dokazati, da si zaslužimo naslov državnih prvakinj ter se ga nato razveseliti na zadnji tekmi v domačem okolju,“ za klubsko spletno stran vodilne ekipe lige pove Nika Nemec.

Fekonja bo premešal minutažo

Med tednom so krimovke prišle do največjega klubskega uspeha – finala ženskega pokala. Na zadnji stopnici so ugnale ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 4:1 je bilo v Ljubljani. „Danes nas čaka nova težka tekma, časa za počitek je bilo bolj malo. Verjetno bodo zato več minut minut dobile spočite igralke, saj nas v četrtek čaka še ena težka tekma. Dodatnih poškodb si pred finalom pokala ne moremo več privoščiti,“ v napovedi tekme pove David Fekonja, trener ŽNK Krim Rolljet.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA