08.05.2019 | 2. SNL
Dvoboj modrih pod lendavskimi griči

Sedemindvajseti krog 2. SNL bosta s tekmo v Lendavi odprli ekipi, katerih zaščitni znak je modra barva. Peta Nafta pred kamerami Sportkluba gosti sedmi Dob, ki bo skušal v Prekmurju prekiniti niz treh tekem brez zmage.

Dobljani so v zadnjih treh krogih iztržili vsega točko, prejšnji konec tedna pa so v Sežani doživeli tesen poraz. Četa Nenada Toševskega sicer mirno zre v zaključek prvenstva, poleti pomlajena zasedba je v letošnji sezoni že izpolnila zastavljene cilje in načrte prekrižala tudi tekmecem z vrha lestvice. V Dobu se je v jesenskem delu prvenstva opekla tudi Nafta. Lendavčani so izgubili z 2:0, prekmursko mrežo sta zatresla Gaber Petric in Gašper Hrovat.

Nogometaši Nafte so v Dobu doživeli enega od sedmih porazov, zgolj dvakrat so klonili na domači zelenici, nazadnje v obračunu s Fužinarjem. Poraz s Korošci je odnesel Franca Fridla, modri pa so na treh pod taktirko Mariana Sluke, ki na papirju sicer ni trener, a v Lendavi tega ne skrivajo, nabrali sedem točk. Modri so, potem ko so imeli v minulih tednih nemalo težav z realizacijo, jezo stresli nad Slatinčani in v Rogaški Slatini slavili z 0:4. Domačo mrežo so zatresli Marko Malešević, Mitja Novinić, Vedran Vinko in Alen Ploj, ki se je gola veselil na zadnjih treh tekmah.

Bodo Lendavčani pozitiven trend po visoki zmagi v Rogaški Slatini podaljšali tudi v soboto ali se bodo novega skalpa Nafte veselili Dobljani? Obračun se bo pričel ob 14. uri, spremljali ga boste tudi na Sportklubu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2022 | 2. SNL
    Lendavčani napolnili mrežo Doba in skočili na tretje mesto
    Zaostali dvoboj 17. kroga 2. SNL se je razpletel z visoko zmago Nafte. Lendavčani so v mrežo Doba pospravili pet zadetkov, pod dva se je podpisal Marsel Stare. Prekmurci so se z zmago prebili na tretje mesto lestvice, pred Rogaško.
  • 26.02.2022 | 2. SNL
    Uvodoma z zaostalo tekmo Doba in Nafte
    Z zaostalim srečanjem Roltek Doba in lendavske Nafte se bo po zimskem premoru nadaljeval tudi drugoligaški ples. Dvoboj 17. kroga bo uvod v nadaljevanje 2. SNL, potem ko je bila tekma jeseni odpovedana kar dvakrat.
  • 02.08.2017 | 2. SNL
    Nafta in Dob odpirata drugoligaški ples
    Konec tedna se pričenja drugoligaški ples. V sezono vstopa 16 klubov, drugoligaške boje pa boste lahko spremljali tudi v neposrednih prenosih na Sport klubu. Že v petkovem večeru si boste lahko na televizijskih ekranih ogledali obračun Nafte in Doba.

DELI NA