Dvoboj Šerifa in Maribora odločil gol v izdihljajih tekme

Zadetek rezervista Moma Yansaneja v izdihljajih povratne tekme je razveselil prvake Moldavije, Maribor pa se po tesnem porazu seli v kvalifikacije UEFA Evropske lige, v katerih se bo pomeril s HJK Helsinki.

KVALIFIKACIJE UEFA LIGA PRVAKOV - POVRATNA TEKMA DRUGEGA KROGA

ŠERIF TIRASPOL - MARIBOR 1:0 (0:0)

Stadion Zimbru, sodniki: Bognar, Buzas, Kobor (vsi Madžarska).
Strelec: 1:0 Yansane (88.).
Šerif Tiraspol: Abalora, Guedes Borges, Kiki, Radeljić, Kpozo, Lushkja (od 93. Evangelou), Kyabou, Badolo, Pernambuco (od 69. Ouattara), Tejan (od 85. Yansane), Rasheed.
Maribor: Bergsen, Mitrović, Watson (od 92. Šturm), Šoštarič Karić, Sikošek, Antolin (od 73. Uskoković), Repas, Brnić, Žugelj (od 45. Guerrico, od 92. Vipotnik), Sirk (od 73. Kronaveter), Baturina.
Rumeni kartoni: Lushkja, Ouattara; Šoštarič Karić, Sirk, Sikošek.
Rdeči karton: /.

Maribor je po porazu v moldavski prestolnici končal nastope v kvalifikacijah za UEFA Ligo prvakov. V nadaljevanju bo nastopil v UEFA Evropski ligi, v tretjem krogu kvalifikacij se bo pomeril s finsko ekipo HJK Helsinki, ki je proti češki Viktorii iz Plzna v dveh tekmah izgubila z 1:7.

Zasedba iz štajerske prestolnice je v Kišinjov prišla brez Marka Božića, Martina Mileca in Aleksa Pihlerja, ki so poškodovani, trener Radovan Karanović pa je v uvodno postavo za evropsko tekmo prvič uvrstil Svena Šoštariča Karića in Roka Sirka. Njegovi varovanci so v uvodnih 20 minutah prikazali disciplinirano predstavo.

Gostitelji so prvo nevarno akcijo pred mariborskimi vrati uprizorili v 21. minuti, ko je Brazilec Guedes Borges podal z desne strani, švedski branilec Max Watson pa je žogo odbil v kot. Devet minut kasneje so moldavski prvaki posegli po močnem orožju, po predložku iz kota Kaya Tejana pa je bil poskus 201 cm visokega Stjepana Radeljića z glavo premalo natančen. Tik pred odhodom na veliki odmor so Mariborčani po prekršku Moussa Kyabou ostali brez Nina Žuglja, po trku v ograju in udarcu v glavo ga je zamenjal Ignacio Guerrico.

Drugi polčas je pripadel ekipi iz mednarodno nepriznane Pridnestrske republike. V 49. minuti so si gostitelji priigrali do tedaj najlepšo priložnost na tekmi, po silovitem strelu Rasheeda Ibrahima Akanbija pa se je nizozemski vratar Menno Bergsen le dotaknil žoge, ki se je od okvira vrat odbila v kot. Po njem je bil Radeljić znova najvišji v skoku, žoga pa je končala prek vrat.

V 59. minuti so gostitelji znova nevarno zagrozili, ko je Cedric Badolo z 18 metrov sprožil močan strel, žoga pa je zletela mimo desne vratnice. Sedem minut kasneje so zapretili tudi Mariborčani, po odbitku v domačem kazenskem prostoru je do strela prišel Ivan Brnić, žoga pa je zletela prek vrat.

Slovenski prvaki so do 88. minute odbijali vse napade Šerifa, v končnici rednega dela pa so bili nemočni. V črno jih je zavil gvinejski rezervist Momo Yansane, ki se je po prostem strelu z desne strani igrišča najbolje znašel v gneči pred mariborskimi vrati in dosegel edini gol na tekmi le tri minute zatem, ko je zamenjal Tejana.

Prva tekma tretjega kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige bo 4. avgusta v Mariboru, povratna pa 11. avgusta v Helsinkih.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?
  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Tri točke Maribora proti Kopru
    Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).

DELI NA