13.05.2009 | 1. SKL
Dvakrat nič s Celjani

Kadeti so imeli možnost, da bi z zmago Celjanom, ki jim dihajo za ovratnik ušli za štiri točke, ob ugodnem razpletu preostalih srečanj pa bi lahko napredovali tudi za kakšno mesto ali dve na prvenstveni lestvici, žal se je zgodilo ravno obratno. V zanimivi, dinamični igri smo videli dober nogomet, varovanci Dominika Kovačiča so dvakrat vodili na koncu pa ostali praznih rok ob zmagi Celjanov z 2:4. Pri črno-belih je dobro igro z dvema zadetkoma nadgradil kapetan Tilen Barbarič. Še posebej lep je bil prvi, ko je z leve strani z dvajsetih metrov z lobom zadel daljši zgornji kot vrat Celjanov. Kljub veliko zadetkom smo videli tudi nekaj dobrih obramb obeh vratarjev. Gostje so slavili predvsem po zaslugi za igro zelo razpoloženega drugega strelca v gostujočih vrstah Iztoka Močivnika, ki je predstavljal nerešljivo uganko za črno-belo obrambo. Zabil je kar tri zadetke, ob tem pa mu je tri strele iz oči v oči ubranil vratar »murašev« Damjan Klemenčič, dva zadetka je dosegel po samostojnem prodoru s pobegom s sredine igrišča Prvi zadetek za goste je dosegel Denis Klinar, ki je žogo iz bližine porinil v mrežo po podaji z desne strani.

Ekipi sta srečanje odigrali v postavah;

Mura 05: Klemenčič, Janža, Rajnar, Sreš, S. Pavel, T. Pavel (56. min. Horvat), Mauko (68. min. Bošnjak), Golob (62. min. Žlebič), Porš, Gruškovnjak, Barbarič (56. min. Kouter),

MIK CM Celje: Dizdarevič, Bezovnik, Vidmajer, Gaber, Padarič (41. min. Malis), Lenšek, Verbič (74. min. Pasarič), Kolar, Klinar (43. min. Mehmedović (63. min. Likovič)), Močivnik, Ibrahimovič (56. min. Fazliu).



Mladinci, ki se prav tako nahajajo pred Celjani, so tam tudi ostali, vendar je po porazu z 0:3 razlika ostala vsega dve točki. Kljub na koncu srečanja velikim trem zadetkom razlike v korist gostov iz knežjega mesta bi kaj lahko bil rezultat na koncu tudi drugačen, žal pa je v prvem polčasu v 29. minuti z osmih metrov povsem neoviran žogo mimo gostujočih vrat poslal U. Pavel, neizkoriščene pa so ostale tudi pol priložnosti po strelih z razdalje. Na začetku drugega polčasa je v 48. minuti goste v vodstvo popeljal trenutno drugi strelec kadetske lige Elvis Bratanović, ki je po podaji z leve strani žogo zabil v mrežo s petih metrov. Kmalu za tem je lepo priložnost za izenačenje zamudil Bohar, ki je z devetih metrov zatresel le prečko gostujočih vrat. Kazen je sledila v 62. minuti, ko so mladi »muraši« po podaji iz kota žogo izbili na rob kazenskega prostora, kjer jo je z volejem v levo stran vrat Gačevskega zabil ob svojem prvem dotiku po vstopu v igro Amel Kamberović za 0:2. Tretji zadetek za Celjane je v 76. minuti po samostojnem prodoru dosegel Dejan Pantović. Čeprav so si črno-beli tudi v drugem polčasu pripravili nekaj lepih strelov na gostujoča vrata, vsaj častnega zadetka niso uspeli doseči, kljub temu da je vratar Polšak deloval ob nekaterih svojih intervencijah nekoliko ne sigurno je najzaslužnejši, da je njegova mreža vse do končnega sodnikovega žvižga ostala nedotaknjena.

Moštvi sta nastopili v postavah;

Mura 05: Gačevski, G. Pavel, Mitja Rogač, Matej Rogač, Zadravec (21. min. Virag), U. Pavel, Krajnc, Pejnovič, Bohar, Feguš, Kontrec (58. min. Sečko),

MIK CM Celje: Polšak, Jurič, Ovčjak, Pohar, Kos, Kraljič, Romih, Bratanović, Drofenik (60. min. Kamberović), Pantović, Deželak (64. min. Bozalo).



Tekst: Darko Hidič
Foto: Saša Hidič

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2013 | 1. SKL
    SKL/SML: Popoldne na sporedu že 2. krog
    Nogometaše v mladinski in kadetski konkurenci po soboti čaka že nov krog tekmovanja. Šesterica klubov v vsaki starostni kategoriji bo iskala priložnost za prve točke, trenutno vodilni pa se bodo skušali odlepiti od zasledovalcev. Prvi dvoboji se začenjajo ob 15.30 uri v kadetski konkurenci, zadnji bodo na igrišče stopili mladinci iz Kopra in nogometaši Roberta Korena Dravograd, ki bodo na umetni travi na Bonifiki moči pomerili ob 21. uri.
  • 18.06.2013 | 1. SKL
    Intervju: Darko Birjukov
    Domžale so minuli konec tedna osvojile premierni naslov državnih prvakov med kadetsko konkurenco. Za zgodovinskim uspehom pa ponosno stoji trener Darko Birjukov, ki ima opravka z izjemno generacijo nogometašev.
  • 17.06.2013 | 1. SKL
    Kadetski naslov v Domžale
    V soboto se je zaključila prva državna nogometa za nogometaše v konkurenci do 16 let, prvaka pa smo dobili šele v zadnjem krogu. Pred tekmo Domžal in Kopra so imeli varovanci Darka Birjukova dve točki prednosti, z zmago z 1:0 pa so odpravili vse dvome o novem prvaku.
  • 03.06.2012 | 1. SKL
    Klubi SML/SKL: NŠ R. Koren Dravograd
    Do konca kadetske in mladinske lige so še trije krogi, nam pa sta za predstavitev ostala še dva kluba. Tokrat je na vrsti NŠ R. Koren Dravograd.
  • 23.01.2012 | 1. SKL
    Pregled 1. SKL: Koper s popolnim izkupičkom
    Ligaško tekmovanje v 1. SKL je sicer samostojno tekmovanje, ki pa je vendarle v tesni povezavi s 1. slovensko mladinsko ligo. Gre za tako imenovano vezano tekmovanje, kjer se poleg lestvic za posamezni ligi vodi tudi skupna lestvica. Na podlagi skupnega seštevka točk mladinske in kadetske ekipe zadnji dve ekipi iz lige izpadeta, prav tako pa na podlagi skupnega seštevka točk prvo uvrščeni ekipi iz 2. SML in 2. SKL vzhod in zahod v 1. SML in 1. SKL neposredno napredujeta.
  • 21.03.2011 | 1. SKL
    Z derbija 1.SKL med Domžalami in Interblockom
    Na domžalski umetni travi se je konec tedna odvil derbi kadetske lige med domačini in ljubljanskim Interblockom. Priložnosti je bilo na obeh straneh dovolj, več pa jih je uspelo realizirati gostom. Ti so z zadetki Andraža Šporarja in Žige Smrtnika s 3:0 premagali Domžalčane.
  • 28.02.2011 | 1. SKL
    Brez spremembe na vrhu
    V kadetski in mladinski ligi so bila odigrana srečanja zaostalega 16. kroga. Mariborčani so bili v obeh starostnih kategorijah boljši od Olimpije, v kadetski konkurenci so zabeležili celo najvišjo zmago kroga. Slavili so kar s 4:1. V mladinski konkurenci gre najvišja zmaga kroga Domžalčanom, ki so z 8:2 odpravili Rudar Velenje.
  • 25.02.2011 | 1. SKL
    V 16. krogu SML/SKL derbi med Mariborom in Olimpijo
    S tekmami v prihajajočem vikendu se nadaljuje državno prvenstvo v prvi mladinski in kadetski ligi. Po premoru, ki je trajal vse od začetka decembra, so mladinski pogoni v slovenskih klubih že v nizkem štartu, tokrat pa bodo odigrane tekme zaostalega, 16. kroga v obeh ligah.
  • 23.03.2009 | 1. SKL
    Zmaga kadetov ND Mure 05
    Kadeti so uspeli zmagati drugič zapored na domačem igrišču. Tokrat je padlo Bilje-Primorje z 2:0.

DELI NA