01.10.2020 | 2. SNL
Drugoligaši zaključujejo uvodno tretjino

Drugoligaši bodo s tekmami desetega kroga sklenili uvodno tretjino prvenstva. Vodilne Radomlje v nedeljo gostujejo pri Dravi, prva zasledovalka Krka pa pričakuje Bilje. Pred kamerami Sportkluba se bosta merila Fužinar in Brežice, na spletni strani NZS pa boste lahko spremljali prenos tekme med Primorjem in Dobom.

Sobota, ob 14:00: FUŽINAR VZAJEMCI - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Spored desetega kroga bosta v soboto, ob 14. uri, odprla Fužinar in Brežice. Korošci so po nekaj slabših rezultatih strnili svoje vrste in dobili zadnji dve tekmi. Ravenčani so svojo jezo najprej stresli nad Biljence, v nedeljo pa so slavili tudi v Šmartnem ob Paki. Koroški drugoligaš se je s četrto zmago sezone povzpel na sedmo mesto, na četrtem pa najdemo tokratne goste. Četa Roka Zorka je hit zadnjih tednov, Posavci so namreč dobili zadnjih šest ligaških preizkušenj. V devetem krogu je po enajstmetrovki Matica Predaniča padlo še Primorje, brežiščka zasedba pa je na četrtem mestu prvo presenečenje uvodne tretjine sezone. Dvoboj Ravenčanov in Brežičanov, ki so dobili tri od petih tekem s Fužinarjem, boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

 

Sobota, ob 15.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: Luka Sočič (Beltinci)

Beltinci v devetem krogu 2. SNL niso uspeli nadgraditi pokalnega skalpa Brava. Prekmurci so se z gostovanja v Biljah vrnili s praznimi žepi, za hrbtom Nika Sereca je končalo pet žog. Moštvo Radovana Karanovića je po petem porazu sezone, drugem na gostovanjih, zdrsnilo na osmo mesto ligaške razpredelnice. Beltinci so sicer le še ena od štirih ekip, ki v tej sezoni še ni vknjižila remija, ob rumeno-modrih v to skupino spadajo še Radomlje, Drava in Brda. Šmarčani, ki bodo naslednji gostje prekmurskega drugoligaša, so eno od sedmih točk osvojili tudi z remijem, nazadnje pa so na domačem igrišču izgubili s Fužinarjem. Šmartno je kljub porazu ostalo na 13. mestu, kakšen bo položaj novinca v 2. SNL po sobotni tekmi?

 

Sobota, ob 15.30: NAFTA 1903 - JADRAN DEKANI
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: Adem Zyba (Jadran)

Lendavčani so z zgolj točko na zadnjih dveh tekmah izgubili stik z vodilnimi Radomljami, Nafti pa je pobegnila tudi Krka. Modri so po domačem porazu z Brežicami gostovali pri Dobu, kjer so kar trikrat zaostajali, v drugem polčasu tudi za dva zadetka, na koncu pa so z goloma Meshacka in Oštreka prišli do točke. V soboto pod lendavske griče prihaja Jadran. Dekančani v zadnjih tednih ne najdejo recepta za prekinitev serije porazov, izgubili so pet zaporednih srečanj. V devetem krogu so se v Dekanih veselili Ptujčani, edina zmaga Jadrana pa že mesec in pol. Primorci so bili ob odprtju sezone uspešni v Šmartnem ob Paki. Nafta je doslej dobila vseh pet medsebojnih obračunov v 2. SNL, se bo lendavska serija nadaljevala tudi v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: PRIMORJE EMUNDIA - ROLTEK DOB
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved igranja: Tadej Rems (Dob)
Neposredni prenos: NZS.si

V Ajdovščini se bosta pred kamero NZS pomerili ekipi Primorja in Doba. V sezono so bolje zakorakali Ajdovci, v zadnjem obdobju pa gre precej bolje Dobljanom. Možje v modrem so v devetem krogu prvenstva lovili že peto zaporedno zmago, a so si v spopadu osmih doseženih zadetkov razdelili točke z Nafto. Dvakrat je v polno meril tudi Denis Petrovič, ki se je s skupno sedmimi zadetki na vrhu ligaške lestvice strelcev izenačil z Meshackom in Parrisom. Primorci so zadnjo zmago slavili v tretjem krogu, ko so na domači zelenici premagali Krško, minulo soboto pa so po strelu z bele točke klonili v Brežicah. Ekipa Andreja Komaca se bo v soboto spopadla z drugo najučinkovitejšo ekipo lige, sinovi burje pa imajo precej več težav z doseganjem zadetkov. Manj so jih zabili zgolj Brici.

 

Sobota, ob 15.30: KRŠKO - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved igranja: /

S potekom sezone ne morejo biti zadovoljni niti v Krškem niti v Kranju. Triglav je v devetem krogu sicer remiziral z Rudarjem, ob debiju v kranjskem dresu je zadel Haris Kadrić, a orli z desetimi točkami na svojem računu ostaja v spodnji polovici 2. SNL. Za nameček so Gorenjci med tednom ostali še brez predsednika, saj je Jure Gortnar zgolj nekaj tednov po poletni izvolitvi nepreklicno odstopil. Še skromnejši je krški niz. Moštvo Iztoka Kapušina je sredi serije štirih ničel, po Radomljah, Beltincih in Rudarju je bila od Posavcev boljša tudi Krka. Krško in Triglav sta se doslej v 2. SNL pomerila že 26-krat, z 11 zmagami pa so uspešnejši Gorenjci. Krčani so dobili zgolj štiri dvobojev.

 

Sobota, ob 18.00: KRKA - BILJE
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: Žiga Kastrevec (Krka)

Bo Krka uvodno tretjino prvenstva sklenila brez poraza? Novomeščani v devetih krogih še niso okusili grenkobe poraza, minuli konec tedna so na domačem Portovalu dobili tudi sosedski obračun s Krškim. Dolenjci ostajajo prvi zasledovalci vodilnih Radomelj, ki bežijo zgolj za točko. Krka lahko v soboto vsaj za en dan znova prevzame vodstvo, v dolenjsko prestolnico pa prihajajo Biljenci. Primorci so se po nekaj skromnejših rezultatih - na treh tekmah so osvojili točko - pobrali z domačo zmago nad Beltinci. Prekmurska mreža se je zatresla petkrat, črno-beli pa so z najučinkovitejšo predstavo sezone prišli do pete zmage v letošnjem prvenstvu. Zasedba iz Bilj na štirih medsebojnih tekmah še ni našla načina, kako ugnati Novomeščane. Bo Krka tudi v soboto nadaljevala niz neporaženosti?

 

Nedelja, ob 15.30: DRAVA PTUJ - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved igranja: /

Sobotni dvoboj v Novem mestu bodo z zanimanjem spremljali tudi Radomljani, ki v nedeljo gostujejo v Zavrču. Vodilna ekipa 2. SNL bo v Halozah lovila podaljšanje zmagovalnega niza ki traja že sedem tekem. Varovanci Oskarja Drobneta so točke oddali zgolj v drugem krogu, ko so na svoji zelenici presenetljivo izgubili s Šmartnim. “Mlinarji” so osmo zmago vknjižili v dvoboju z Brici, ki so jih ugnali s tesnih 2:1, res pa je, da so Primorci zaostanek znižali v sodniškem dodatku. Dravo v nedeljo čaka nova zahtevna preizkušnja, so pa varovanci Jureta Arsiča z zmago v Dekanih okrepili svojo samozavest. Za štajersko slavje na Primorskem je zadel Simon Rogina, “kurenti” pa so v Dekanih prišli do šele druge zmage v letošnji sezoni. Lahko v Halozah prekrižajo tudi načrte Radomelj?

 

Nedelja, ob 15.30: BRDA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Tim Vodeb (Brda)

V nedeljo bosta odigrani dve tekmi, v Goriških Brdih bodo gostovali Velenjčani. Rudar nikakor ne uspe povezati dveh zmag, četa Almirja Sulejmanovića je po zmagi v Krškem remizirala s Triglavom. Kranjčani so sicer vodili večji del tekme, za delitev točko pa je v končnici srečanja zadel produkt kranjske akademije, danes pa član Rudarja Žiga Ovsenek. Rudar se z 11 točkami nahaja na devetem mestu lestvice, še nižje pa najdemo Brda. Šest točk “vinarjev” je za zdaj dovolj za predzadnjo pozicijo, manj točk so zbrali zgolj Dekančani. Prav Dekančani so rdeče-črni premagali v osmem krogu 2. SNL, minulo soboto pa so se iz Radomelj vrnili s tesnim porazom. Znova lahko zapišemo, da imajo Brici precejšnje težave z doseganjem zadetkov, doslej so jih zabili zgolj štiri, prejeli so jih 25.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA