07.11.2017 | 2. SNL
Drugoligaši zaključujejo prvo polovico prvenstva

Mura je z zmago v derbiju na Ptuju povečala naskok pred zasledovalci. Črno-beli imajo pred zaključnim dejanjem prve polovice drugoligaškega prvenstva šest točk naskoka pred Lendavčani. Petnajsti krog ponuja nove zanimive spopade, v prestolnici se bosta v mestnem derbiju udarila Bravo in Ilirija.

 

Sobota, ob 14.00: AŠK BRAVO - ILIRIJA 1911
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: Sportklub

V prejšnjih dveh sezonah so se za mestni prestiž merili nogometaši Triglava in Zarice, Kranj pa je po poletni selitvi orlov med prvoligaše ostal brez derbija. Za prevlado v Ljubljani pa se to sezono merita Bravo in Ilirija, ki bosta z mestnim spopadom sklenila uvodno polovico letošnje sezone. Pred 15. krogom 2. SNL za odtenek bolje kaže Bravu, ki je osmi, dve mesti nižje na lestvici pa najdemo Ilirijo. Zeleno-beli se v zadnjih tednih ne morejo pohvaliti z dobrimi rezultati, saj na zmago čakajo že šest krogov, v tem času pa so nabrali vsega tri točke. Ilirija, ki poleti v svoje vrste iz Brava zvabila kar tri nogometaše, je nazadnje izgubila z Dobom, v soboto pa bo skušala prekiniti serijo treh zaporednih porazov. S točkovnim postom so se letos soočali tudi pri Bravu, ki se v derbi podaja s točko iz spopada z Radomljami. Grabičeva četa se je z mladostno energijo izkopala iz rezultatske krize, lahko v nedeljo poglobi težave mestnega tekmeca?

 

Sobota, ob 14.00: JADRAN DEKANI - NAFTA 1903
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved nastopa: Jurij Požrl (Jadran)

Nafta je, potem ko je v zaostali preizkušnji šestega kroga slavila v Kranju, nanizala že šest zaporednih zmag. Varovanci Franca Fridla so v 14. preizkušnji sezone ugnali tudi zasedbo Bricev, odpor katere so sicer strli v drugem polčasu. Osrednji junak sanjskega niza Prekmurcev je Vedran Vinko, ki je v zadnjih petih tekmah zabil kar sedem zadetkov, v sobotnem obračunu pa je načel tudi briško mrežo. Hitri napadalec bo tudi konec tega tedna ena osrednjih nevarnosti za vratar Jadrana, domača obramba pa bo morala paziti še na nekaj nevarnih orožij gostov. Dekančani, ki so se po Radomljah praznih rok vrnili tudi z Rogaške Slatine, bodo skušali po dveh gostujočih porazih nadaljevati serijo neporaženosti na domači zelenici. Finkšt in Ščulac bosta lahko po tekmi premora vnovič računala na prvega strelca Luko Stepančiča, ki bo s soigralci napadel sedmo zmago sezone. Bodo Primorci uspešni ali se bodo v taboru Nafte veselili že sedmič v nizu?

 

Sobota, ob 14.00: ROLTEK DOB - ROGAŠKA
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: /

Čeprav se Dobljani in Slatinčani nahajajo tik nad cono, ki vodi med tretjeligaše, bo v Dobu odigran eden najzanimivejših obračunov tokratnega konca tedna. Nenad Toševski in Ibrahim Neskić sta v zadnjih tednih prebudila svoje varovance, ki so po težavah z nabiranjem točk pričeli nizati zmage. Toševski po prevzemu moštva sploh še ni oddal točke, modri pa so po Fužinarju in Radomljah premagali še ljubljansko Ilirijo. Še tekmo več šteje serija neporaženosti Rogaške, ki je v zadnjih štirih krogih nabrala kar deset od skupno 14 osvojenih točk. Slatinčani so nazadnje na domačem igrišču presenetili še Dekančane, sobotni obračun pa za obe ekipi šteje dvojno. Dob in Rogaška se kljub uspešni seriji še nista pretirano oddaljila od repa lestvice, saj Veržejcem in Bricem bežijo za vsega štiri točke. Kdo se lahko v soboto oddalji od nevarnih mest?

 

Sobota, ob 14.00: KRKA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Borut Janžekovič
Prepoved nastopa: Miroslav Šarić in David Škrbec (Krka) ter Luka Cerar (Radomlje)

Novomeščani na Koroškem niso uspeli podaljšati uspešnega niza, čeprav so gostitelji celoten drugi polčas odigrali z deseterico nogometašev. Dolenjci so morali po treh zaporednih zmagah priznati šesti poraz sezone, nove točke pa bodo napadli na domačem Portovalu, na katerem bodo gostovali Radomljani. Borivoje Lučić bo pogrešal dva člana začetne enajsterice, Davida Škrbeca in Miroslava Šarića, pomembnega aduta pa bo v dolenjski prestolnici pogrešal tudi Nermin Bašić. Mladi strateg Radomljanov bo moral začetno enajsterico sestaviti brez Luke Cerarja, s šestimi zadetki drugega strelca kluba. Se pa po tekmi premora v kader vrača Marko Kovjenić, strelski post pa je ob remiju z Bravom prekinil tudi Anel Hajrić. Primorec je po petih tekmah premora zadel še devetič to sezono in tako sledi tempu Luke Bobičanca, ki z golom več zaseda vrh ligaške lestvice najučinkovitejših nogometašev.

 

Nedelja, ob 14.00: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: Rok Požrl in Matic Slavec (Tabor) ter Tilen Pečnik in Andraž Vrabič (Fužinar)

Tabor bo v nedeljo gostil zasedbo Fužinarja, ki bo za zaključek uvodne polovice prvenstva napadel prvo zmago na gostujočih tleh. Korošcem gre precej bolje na svoji zelenici, saj so v zadnjih petih domačih tekmah slavili kar štirikrat. Četa Edina Osmanovića je pred domačimi gledalci prekinila uspešno serijo Novomeščanov, tudi Kraševci pa bodo morali biti izjemno pazljivi, saj Ravenčani s pridom izkoriščajo hitrost Matevža Verhovnika in Tilna Pečnika. Slednjega tokrat ne bo v kadru Korošcev, saj je, tako kot Andraž Vrabič, predčasno sklenil sobotni dvoboj s Krko. Tudi sežanski strateg Uroš Barut ima nekaj težav s sestavo ekipe, saj bo ob Roku Požrlu pogrešal še Matica Slavca, s svojimi varovanci pa se bo po točki v Kranju podal v lov na novo zmago. Sežanci so se z gostovanja na Gorenjskem vrnili z mešanimi občutki, saj so v končnici dvoboja nadoknadili zaostanek dveh zadetkov ter po zaslugi Marka Črgana in Erika Salkića prišli do 20. točke.

 

Nedelja, ob 14.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - DRAVA PTUJ
Sodnik: David Šmajc
Prepoved nastopa: Blaž Žerjav (Brežice)

Nastja Čeh in soigralci se po porazu v derbiju vodilnih moštev 2. SNL podajajo v Brežice. Ptujčani so Muro pred 1.500 gledalci dvakrat spravili v težave in rezultatski zaostanek, točke pa so po preobratu gostov romale v Mursko Soboto. V taboru Drave so morali priznati še četrti poraz, tretjega v zadnjih štirih krogih, pred Štajerce pa so skočili Lendavčani in Radomljani. Kurenti bodo vrnitev v zmagovalne tirnice napadli v nedeljo, a motiva ne bo manjkalo niti Posavcem, ki na zmago čakajo že vse od devetega kroga. V petih srečanjih je zasedba trenerja Alberta Poborja v točkovno malho dodala zgolj remi proti Iliriji, Brežičani pa so po Radomljah, Rogaški in Nafti nazadnje pokleknili še pred Veržejem. Brežičani so po šestem porazu na lestvici izgubili še eno mesto in so zdaj devete, bodo v nedeljo našli recept za prekinitev slabih rezultatov?

 

Nedelja, ob 14.00: BRDA - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved nastopa: Matija Kavčič (Brda) ter Matej Vok (Veržej)

Brici so se po zmagi in dveh neodločenih izidih iz gostovanja v Lendavi vrnili s praznimi žepi. Moštvo Tončija Žlogarja se je dolgo upiralo favoriziranim gostiteljem, ki pa so odpor gostov strli v zadnji četrtini dvoboja, ko se je briška mreža zatresla trikrat. Ob porazu v Lendavi vinarji tudi iz Veržeja niso dobili najboljših novic, saj so Prleki po več kot deseturnem čakanju prekinili strelski post in se po obračunu z Brežicami razveselili šele druge zmage v letošnji sezoni. Junak Veržeja je bil Andraž Sorko, ki je pot do gola nasprotnikov našel v šesti minuti tekme. Gostitelji so minimalno prednost zadržali vse do zadnjega sodniškega žvižga ter z desetimi točkami ujeli tokratnega nasprotnika. Zmaga v nedeljskem spopadu tako za Brda kot Veržej šteje dvojno, zmagovalec bi se s kompletom točk znebil zadnjega mesta in povečal pritisk na moštva, ki se nahajajo tik pred zadnjeuvrščenim dvojcem. Domači bodo zaigrali brez Matije Kavčiča, Veržej bo v Vipolžah pogrešal kapetana Mateja Voka.

 

Nedelja, ob 14.00: MURA - ZARICA KRANJ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: Alen Kozar in Arpad Vaš (Mura)
Neposredni prenos: NZS.si

Mura se v zadnji krog prve polovice prvenstva podaja z zajetno prednostjo. Črno-beli so z zmago na Ptuju pobegnili zasledovalcem, drugouvrščena Nafta zaostaja šest točk. Zmaga v derbiju z Dravo je ob povečanju prednosti prinesla tudi dodatno samozavest, saj se je zasedba Anteja Šimundže na Ptuju kar dvakrat znašla v zaostanku, a na krilih Roka Sirka in Luke Bobičanca prišla do sanjskega preobrata. Sirk je po podaji Bobičanca dvakrat meril v polno, dvakratni asistent pa je dobro predstavo kronal še z zadetkom za 2:2. Prekmurci so na Štajerskem izgubili kapetana Alena Kozarja, ki bo, tako kot Arpad Vaš, tekmo z Zarico spremljal s tribune. Kranjčani, ki so v nedeljo po vodstvu z 2:0 remizirali s Taborom, bodo v Fazaneriji gostovali že drugič to sezono, že poleti sta se nedeljska nasprotnika pomerila v prvem krogu Pokala Slovenije. Zarica je z golom Toma Žurge hitro povedla, a z golom podžgala gostitelje, ki so že v prvem polčasu prišli do preobrata in zmage s 5:1.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA