15.11.2018 | 2. SNL
Drugoligaši vstopajo v drugo polovico prvenstva

V 2. SNL se v soboto in nedeljo pričenja druga polovica prvenstva, do zimskega premora pa bodo klubi odigrali še dva kroga. V 16. krogu prvenstva ne bo manjkalo zanimivih spopadov. Vodilne Radomlje bodo gostovale v Lendavi, Tabor bo proti Bravu iskal maščevanje za poleti poraz, četrta Krka pa bo gostovala pri Iliriji.

Sobota, ob 14.00: ANKARAN POSTOJNA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved igranja: Dejan Kukić (Fužinar)

Nogometaši Ankarana Postojne v prvi polovici sezone na domačem igrišču niso doživeli poraza. Četa Vlada Badžima je dobila pet od sedmih domačih preizkušenj, z Notranjske pa so se neporaženi vrnili zgolj nogometaši Rogaške in Brava. Prav Ljubljančani so bili zadnji tekmec Ankarančanov, dvoboj pa ni postregel z zadetki. Kot naslednji bodo postojnsko trdnjavo napadli Ravenčani, ki so se lahko vse do zadnjega domačega srečanja ponašali s podobno serijo, a so v dvoboju z Beltinci ostalih praznih rok. Tako za Ankarančane kot Ravenčane velja, da točke precej lažje nabirajo na svoji zelenici, v gosteh pa so s šestimi točkami vseeno uspešnejši Korošci. Poletni obračun na Ravnah na Koroškem se je končal z delitvijo točk, kdo se bo veselil v soboto?

 

Sobota, ob 14.00: DRAVA PTUJ - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: Luka Petek in Denis Vezjak (Drava)

Ptujčane, ki so se v prejšnjem krogu brez golov razšli s Fužinarjem, v soboto čaka še eno srečanje pred domačimi gledalci. »Kurenti« bodo gostili zadnje Brežičane, ki po novem porazu krvavo potrebujejo točke. Posavci so v Beltincih zaigrali pod začasnim vodstvom dosedanjega pomočnika Alojza Mlakarja. Po Iztoku Kapušinu se je poslovil tudi Nebih Zeneli, čeprav je Brežice v 14. krogu prvenstva popeljal do zmage. Brežičani so se iz Prekmurja vrnili praznih rok, Beltinci so brežiškemu drugoligašu zadali še deveti poraz v letošnjem prvenstvu. Brežičani so v uvodnem krogu pokleknili tudi pred Ptujčani, ki so se v Posavju veselili visoke zmage. Ptujčani bodo skušali vajo ponoviti tudi v soboto, ko bo Nikola Jaroš pogrešal kaznovana Luko Petka in Denisa Vezjaka, Nastja Čeh pa se je poslovil od vloge igralca.

 

Sobota, ob 14.00: JADRAN DEKANI - ROLTEK DOB
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Dobljani se po bolečem porazu v sosedskem derbiju z Radomljami podajajo na Primorsko. Moštvo Nenada Toševskega bo svoje rane celilo v Dekanih, pri Jadranu, ki se bo na domači zelenici pobiral po treh zaporednih porazih. Po Bravu in Biljah so bili od »pesjanov« boljši še nogometaši Rogaške, ki so se v Istri veselili tesne, a pomembne zmage. Primorci se s 13 točkami nahajajo tik nad cono izpada, tri točke pred zadnjimi Brici in Brežičani, a so Dekančani povsem blizu Biljam in Iliriji. Precej bolje kaže Dobu, ki je v primerjavi z Jadranom nabral dvojno število točk. Petouvrščena ekipa lige je eno od sedmih zmag vknjižila tudi v obračunu z Dekančani, ki so v Dobu prejeli tri zadetke. Po Nejcu Levcu sta enajstmetrovki izkoristila izkušena Klemen Kunstelj in Albert Račić, vmes je domačo mrežo zatresel Dejan Banovič.

 

Nedelja, ob 13.00: KALCER RADOMLJE - NAFTA 1903
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: Gašper Trdin (Radomlje) ter Dino Cvrtila (Nafta)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Najzanimivejši spopad sobote bo odigran v Radomljah, kjer bo gostovala ranjena Nafta. »Mlinarji« bodo na svoji zelenici branili status vodilne ekipe lige, ki so si ga priigrali z zmago v derbiju z Dobljani. Dob je dobil prvi polčas, ekipa Nermina Bašića pa je samozavest okrepila s preobratom v drugem polčasu, ko je po zaslugi Gala Primca, Roka Jazbeca in Anela Hajrića prišla do treh točk. Radomljani bodo tokrat pogrešali Gašperja Trdina, Nafta pa bo zaigrala brez Dina Cvrtila, ki je avgusta odločil obračun v Lendavi. Prekmurci imajo v zadnjih tednih precej težav z učinkovitostjo, saj so v štirih krogih dosegli zgolj dva zadetka, v tem času pa iztržili zgolj točko. Četo Franca Fridla v soboto čaka nova zahtevna preizkušnja, saj imajo Radomljani najtrdnejšo obrambo in najučinkovitejši napad. Za nameček mreže tekmecev pridno polni Anel Hajrić, ki je že pri 19 golih.

 

Nedelja, ob 13.00: ILIRIJA 1911 - KRKA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Nejc Strajnar (Ilirija)

Krka je s sedmo zmago sezone pridobila še eno mesto in je zdaj že četrta, tik za petami Tabora, ki je bil zadnja žrtev moštva Borivoja Lučića. Novomeščani so se na domačem Portovalu veselili minimalne zmage, osrednji junak »farmacevtom« pa je bil Južni Korejec Kim Dohyun, ki je tekmo odločil z golom sedem minut pred zadnjim sodniškim žvižgom. Dolenjci so s 27. točko ujeli izkupiček Kraševcev, ki so na tretjem mestu zgolj po zaslugi boljše razlike v prejetih in doseženih zadetkih. Naslednji nasprotnik Krke bodo nogometaši Ilirije, ki so v prejšnjem krogu prav tako okrepili svojo samozavest. Ljubljančani so na domačem igrišču ugnali lendavsko Nafto, s četrto zmago sezone pa so se povzpeli na 12. mesto. Avgustovski spopad je ponudil pet zadetkov, Ilirija pa je domov odšla brez točk, čeprav se je v drugem polčasu pobrala po dveh golih zaostanka.

 

Nedelja, ob 14.00: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - AŠK BRAVO
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved igranja: Almin Kurtović in Darko Zec (Bravo)

Nogometaši Tabora so v Novem mestu znova potrdili, da se v letošnji sezoni precej bolje znajdejo na domačem igrišču. Kraševci so klonili v Novem mestu, na Portovalu pa so izgubili še četrtič v letošnji sezoni. Sežanci so vse štiri ničle vknjižili na gostovanjih, rdeče-črnim pa gre precej bolje na svojem dvorišču. Stadiona Rajka Štolfe doslej ni osvojil še nihče, od sedmerice osvajalcev so se neporaženi domov vrnili zgolj Ptujčani. Naslednji tekmec Tabora bo ljubljanski Bravo, varovanci Dejana Grabića pa so se pred slabim tednom že soočali s podobnim izzivom. Ljubljančani so napadali Postojno, ki na domačem igrišču še ni izgubila, a so se morali rumeni zadovoljiti z remijem, ki jih je vsaj za en krog stal tudi prvega mesta. Bravo bi se lahko ob pomoči Nafte spet vrnil na prvo mesto, moštvo iz prestolnice pa bo skušalo ponoviti dosežek z začetka sezone, ko je Tabor izgubil s 3:2.

 

Nedelja, ob 14.00: BELTINCI - VITANEST BILJE
Sodnik: Mihael Antić
Prepoved igranja: /

Beltinčani so po seriji porazov ujeli ritem in nazadnje vknjižili dve izredno pomembni zmagi. Zlatko Gabor je s svojimi varovanci znova nekoliko lažje zadihal in se oddaljil od tekmecev pri dnu lestvice. Prekmurci je pred dvema tednoma uspel poseben dosežek, saj so se kot prvi v letošnjem prvenstvu razveselili zmage na Ravnah, za zaključek uvodne polovice sezone pa je padel tudi urok domačega igrišča. Rumeno-modri so z goloma Jana Kristla in Boruta Lukača premagali zadnje Brežice, v nedeljo pa v goste prihaja še en tekmec s spodnjega dela lestvice. Nogometaši Beltincev bodo skušali v obračunu z Biljenci vknjižiti še tretjo zaporedno zmago, ki pa jo bodo naskakovali tudi Primorci. Ekipa Sandija Valentinčiča je dobila primorska obračuna z Jadranom in Brdi, črno-beli pa so se v Vipolžah veselili sploh prvih gostujočih točk v 2. SNL. Lahko v nedeljo maščujejo tudi poletni poraz?

 

Nedelja, ob 14.00: BRDA - ROGAŠKA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Dvoboj spodnjega doma prvenstva bo odigran tudi v Goriških Brdih, a gostom iz Rogaške Slatine kaže precej bolje kot domačemu moštvu. »Vinarji« so v prvi polovici tekmovanja nabrali deset točk, kar je enaku izkupičku zadnjih Brežic, rdeče-črni pa v želji po priključku s preostalimi moštvi krvavo potrebujejo zmago. Slatinčani so v primerjavi z nedeljskimi gostitelji nabrali osem točk več, v 15. krogu pa so v Dekanih prekinili tudi zmagovalni post. Ekipa Ibrahima Neskića je na Primorskem slavila četrto zmago sezone, prvo po sedmem krogu, ko so bili črno-beli boljši od Brežic. Rogaška je Bricem zadala enega od devetih porazov, obračun v Rogaški Slatini pa je postregel z dvema goloma domačinov. Gostujočo mrežo je že v uvodnih minutah načel Alen Neskić, usodo Brd pa je v končnici zapečatil Rok Romih. Kdo se bo veselil v Vipolžah?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA